Τα αστέρια που έχασαν την λάμψη τους!

Τα αστέρια που έχασαν την λάμψη τους!

bet365

Το 2012 μας προσέφερε μαγικές βραδιές στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι να... τρελαίνει κόσμο με κούπα και χαρακίρι! Σούπερ Σαμαράς, μαγεύει η... σταχτοπούτα.

Λίγους μήνες μετά τον θρίαμβο του Μονάχου στον τελικό με την Μπάγερν η Τσέλσι σκόρπισε πίκρα στον κόσμο της με τον αποκλεισμό από την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι οι Λονδρέζοι έγιναν οι πρώτοι εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης που αποκλείονται από τα γκρούπ του θεσμού. Γλυκιά η γεύση που άφησε το 2012 ο ΑΠΟΕΛ και ο Ολυμπιακός με την προσπάθειά του και ενώ τώρα περιμένουμε από τον Γιώργο Σαμαρά την υπέρβαση με την Γιουβέντους.

Παίκτης: Ντιντιέ Ντρογκμπά: Το 2004 η Τσέλσι δαπανούσε 24 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει από τη Μαρσέιγ, ωστόσο η καλύτερη στιγμή στην καριέρα έμελλε να έρθει οκτώ χρόνια αργότερα , τον Μάϊο του 2012. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά άφησε πίσω του έναν χαμένο τελικό, τρεις ημιτελικούς και έναν προημιτελικό, πήρε την Τσέλσι στις πλάτες του όταν η μπάλα έκαιγε και με γκολ στο 88' άνοιξε τον δρόμο για τον τίτλο μέσα στο Μόναχο! «Ήταν η μοίρα, πιστεύω στο πεπρωμένο.

Προσεύχομαι πολύ. Ο Θεός είναι μεγάλος, η ομάδα καταπληκτική και η ζωή φανταστική», τόνιζε εκστασιασμένος ο Ιβοριανός μετά την κατάκτηση της κούπας. «Είναι ένας ήρωας», φώναζε ο Λάμπαρντ μετά το τελευταίο πέναλτι που εκτέλεσε άψογα ο Ντρογκμπά! Πέτυχε έξι γκολ στη διοργάνωση, αλλά το τέρμα του στον τελικό και το πέναλτι ήταν αυτά που έκριναν την κούπα και έδωσαν για πρώτη φορά στην ιστορία της Τσέλσι. Ο Ντρογκμπά μπορεί να μην συνέχισε στην Τσέλσι, ωστόσο η τεράστια επιτυχία που χάρισε στους Μπλε τον ανακήρυξε ως τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου!

Καθοδηγητής: Ρομπέρτο Ντι Ματέο: Το καλοκαίρι του 2011 ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δαπανούσε 15 εκατ. ευρώ για να φέρει στο Λονδίνο τον Βίλας Μπόας και να δει την Τσέλσι στην κορυφή της Ευρώπης. Τον Μάϊο του 2012 πανηγύριζε βλέποντας τους Μπλε να κατακτούν την κούπα στο Μόναχο, αν και πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας δεν ήταν ο Πορτογάλος, αλλά ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Ο Ιταλός με άμυνα που έσπαγε κόκκαλα, με... τύχη, αλλά και με εξαιρετικό στήσιμο τόσο στο Καμπ Νου όταν η ομάδα του έπαιζε με δέκα όσο και στον τελικό βοήθησε τα μέγιστα για την τεράστια επιτυχία. Η Τσέλσι απέκτησε τον τίτλο της πιο μαχητικής ομάδας στη διοργάνωση, δεν τα παρατούσε ποτέ και αυτό ήταν σφραγίδα του Ιταλού. Τι κόστισε στον Ρώσο μεγιστάνα ο Ντι Ματέο; Περίπου ένα εκατ. ευρώ μαζί με μπόνους, όταν πριν λίγους μήνες έδινε ακόμα μια τεράστια αποζημίωση σε προπονητή που δεν μπόρεσε να φέρει το ευρωπαϊκό!

Γκολ: Στην σχετική κατηγορία αναζητήσαμε και βρήκαμε στο youtube τα δέκα καλύτερα της διοργάνωσης! Στην κορυφή ο Ινιέστα και η ομάδα... playstation, Μπαρτσελόνα, στη 2η θέση το απίθανο τέρμα του Πρινς Μπόατενγκ και στην 3η θέση ένα τέρμα που πλήγωσε τον Ολυμπιακό, αυτό του Βαλμπουενά κόντρα στην Ντόρτμουντ.

Τι ματς Θεέ μου!!!! Στη συγκεκριμένη κατηγορία από τις πολλές ματσάρες που μας ήρθαν στο μυαλό καταλήξαμε σε δύο! Το πρώτο παιχνίδι ήταν αυτό στο Λονδίνο για τη φάση των «16», με την Τσέλσι να υποδέχεται τη Νάπολι και να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά το 3-1 του Σαν Πάολο. Απίστευτη εξέλιξη, με τους Ναπολιτάνους να.. πανηγυρίζουν μέχρι το 75' την πρόκριση, τον Λάμπαρντ να στέλνει το ματς στην παράταση και τον Ιβάνοβιτς την ομάδα στα... ουράνια!

Η επόμενη ματσάρα είναι για τη φάση των ημιτελικών και τη Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να αντρέψει το εις βάρος της 1-0 στο Λονδίνο. Η Τσέλσι με... επική εμφάνιση, τύχη και εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Ντι Ματέο κατάφερε να αντέξει την πίεση των Καταλανών και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τέρι να πάρει πρόκριση, χωρίς να χάσει, μιας και ο Τόρες ξεδίπλωσε στις καθυστερήσεις το μεγάλο του ταλέντο. Τα σκίτσα πολλών εφημερίδων και ιστοσελίδων απεικόνιζαν ένα... λεοφωρείο μπροστά από την εστία του Τσεχ, ωστόσο η σκληρή άμυνα των Άγγλων ήταν και η βασική αιτία της πρόκρισης! Γκολ, αποβολές, χαμένο πέναλτι, νεύρα, ακυρωθέν γκολ και συγκίνηση κάνουν το συγκεκριμένο ματς από τα καλύτερα της διοργάνωσης 2011-2012.

Η έκπληξη: Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διοργάνωσης έχει άρωμα... ελληνικό! Το ΑΠΟΕΛ έστρεψε πάνω του τα βλέμματα όλης της Ευρώπης, με μαέστρο τον Γιοβάνοβιτς και πρώτο βιολί τον Αϊλτον η κυπριακή ορχήστρα έριξε στο καναβάτσο Πόρτο, Σαχτάρ, Λυών και στάθηκε με αξιοπρέπεια κόντρα στη Ρεάλ για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σέρβος «έχτισε» την ομάδα με πείσμα, εξαιρετικό σκάουτινγκ και αμυντική λειτουργία που «παγίδευε» αντιπάλους εντός και εκτός έδρας. Το «ΓΣΠ» μετατρεπόταν σε... κολαστήριο, ο Χιώτης με το... δίκιο του παραπονιόταν για τη μη κλήση του στην Εθνική κάνοντας σούπερ εμφανίσεις και οι «Έλληνες» που δεν... πέτυχαν στη Σούπερ Λίγκα έκαναν τα... απίστευτα στην Κύπρο!

Η απογοήτευση: Καταστροφή... Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που πήγε τελικό και αποκλείεται από τους «16» της επόμενης χρονιάς. Η Ελβετία αποτέλεσε το «Βατερλώ» της, η Βασιλεία την έριξε στο καναβάτσο στον «τελικό» της τελευταίας αγωνιστικής και η Γιουνάιτεντ έφευγε με κατεβασμένο κεφάλι!. Η ομάδα του Φερκιουσον υποτίμησε τους Ελβετούς, αλλά και τη... διοργάνωση με συνέπεια να χάσει πρόκριση και αρκετά έσοδα!

Οι Έλληνες: Ο Ολυμπιακός το πάλεψε, πέτυχε τρεις νίκες στη διοργάνωση, άφησε εκτός Ευρώπης την Μονπελιέ, αλλά για δεύτερη σεζόν πήρε την 3η θέση με 9 πόντους. Στο ματς – τελικός του Γκελζενκίρχεν οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν την υπέρβαση και η ευκαιρία χάθηκε, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να βρεθεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Πειραιώτες έκλεισαν με πιο ιδανικό τρόπο την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ αφήνοντας στους Βρετανούς την πικρή γεύση των 5 εντός έδρας αγώνων δίχως να τον νικήσουν. Η Ελλάδα πάντως θα έχει εκπρόσωπο και στους «16» της διοργάνωσης με τον Γιώργο Σαμαρά να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις να παίρνει την Σέλτικ στις πλάτες του και να την οδηγεί στην επόμενη φάση. Ο «Sam» την έβαλε στον όμιλο, πήρε τη νίκη στη Μόσχα, σκόραρε στο «Καμπ Νου» και με τις εμφανίσεις του μπήκε στη λίστα της Λίβερπουλ και όχι μόνο...

Η Κυρία και η... πρωτάρα: Η Γιουβέντους επέστρεψε δυναμική στο Champions League και στις 7 Νοεμβρίου με την τεσσάρα κόντρα στη Νόρντζελαντ κατάφερε να σπάσει... κατάρα τριών ετών χωρίς νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση! Σε όμιλο – φωτιά η «Μεγάλη Κυρία» έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις σε Λονδίνο, Τορίνο και Ντόνετσκ, πέταξε εκτός την πρωταθλήτρια Ευρώπης και άφησε δεύτερη την Σαχτάρ. Τρία γκολ ο Κουαλιαρέλα, τρία γκολ, δυο ασίστ και φυσικά ο Πίρλο βοήθησαν τα μέγιστα για την πρωτιά...

Το 2012 κλείνει για την Μάλαγα με τον χειρότερο τρόπο, τα... πετροδόλαρα εξαφανίστηκαν, η UEFA την τιμώρησε με ευρωπαϊκό αποκλεισμό και... τρέχει μήπως και ανασταλεί η ποινή! Ωστόσο, ως «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης κατάφερε να μαγέψει με τις εμφανίσεις, να αφήσει εκτός Μίλαν και Ζενίτ παίρνοντας την πρωτιά. Έγινε μοναδική πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στη φάση των ομίλων που ξεκίνησε με τρεις σερί επιτυχίες!

 

Τελευταία Νέα