Καλά μαντάτα κορυφής...

Καλά μαντάτα κορυφής...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Καλά μαντάτα κορυφής...

bet365

Η ΑΕΚ κατάφερε να διευρύνει το νικηφόρο σερί της, πέτυχε το 5 στα 5, παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τον σούπερ «Φούλη».

Όπως αναμενόταν η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα και κατάφερε εκτός από το να πετύχει το στόχο που είχαν θέσει όλοι στα Σπάτα (σερί πέντε νικών) να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας μεταφέροντας την πίεση του αποτελέσματος σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό…
Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου κατάφερε έστω και χωρίς να φτάσει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης (ανάλογα με εκείνα του αγώνα με την Κέρκυρα) να πάρει το... τρίποντο που την διατήρησε στο ρετιρέ της Σούπερ Λίγκας και ταυτόχρονα να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες της αναγκάζοντάς τους να χρειάζονται μόνο νίκες από εδώ και στο εξής μια και νέες γκέλες από Πράσινους και Κόκκινους θα σταθεροποιήσουν την Ενωση στην κορυφή.

Μπορεί η ΑΕΚ να προβλημάτισε στο δεύτερο 45λεπτο και να άγχωσε με την απόδοσή της, μια και η αλήθεια είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο από το 46΄ κι έπειτα, όμως υπάρχουν καλά μαντάτα από το συγκεκριμένο γεγονός. Καλά μαντάτα κορυφής επί της ουσίας μια και ακόμη και στην κακή της ακόμη στιγμή δεν το... πληρώνει χάνοντας βαθμούς.

Όλα τα... λεφτά πλέον είναι το ματσάκι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο που δυστυχώς (για την ΑΕΚ και ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ) έχασε στην Τούμπα... Αν η ομάδα καταφέρει να πάρει το «διπλό» στη συγκεκριμένη έδρα τότε με το εύκολο πρόγραμμα που ακολουθεί και έχοντας πλέον όλους τους παίκτες της... μάχιμους θα μπορεί να φτάσει πολύ μακριά το νικηφόρο σερί της...

Πρέπει να σταθούμε βέβαια στο γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε 9 απουσίες εκ των οποίων οι 6 αποτελούν (σε γενικές γραμμές) βασικές επιλογές. Είναι λογικό λοιπόν χωρίς Λεονάρντο, Βάργκας (κυρίως) να μην δύναται η ομάδα να αποδώσει στον ίδιο βαθμό (δεν αναφέρω καν Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Καφέ και Γκούντγιονσεν).

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο προβληματίζομαι προσωπικά από την εικόνα της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η κακή (ακόμη μία) εμφάνιση του Γρηγόρη Μάκου. Ο διεθνής χαφ απουσίαζε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω όταν η ομάδα είναι πρώτη και ο ίδιος έχει σούπερ προσωπικό κίνητρο μια και το καλοκαίρι φαντάζομαι θα θέλει να βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής μας για το Euro...

Αντίθετα αξίζει θαρρώ μία μεγάλη υπόκλιση στον Νίκο Γεωργέα ο οποίος ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου και για τις δυο ομάδες. Ο «Φούλης» είναι πραγματικά συγκλονιστικός, αποδίδει εκπληκτικά ως αμυντικός μέσος και στο συγκεκριμένο ματς έπαιζε για... δυο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σούπερ ανασταλτικά και τεράστια συμμετοχή στο δημιουργικό παιχνίδι της ΑΕΚ με κάθετες πάσες και έξυπνες προωθημένες μεγάλες μπαλιές. Στη φάση που συγκρούστηκε με τον αντίπαλο γκολκίπερ έκρινε πάντως πολύ λάθος. Προσωπικά πάντως δεν θα έβγαζα από τη συγκεκριμένη θέση τον Γεωργέα και ας είναι ετοιμοπόλεμος ο Καφές. Ο Μεσσήνιος δίνει πολλά περισσότερα στην ομάδα.

Δυστυχώς στο ματς με τον ΠΑΣ υστέρησε και οι Μπέλεκ και Σιαλμάς από τους οποίους σε ένα παιχνίδι με τόσες απουσίες και ελάχιστες επιλογές για να αντικατασταθούν προφανώς και περιμέναμε περισσότερα. Εξαιρετικός ήταν ο Κάλα, καλά πήγε και ο Κάρλος και ακολούθησαν σε απόδοση οι Κοντοές, Κλωναρίδης και Αργυρίου.

Μία ακόμη εβδομάδα λοιπόν που η ΑΕΚ θα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Πριν ήταν για μία μέρα, τώρα πλέον για δυο εβδομάδες και συνεχίζουμε... Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν!!!

Υγ: Πραγματικά χάρηκα πολύ που είδα τον Αγγελο Αναστασιάδη ξανά έπειτα από 7 χρόνια. Είναι καλός προπονητής και δουλευταράς και σίγουρα έχει θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα αν συγκρίνω ειδικά από κάτι σούπερ – ντούπερ ξένους τεχνικούς που φέρνουν κατά καιρούς όλες οι ομάδες...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...