Πόσο μας... λείπουν!

Θανάσης Λιοντζόπουλος
Πόσο μας... λείπουν!

bet365

Το gazzetta.gr εξηγεί το φτωχό θέαμα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ποδοσφαιριστές- σταρ, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ, ηγέτες στην ομάδα τους σαν τον Αντελίνο Βιειρίνια, τον Πάμπλο Κοντρέρας, τον Νάτσο Σκόκο, τον Ζιλμπέρτο ακόμη και τον Φαμπιάν Εστογιανόφ, είπαν αντίο!

Όσο πάει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα γίνεται ολοένα και πιο φτωχό από θέαμα και από ποδοσφαιριστές υψηλών προδιαγραφών. Ο βασικότερος λόγος είναι φυσικά το οικονομικό και η κρίση που, είναι φυσικό επόμενο, ότι θα επηρέαζε και το κομμάτι του ποδοσφαίρου, αφού είναι συνδεδεμένο με την κοινωνία μας.

Ασφαλώς, οι ομάδες εξοικονόμησαν χρήματα από τα υψηλά συμβόλαιά τους και έβαλαν λεφτά στα ταμεία τους, ωστόσο, αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν παύουν να λείπουν και να αφαιρούν αίγλη από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμη και μία δήλωση του Ζιλμπέρτο όσο ήταν στον Παναθηναϊκό έκανε τον γύρο του κόσμου, αποτελώντας στην ουσία διαφήμιση για το σύλλογό του.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ... ΡΙΜΠΟ

Παλαιότερα, ο σούπερ σταρ Ριβάλντο είχε κάνει την αρχή και άφησε στα κρύα του λουτρού την ΑΕΚ, έχοντας προλάβει ωστόσο να μας δείξει μεγάλο κομμάτι της τεράστιας ποδοσφαιρικής του… νοημοσύνης και αρετής μέσω του Ολυμπιακού και της Ενωσης. Το 2010 αποχώρησε ο Γκουστάβο Μαντούκα τον οποίο… απολαμβάνουμε να κάνει σούπερ πορεία με το ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ φέτος! Και μην μου πείτε ότι στην Ενωση δεν είχε δείξει στοιχεία της αξίας του…

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την περίπτωση του Σωτήρη Νίνη, που αν δεν αλλάξει κάτι θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό για να πάει στην Πάρμα. Κακά τα ψέματα με τον διεθνή άσο ασχολούνται πολύ τα ξένα ΜΜΕ και είχε πολλά να δώσει στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το χειρότερο είναι ότι τον δρόμο τους αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα θα καταφέρει να κρατήσει (από τη νέα χρονιά) τον πολύτιμο Κουίνσι; Για να μην πω για τον Λέτο, για τον οποίο παραμιλάει η Ευρώπη και οι Τούρκοι της Γαλατάσαράι αναφέρουν ως ποσό συζήτησης τα 6 εκατ. ευρώ! Η ΑΕΚ θα διατηρήσει τους ποδοσφαιριστές της, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι; Ή θα έχουν την τύχη του Τζιμπούρ και των Σκόκο, Μπλάνκο, Σάχα και άλλων ικανότατων ποδοσφαιριστών της; Πως θα παραμείνει για παράδειγμα ο Μανωλάς μετά το καλοκαίρι; Ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να διατηρήσει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη; Μέχρι και τον Ρουμάνο προπονητή του Λάσλο Μπόλονι λίγο έλλειψε να χάσει από τους Σαουδάραβες… Υπάρχουν βέβαια και άλλοι όπως τα αδέρφια Ριέρα που δεν λείπουν ιδιαίτερα, αν και ο Σίτο του Πανιωνίου είναι η αλήθεια είχε αρκετές καλές στιγμές.

Ας δούμε όμως τι μας λείπει περισσότερο από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που όσο αγωνίζονταν στο πρωτάθλημά μας- τον τελευταίο χρόνο η αναφορά-, έστρεφαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Και δικαίως!

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ

Από τον TZIΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ

*Τα γκολ του γάλλου επιθετικού, ασχέτως αν ο ΠΑΟ κατάφερε να τα βρεί από την αλλαγή του στυλ παιχνιδιού του Σεμπάστιαν Λέτο.

*Ο σταρ Τζιμπρίλ.

*Η εκρηκτικότητά,αλτικότητα και η δύναμή του

*Οι κομμώσεις του

*Τα ντυσίματά του, τα χόμπι του, τα αυτοκίνητά του

*Τα… twitter της συζύγου του

Από τον ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ

*Η ταχύτητα και το ξεπέταγμά του

*Τα γκολ του

*Οι βολίδες του

* Η φαντασία στο παιχνίδι του

Από τον ΠΑΜΠΛΟ ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ

* Η αποτελεσματικότητά του

*Η δυναμικότητά του

*Οι οδηγίες του Χιλιανού στην άμυνα

*Το μυαλωμένο και μεστό παιχνίδι του

Από τον ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ

* Η ηρεμία και αρχοντιά στο παιχνίδι του

*Ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο.

*Τα χιλιόμετρά του- αν και έδειχνε να… ιδρώνει και να τρέχει λιγότερο από τους συμπαίκτες του!

*Η ειλικρίνειά του

Από τον ΝΑΤΣΟ ΣΚΟΚΟ

*Τα καταπληκτικά, όσο και αναπάντεχα γκολ που πετύχαινε. Σκόραρε με ό,τι τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς και απειλούσε την αντίπαλη εστία ακόμη και από το κέντρο!

*Οι «υδραυλικές» κινήσεις του και οι ντρίπλες του

*Η αγωνία για το αν το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ θα είναι από τα καλά του ή θα… εξαφανιστεί!

Από τον ΙΣΜΑΕΛ ΜΠΛΑΝΚΟ

*Τα γκολ του

*Ο τρόπος πανηγυρισμού των γκολ, ειδικά τότε με τον Ζορό, τις μάσκες και τα υπόλοιπα αξεσουάρ…

Από τον ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΣΑΧΑ

* Η ηγετική του φυσιογνωμία, αν και γκολκήπερ.

*Κάποιες μεγάλες αποκρούσεις του σε πέναλτι και όχι μόνον…

Από τον ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΝΗ Θα χάσουμε*

* Τις «γλυκές» του σέντρες και πάσες.

*Τα κτυπήματά του στις στημένες φάσεις

*Έναν ποδοσφαιριστή που ασχολούνται πολύ τα ξένα ΜΜΕ. Είναι ο Ελληνας ποδοσφαιριστής για τον οποίο έχει χυθεί το περισσότερο μελάνι στο εξωτερικό!

*Έναν μικρό σταρ

Από τον ΦΑΜΠΙΑΝ ΕΣΤΟΓΙΑΝΟΦ

*Οι ασίστ του

*Τα κτυπήματα φάουλ και το φάλτσο στα στημένα του.

*Τα δυνατά του σουτ

*Το μαλλί του

Από τον ΜΠΕΡΝΑΡ ΚΟΥΜΟΡΤΖΙ

*Τα μαρκαρίσματά του στο χώρο του κέντρου

*Το ότι ήταν ένας από τους λίγους παίκτες στη Σούπερ Λίγκα που είναι boxtobox.

*Πατούσε πολύ περιοχή και απειλούσε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα