Το... φαινόμενο Τσάκας!

Το... φαινόμενο Τσάκας!

bet365

Ο Βλάσης Τσάκας μπήκε στη ζωή μας τον Σεπτέμβριο του 2011, αλλά θα μας απασχολήσει και το 2012. Το gazzetta.gr κάνει μια ανασκόπηση στον άνθρωπο - φαινόμενο που τάραξε τα ελληνικά και αραβικά νερά!

Κατέβηκε αργά και έκλεισε την πόρτα του ταξί με δύναμη. Φόρεσε τα μαύρα γυαλιά του, έβαλε τη μαύρη τσάντα στον ώμο και κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Έτσι μπήκε στην ζωή μας ο Τσάκας!

Από εκείνο το ταξί Octavia πριν από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 19 Σεπτεμβρίου, κατέβηκε ο Βλάσης Τσάκας. Αξύριστος, αλλά με λευκό σχεδόν λινό μπλουζάκι και συνολικά με παρουσιαστικό που σε καμία των περιπτώσεων, δεν θύμιζε άνθρωπο που φέρει επιστολή με πρόταση 220 εκατ. ευρώ ο Τσάκας μπήκε στην (αθλητική) ζωή μας. Όχι μόνον του Παναθηναϊκού, αλλά όλης της Ελλάδας, καθώς η δική του ιστορία που μοιάζει με παραμύθι, έγινε αντικείμενο διαφημιστικής καμπάνιας, εγχώριο σλόγκαν. Οι δύο μαγικές λέξεις «Τσάκας» και «πρίγκιπας» βρίσκονται πλέον πολύ συχνά στα χείλη οπαδικών συζητήσεων, ενώ τις Απόκριες, αναμένεται να γίνει χαμός με τις κελεμπίες!

Υπενθύμισε στους Αθηναίους τη σταθερή αξία του φραπέ

Θα μπορούσε κανείς να γράψει βιβλίο στους περίπου 4 μήνες που μπήκε στη ζωή μας ο Τσάκας, ο άνθρωπος που κατάφερε να υπενθυμίσει στους Αθηναίους – οι οποίοι παρασύρθηκαν από τη δίνη του φρέντο- τη σταθερή αξία του φραπέ!

Με φραπόγαλο έδωσε την πρώτη του ιντερνετική συνέντευξη, με πλαστικό ποτήρι φραπέ είχε εμφανιστεί στην παρουσίαση του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη στις 21 Οκτωβρίου του 2010. Κοινό στοιχείο επίσης τα μαύρα γυαλιά, που μεγαλώνει το μυστήριο για αυτό τον τετραπέρατο, πολυμήχανο και με γρήγορη σκέψη, τύπο.

Δεν απειλεί ποτέ, μιλάει γλυκά, αν χρειαστεί σε πάει πάσο και πάντα έχει να σου δώσει απάντηση, ασχέτως, αν με το ναυάγιο με τον Σουλτάν Αλ Σαούντ – υπέπεσε σε ανακρίβειες και ψέμματα, αφού η ιστορία δεν προχώρησε όπως θα ήθελε.

Μένει συχνά σε ξενοδοχείο, κάνει ταξίδια, χαλάει λεφτά, δίνει υποσχέσεις- αλήθεια και οι πολιτικοί πολλές φορές το ίδιο δεν κάνουν;

Σε αυτό που σίγουρα δεν πάει καλά είναι η σχέση του με το χρόνο και με τις ημερομηνίες. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις, είτε στα χαρτιά, είτε στα deadline, είτε στις ημερομηνίες που είχαν θέσει οι δύο πλευρές (δικηγόροι του Βαρδινογιάννη) στο MoU.

Πουλάνε Τσάκα, Ρόνι και Σικαμπάλα (στην κωλότσεπη)

Μπορεί πολλοί οπαδοί να τον κατηγορούν για ανακρίβειες και ψέμματα, άλλοι να λένε ότι κρύβεται πίσω ο μεγαλομέτοχος, καθώς για το 54,7% του Τζίγγερ, που έχει πει ότι θα δωρίσει κόπτεται ο Τσάκας, ωστόσο έχει δώσει ζωή στις πωλήσεις αθλητικών εφημερίδων. Ο Παναθηναϊκός δίχως Ευρώπη και με χαμηλούς τόνους φέτος κι όμως τα πρωτοσέλιδα με τις βαρύγδουπες δηλώσεις, τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ που είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα (θα γίνει και του Παναθηναϊκού) τον Ροναλντίνιο, τον Σικαμπάλα, το συμβόλαιο του οποίου μας είχε πει ότι έχει στην κωλότσεπη(!) και την «Πόρτο της Ανατολικης Μεσογείου»έφτασαν σε πολλά χέρια αναγνωστών.

