Η άμυνα δεν κόβει εισιτήρια, αλλά…

Η άμυνα δεν κόβει εισιτήρια, αλλά…

Η άμυνα δεν κόβει εισιτήρια, αλλά…

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την ομάδα που χτίζει ο Μάκης Κατσαβάκης στο Πράτο της Ιταλίας

Έχω την αίσθηση ότι το φιλικό κόντρα στην τουρκική Καισέρισπορ ήταν και το πιο χρήσιμο για τον ΑΡΗ, αλλά και τον Μάκη Κατσαβάκη. Καταρχήν γιατί και ο προπονητής του ΑΡΗ, αλλά και όλοι όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι αντιλήφθηκαν πολύ καλά ότι τα… πιτσιρίκια εκτός από ταλέντο, έχουν και ψυχή, έχουν και τσαμπουκά. Σε καμία των περιπτώσεων δεν επέτρεψαν στους προκλητικότατους Τούρκους να πάρουν τον έλεγχο με την… κλωτσιά και είναι και αυτό ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Βέβαια εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι για να έχεις κέρδος από τέτοιες καταστάσεις στην Ελλάδα θα πρέπει και ο ρέφερι να είναι… πενηνταρίσιος και δεν ξέρω πραγματικά τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος. Ακούω και διαβάζω διάφορα για Γκαγκάτσηδες και Σαρρήδες, κάπου ενδιάμεσα εμφανίζεται και ο Πιλάβιος, αλλά όταν βλέπω σήμερα ότι η Κουρομπίλια έγινε διεθνής -προφανώς ως επιβράβευση για τις άριστες υπηρεσίες της στην ελληνική διαιτησία - δεν ξέρω τι να υποθέσω.

Όπως και να έχει ο ΑΡΗΣ φέτος θα έχει χαρακτηριστικά ομάδας που θα τρέψει πολύ, θα πιέζει ψηλά και θα προσπαθεί την όποια δεδομένη απειρία να την ισορροπήσει στηριζόμενος στην πολύ καλή φυσικά κατάσταση των νεαρών παικτών του και την λειτουργία μέσα στο γήπεδο ως ομάδα.

Στα φιλικά ως τώρα είναι εμφανέστατο ότι ο Μάκης Κατσαβάκης έχει ρίξει το βάρος στην άμυνα και εκεί θα είναι φέτος το δυνατό σημείο της ομάδας, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα επί της ουσίας δεν έχει ενσωματωθεί ο Πουλίδο, αλλά και αναμένουμε τον αμυντικό χαφ που θα παίζει και στόπερ.

Όπως σωστά επεσήμανε ένας συνάδελφος στο Πράτο, η άμυνα δεν κόβει εισιτήρια, αλλά σε κάθε περίπτωση με καλή άμυνα μπορείς να φτάσεις στις νίκες. Για να μπορέσεις όμως να κερδίσεις πρέπει να πετύχεις και γκολ. Ως τώρα ο ΑΡΗΣ έχει τεράστιες αδυναμίες σε αυτό το κομμάτι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το… βαρύ πυροβολικό αναμένεται να κλείσει εντός των ημερών και φυσικά η επιλογή του πρέπει να είναι πολύ προσεκτική γιατί πολλά θα στηριχθούν πάνω του τη νέα σεζόν. Όσο για τα ειιστήρια; Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου έχει αντιληφθεί ότι φέτος στο Βικελίδης δεν θα πάει για το θέαμα, αλλά για να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Και που ξέρεις, όταν δεν την περιμένεις, η διάκριση είναι και πιο γλυκιά αν έρθει...

Ήδη ο Μάκης Κατσαβάκης σε συνεργασία με την διοίκηση έχουν καταλήξει σε 1-2 περιπτώσεις και αν ξεπεραστούν ορισμένες παράμετροι στην μία από αυτές τότε σύντομα ο ΑΡΗΣ θα έχει προσθέσει ένα πολύ καλό επιθετικό στην γραμμή κρούσης του. Για να πάρει κι αυτόν και τον Φρανκ Μαντού που θα δοκιμάσει ο Κατσαβάκης αυτές τις μέρες στην Ιταλία πρέπει να αλλάξουν και τα πλάνα για τις μεταγραφές, πράγμα πολύ δύσκολο.

Υ.Γ.1 Η ΠΑΕ με τα χρήματα του κόσμου και μέσω Κοινωνίας πλήρωσε 73.000 ευρώ και πήρε ασφαλιστική ενημερότητα. Σήμερα πλήρωσε ακόμα 170.000 ευρώ και κράτησε τις ρυθμίσεις με την εφορία, ώστε ακόμα κι αν δεν περάσει η συνολική ρύθμιση με ένα ανάλογο ποσό να πάρει και φορολογική ενημερότητα. Επειδή όμως αυτή την στιγμή 13 από τις 16 ομάδες δεν έχουν πάρει άδεια από την ΕΕΑ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ 13 ΑΠΟ ΤΙΣ 16 (μόνο Ξάνθη, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης έχουν πάρει) θα υπάρξει συνολική ρύθμιση έστω και στο 90, έστω κι αν χρειαστεί να επέμβουν ΕΠΟ και Γιάννης Ιωαννίδης.

Υ.Γ.2 Οι σύνδεσμοι έχουν δείξει τον δρόμο εδώ και καιρό. Η συλλεκτική…. Ιστορικά ενωτική φανέλα http://www2.allaboutaris.com/item.asp?id=10810 το δείχνει για μία ακόμα φορά. Όποιος παραμένει ανίκανος να το αντιληφθεί θα μπει μία δια παντός στο περιθώριο.

Υ.Γ.3 Από την Ιταλία όπου βρίσκομαι μαθαίνω ορισμένα πράγματα για το ενδιαφέρον του κ. Ηλιάδη. Θεωρώ ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι η πλέον καθοριστική και εξαρτάται από τον ίδιο αν θα πιστέψουμε όλοι στην προσπάθειά του ή όχι. Μακάρι ο άνθρωπος να έχει την δυνατότητα να συνδράμει στην προσπάθεια σωτηρίας του συλλόγου. Αναμένουμε τις πράξεις…

Υ.Γ.4 Οποιος είναι... πολύτεκνος είναι και Αρειανός. Δεν εηγείται αλλιώς. Δυο οικογένειες στο Πράτο δίπλα στην ομάδα και οι δυο με τέσσερα αρειανάκια! Τώρα που είπα αρειανάκια να μην ξεχάσουμε και το σύνθημα που θα ακουστεί την Κυριακή στην Μοένα στο φιλικό με την Φιορεντίνα. "Άλλοι για μπάνια και ηλιοθεραπεία, ΑΡΗ μαζί σου εμείς στην Ιταλία"!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!