ΑΕΚ, αβαβά η Empire;

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
ΑΕΚ, αβαβά η Empire;

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τη στάση όλης της ΑΕΚ στο θέμα “σκάνδαλο Empire”, μια υπόθεση που βρωμάει από χιλιόμετρα και πιθανόν να έσωζε την ΠΑΕ.

Κατανοητή, απολύτως κατανοητή η επιθυμία των φίλων της ΑΕΚ, αν και εφόσον αυτή εκφράστηκε μέσα από την παρουσία κάποιων εκατοντάδων οπαδών έξω από το υπουργείο, για να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στα πεπραγμένα της ΠΑΕ από το 2004 μέχρι σήμερα ώστε να μάθουν αν υπήρξαν παράνομες πράξεις στη διαχείριση και, πολύ περισσότερο, αν έφαγαν και ποιοι και πόσα χρήματα από την ΑΕΚ.

Η νίκη της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη πληρώνει 3.00 στην sportingbet

Ακόμη και τώρα, που ο Γιάννης Ιωαννίδης σχολίασε το αυτονόητο, δηλαδή ότι αν η ΑΕΚ ζητήσει από το ΣΔΟΕ να την ψάξει το πιθανότερο είναι να φέρει πιο κοντά, σε χρόνο, τη στιγμή που ένας δημόσιος λειτουργός θα περάσει λουκέτο και θα σφραγίσει για πάντα την πόρτα των γραφείων της ΠΑΕ, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν ΑΕΚτσήδες που θα επιμένουν στην “να γίνει ο έλεγχος, κι ας διαλυθεί η ΠΑΕ, κι ας πάει η ΑΕΚ σε ερασιτεχνική κατηγορία” άποψη.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω στην υπόθεση της ΑΕΚ είναι η στάση της Ερασιτεχνικής, της σημερινής διοίκησης της ΠΑΕ, των οργανωμένων οπαδών, των πάντων στην υπόθεση “Empire”. Πώς γίνεται να ζητούν όλοι να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ και δεν ζητεί κανείς να γίνει επιτέλους έλεγχος στην Empire, η οποία ακόμη δεν εμφανίζει ισολογισμό και δεν βγάζει στο φως τα πεπραγμένα της;

Πώς γίνεται να μένουν όλα τα αφτιά και τα μάτια κλειστά μπροστά στις δημόσιες καταγγελίες και τις νομικές ενέργειες του Γιώργου Κιντή, ο οποίος φωνάζει προς πάσα κατεύθυνση ότι λείπουν από το ταμείο της Empire περί τα 5 εκατ. ευρώ; Για ποιο λόγο δεν επιμένει η διοίκηση της Ερασιτεχνικής, όπως άλλωστε και η διοίκηση της ΠΑΕ στη διενέργεια ελέγχου για να διαπιστωθεί αν λείπουν ή όχι χρήματα από την Empire και να οδηγηθεί στο γιατί λείπουν και ποιος τα πήρε;

Ναι, αν έχει νόημα, να ξαναγίνει διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ, ας ξαναψάξει η ΑΕΚ τι συνέβη από το 2004 μέχρι το 2008, κι ας ψάξει επιτέλους και τι συνέβη από το 2008 μέχρι το 2012. Είναι όμως αδιανόητο να μην ψάχνει η ΑΕΚ τι συνέβαινε τόσα χρόνια και με την εταιρεία που εκμεταλλευόταν τα εμπορικά της δικαιώματα, το σήμα της, τα προϊόντα της. Και γίνεται περίεργα αδιανόητο όταν υπάρχει κάποιος, μέτοχος της εταιρείας αυτής, που έχει ασκήσει διοίκηση στην ΠΑΕ, και φωνάζει προς μετόχους, διοικητικούς παράγοντες και υπαλλήλους, προς τη Δικαιοσύνη, προς πάσα κατεύθυνση ότι σε αυτή την εταιρεία, την Emprie, έχουν διαπραχθεί εγκλήματα, τα οποία διεπράχθησαν σε βάρος της ΑΕΚ. Αρχίζει και βρωμάει αυτή η ιστορία. Πολύ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.