Το παρελθόν του στον ΠΑΟΚ, αλλά και κάποιο θέμα που είχε με ξενοδόχους, κατάφερε να το βάλει στην άκρη με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, περνώντας τα μηνύματα που ήθελε: «Τα λεφτά τα θέλουν του επενδυτή ή δεν τα θέλουν στον Παναθηναϊκό;» Καλέ, ποιος θα έλεγε όχι, στην… πετρελαιοπηγή Τσάκα, που νοιάζεται όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για άλλη μία αγάπη του, τον ΟΦΗ και την Κρήτη;

Είναι γεγονός πως κατάφερε να διχάσει ακόμη και τους οπαδούς του Παναθηναίκού. Βρήκε υποστηρικτές σε κομμάτι οπαδών του Ολυμπιακού! Χαιρέκακα ή όχι, κοροιδευτικά ή σοβαρά, ασχολούνταν σχεδόν καθημερινά και ρωτούσαν «πότε θα έρθει ο πρίγκηψ»… Έλα ντε, πότε θα ερχόταν; Το να βρεις πότε θα ήταν η ημερομηνία του Σουλτάν Αλ Σαούντ στην Αθήνα ήταν σαν να προσπαθείς να κερδίσεις τον πρώτο αριθμό στο τζόκερ!

Ερχόταν με την ΑΕΚ, ήταν κάπου στο δρόμο με τον Εργοτέλη, το σκέφτεται για ΟΦΗ και δεν ξέρω γω τι άλλο…

Ο φουκαράς ο πρίγκιπας πάντως και ο γραμματέας του ο Μπάσερ που τελικά σύμφωνα με τον Τσάκα ήταν Ιορδανός οδηγός, ενημερωνόταν καθημερινά από τον μάνατζερ- συνεργάτης παρακαλώ- για την εξέλιξη στην υπόθεση και τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού. Εβλεπε από… πιάτο τα ματς των Πρασίνων και ρωτούσε γιατί δεν είχε αρχίσει (καθυστέρηση) εκείνη η Δίκη της Δευτέρας του Κυριάκου Θωμαϊδη, που είχε προσκεκλημένο τον σταρ του λαού, Βλάση Τσάκα.

Για να σκάσει ο… Σαούντης

Τον τελευταίο καιρό ο Βλάσης Τσάκας παράτησε τον Αλ Σαούντ που κλαίει και οδύρεται, σαν παιδί που θέλει πίσω το παιχνίδι του, τον Παναθηναϊκό και έχει φέρει μία εταιρεία με πιο πολλούς πρίγκιπες. Έτσι για να σκάσει ο Σαούντης!

Η ουσία είναι ο Σαούντ δεν έδειξε ποτέ το χρώμα του χρήματος, ενώ ο Τσάκας πλέον δείχνει πιό σίγουρος από ποτέ ότι το dealμετά την ψήφιση του νόμου για ξένο επενδυτή, θα προχωρήσει. Άλλωστε, όπως έλεγε και η πλευρά του Βαρδινογιάννη «λεφτά υπάρχουν».

Γρήγορο πιστόλι αν ήταν στην Αγρια Δύση…

Πάντως, αν ο Βλάσης Τσάκας ήταν στην Άγρια Δύση, θα ήταν το πιο… γρήγορο πιστόλι! Γιατί, το λέμε αυτό; Πρώτον για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε και αντικατέστησε τον 26χρονο πρίγκιπα με εταιρεία με πολλούς (και για πριγκίπισσες λένε) και δεύτερον, για τη γρηγοράδα με την οποία απαντάει στον Ολυμπιακό! Διεύρυνε το επιτελείο του με μία γραμματέα, που βοηθάει στις δημόσιες σχέσεις και την τελευταία φορά τουλάχιστον, πρόλαβε ακόμη και την απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κι ας μην του δίνουν τη… σουίτα που θέλει! Κι όπως έχει πει ο Τσάκας για κάποιους που είναι στο Δ.Σ. και δεν του κάνουν τα χατίρια, κάτσε να δεις πόδι που θα πάρουν…

Ότι και να λένε για τον Τσάκα, δεν παύει να αποτελεί φαινόμενο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε ένα από τα καλύτερα σενάρια που συζητούν, είναι μακάρι να κάνει την δουλειά να πάρει το ποσοστό του ως κομιστή και να μας φέρει επενδυτή. Προφανώς, το ίδιο να σκέφτεται και ο Βαρδινογιάννης που ναι μεν δεν μιλάει όπως λέει μαζί του απευθείας, αλλά του αφήνει και ελεύθερο πεδίον να αλωνίζει! Θα δικαιωθεί άραγε για αυτή την (μέχρι παρεξηγήσεως) υπομονή του;

Ας θυμηθούμε κάποιες ατάκες και περιστατικά του Βλάση Τσάκα τον οποίο κάποιοι πιστεύουν πολύ σε σημείο που να λένε «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα… φτάνει ο Τσάκας»! Πολλοί δε τον κατηγορούν από την άλλη για… παπατζιλίκι!

ΑΤΑΚΕΣ- ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

*Είπε στον ταξιτζή που τον περίμενε για να υποβάλει την πρόταση στο Δ.Σ. ,να περιμένει και δεν θα αργούσε. «Πάω να πάρω φανέλες του Παναθηναϊκού» φέρεται να του είπε για να τον πείσει!

* Είπε το όνομα του πρίγκιπα με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Τα μόνα σταθερά ήταν η αυτού εξοχότητα πρίγκιπας Σουλτάν και στο τέλος το Αλ Σαούντ. Τα ενδιάμεσα ονόματα άλλαζαν από ώρα σε… ώρα. Τη μία Φαρφάν, Χαρχάν, Αφραχάν, Ραχμάν. Στο διαβατήριο Φαρχάν. Τα… Μπιν μετακινούνταν διαρκώς! Το Νάσερ γράφτηκε με ένα sστην πρόταση την Δευτέρα και την επόμενη μέρα στο βιογραφικό ήταν γραμμένο με δύο s!

*Για το αν είναι μέσα το όνομα του Αμπντούλ Αζίζ΅: «Μην ακούω μ… ες»!

*Έδινε συνέντευξη και την ώρα που μιλούσε έπινε συχνά φραπέ.

«ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΣ»

*Όταν επικοινωνούσαν δημοσιογράφοι μαζί του συχνά-πυκνά τους διέκοπτε, ειδικά τις πρώτες μέρες και έλεγε ευγενικά: «Συγγνώμη, έχω στην άλλη γραμμή την αυτού εξοχότης, τον πρίγκιπα».

* Για τα σχόλια περί photoshopστη φωτογραφία: «Ενοχλεί που είναι ωραίος άνδρας;»

*Τη μέρα (χθες) που όλοι περίμεναν το πιστοποιητικό υπογράμμισε ότι είναι με τον πρίγκιπα, αλλά κάνει διακοπές και ξεκουράζεται!

*Ζήτησα από τον πρίγκιπα να κάνει δηλώσεις στον αέρα, αλλά μου είπε ευγενικά, όχι!

*Εδωσε σε διάστημα τριών ημερών στην αρχή πάνω από 25 συνεντεύξεις (κυρίως τηλεφωνικές). Μέχρι τώρα, έχει χαθεί το μέτρημα!

*Ο πρίγκιπας έρχεται σε… διαφορετικές ημερομηνίες. Την πρώτη μέρα μίλησε για 15 Οκτωβρίου και λίγες ώρες αργότερα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Μετά η ημερομηνία άρχισε να… ψαλιδίζεται! Κάποιες φορές είπε μάλιστα... έρχεται! Σε αυτό κολλάει και μία έκφρασή του: «Τι είναι ο πρίγκιπας. Βαλίτσα;»

*Αναφερόμενος σε προβλήματα που είχε παλιά με ξενοδόχους στη Χαλκιδική, μίλησε για δύο ονόματα: τον Φαλάγγη και τον Κουμαδάκη. Τον πρώτον δεν τον ήξερε (όπως φάνηκε σε επικοινωνίες) κανείς, ο δεύτερος ονομάζεται Κουφαδάκης.

*Ο πρίγκηπας είναι 7ος διάδοχος του θρόνου. Λίγες ώρες μετά είπε: «Όχι ακριβώς είναι 7ος,είναι μέσα στη 10άδα»!

ΑΤΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟ

*Ο πρίγκιπας είναι ο Λάτσης της Σαουδικής Αραβίας.

*Στόχος μας να γίνουμε Πόρτο της Ανατολικής Μεσογείου.

*Στο βιογραφικό του πρίγκιπα αναφερόταν ότι είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα και (πλέον) του Παναθηναϊκού.

*Στις 22 Νοεμβρίου, όλο το τιμ θα είναι εδώ. Ο Αλ Σαούντ και η υπόλοιπη… κομπανία, περίπου 6-7 άτομα, θα έρθουν, επιτέλους, στην Ελλάδα. Όλα βαίνουν καλώς και ζητάω λίγη υπομονή. Η συμφωνία είναι τελειωμένη. Ερχονται. (9 Νοεμβρίου)

Έχει υπογραφεί προσύμφωνο με τον Σικαμπάλα. Το έχω στην κωλότσεπη. Μέχρι την Τρίτη θα έχει ξεκινήσει ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ και στο διάστημα 14-16 Νοεμβρίου θα ολοκληροθούν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση των μετοχών στον πρίγκιπα. Στις 24 του ίδιου μήνα, στη Γενική Συνέλευση, ο Σουλτάν Αλ Σαούντ θα πάει ως νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (30 Οκτωβρίου)

*Μέχρι να τελειώσουμε πάντα θα υπάρχει μια επιφύλαξη. Φέραμε μια αληθινή πρόταση. Φέραμε ένα Πρίγκιπα που θέλει να κάτσει στο θρόνο του Παναθηναϊκού και πιστέψτε με ο Πρίγκιπας θέλει πολύ μεγάλο τον Παναθηναϊκό.

*Ας μην βιάζονται οι καλοθελητές να μιλήσουν για... ναυάγιο. Ο Πρίγκιπας δεν υποχωρεί. Θέλει να πάρει τον Παναθηναϊκό και θα το κάνει” (21 Οκτωβρίου)

*Ο πρίγκιπας θα ασχοληθεί με τη διαιτησία. Περσινά φαινόμενα τύπου Καραϊσκάκη δεν θα υπάρξουν ξανά σε καμία περίπτωση. Αυτά που ξέρανε, να τα ξεχάσουν!

*Δεν είναι μόνο ο Πρίγκιπας, είναι ένα γκρουπ. Πιθανόν ο πρίγκιπας (Αλ Σαούντ) να είναι ο πιο… φτωχός.

*Αν οι μέτοχοι μπορούν να περιμένουν έναν ακόμη χρόνο με τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης και εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, τότε ας το κάνουν. Ο πρίγκιπας όμως δεν θα περιμένει. Τα ακούω όλα αυτά και γελάω. Μάλιστα, αν τα μάθει ο πρίγκιπας αυτά θα μου πει παράτησέ τους και πολύ ασχολήθηκα. Ζητώ σεβασμό. Το ενδιαφέρον του Σουλτάν το μετέδωσε και το CNN, δεν μπορούν κάποιοι να το αμφισβητούν.

ΠΕΡΙ ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ

*Τις τελευταίες ημέρες ο πρίγκιπας συμφώνησε με έναν ποδοσφαιριστή που όταν το μάθει ο κόσμος, θα πηδάει από τους φράχτες. Δεν θέλω να πω περισσότερα πράγματα τη δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο θα το μάθετε όταν θελήσει ο ίδιος ο Σουλτάν να το γνωστοποιήσει. Πιθανότατα θα το κάνει όταν έρθει στην Ελλάδα (15 Οκτωβρίου).

*Όταν τον είχε κατηγορήσει ο Βασίλης Κωνσταντίνου στην εκπομπή του Θωμαίδη στον Σκάι για «μούσια» ο Τσάκας σύμφωνα με δημοσιεύματα είπε σε φίλους του για τον Ροναλντίνιο: «Να τους δω όλους πού θα κρυφτούν όταν φέρω τον Ροναλντίνιο. Πείτε στον Κωνσταντίνου ότι θα τον φέρω».

*Ο Παναθηναϊκός ανέστησε τον Σισέ, νομίζω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αναστήσουμε τον Ρόνι.

*Για την εξωγηπεδική ζωή του Ρόνι: «Θα είναι καλό παιδί (γέλια) σίγουρα θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. ΘΑ έρθει στο ΠΑΟ με ένα συμβόλαιο που αγγίζει τα 7.000.000 ευρώ ετησίως».

*Είναι τόσο υπερβολικό να τον φέρουμε, όσο να μιλήσεις με τον ίδιο την Πέμπτη το βράδυ. Εξακολουθώ να λέω πως έχουμε μεγάλες πιθανότητες να ντύσουμε τον «Ρονι» στα πράσινα. Πάρε με τηλέφωνο την Πέμπτη το βράδυ να δεις με ποιον θα είμαι!

ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

*«Μνημείο» η ανακοίνωση απάντησή του την 1η Δεκεμβρίου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον πρόεδρο Β. Μαρινάκη. Απόσπασμα:

« Οπουδήποτε αλλού στον πολιτισμένο κόσμο η ομάδα του θα έπαιζε σε άλλη κατηγορία και ο ίδιος πιθανόν να «απολάμβανε» την ξεκούραση του κου Γιλντιρίμ.

Οι φαιδρότητες σας, οι σπάνιες και συλλεκτικές δηλώσεις για «εγκλήματα κατά της Ελλάδας» και το περίφημο «διδάξαμε ήθος» μετά την Καλοπούλεια παράσταση στο Καραϊσκάκη, δικαίως και πανηγυρικώς απένειμαν σ’ εσας το χαρακτηρισμό ΚΑΙ του γραφικού. Μη σας τον στερησουμε… Να γνωρίζετε όμως ότι με τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπό της Αυτού Υψηλότητας, οι τζάμπα μάγκες τέλος!»

*Πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο:

«Έχω ήδη μιλήσει με τον Μαρινάκη και δεν πιστεύω να αρνηθεί, Είναι και απ’ τη Κρήτη, μην το ξεχνάμε».

*Η πρόβλεψή του: «Στο 65’ 0-2 και μετά 1-3 χαλαρά».

*Πριν το αντίο στην υπόθεση του Σαούντ φέρεται να έλεγε το μεσημέρι: «Οποιος ισχυρίζεται ότι αποσύρεται ο Αλ Σαούντ παίρνει... ληγμένα»!

*Για το ματς ΟΦΗ-Αρη: «Μιλάμε για σφάξιμο με χασαπομάχαιρο».

ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ…

* Ο Τσάκας φέρεται να επικοινώνησε για να κρατήσει τους Νίνη, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλο, σύμφωνα με δημοσιεύματα ενώ φέρνει στον ΠΑΟ τους Σιόβα, Τζαβέλα, Βλαχοδήμο, Σκόνδρα και τον Αιγύπτιο Χεγκάζι. Και Σισέ, «αν τον θέλει ο Φερέιρα, θα τον πάρουμε και αυτόν». Γενικά στον ΠΑΟ στο τεχνικό τιμ Νιόπλια, Βαζέχα. OΡότσα θα αναλάβει σκάουτινγκ στη Λατινική Αμερική και ο Ορούμα (πρώην της Καβάλας) το τμήμα στην Αφρική.

* Ο Κάρα έχει προσφέρει πολλά στο ΠΑΟ και κάνει πολύ ήρεμη εξωγηπεδική ζωή και αν ο Κατσουράνης έκανε τη μισή ζωή του Καραγκούνη τώρα θα έπαιζε στη Ρεάλ.

ΓΙΑ «ΒΓΕΝΟ»

*Μετά την αιχμηρή ανακοίνωση του Βγενόπουλου για Τσάκα και Αλ Σαούντ: «Είναι ωραίες οι εκθέσεις ιδεών του κ. Βγενόπουλου».

*Ο Βγενόπουλος θα αδυνατίσει μετοχικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

*Τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητά του; «Το ότι μου στέρησαν να πίνω το καφεδάκι μου ήρεμα όπως ήξερα αυτό είναι μαχαιριά».

 

Τελευταία Νέα