Αυτή είναι η θεραπεία για την τριχόπτωση!

Αυτή είναι η θεραπεία για την τριχόπτωση!

Χάνετε τα μαλλιά σας; Από εδώ και στο εξής δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Αυτή είναι η θεραπεία για την τριχόπτωση!

Η τριχόπτωση εφόσον είναι σε αρχικό στάδιο μπορεί να θεραπευτεί με απλά μέσα, αρκεί να είστε συνεπείς στις επισκέψεις σας στον δερματολόγο.

Η αραίωση των μαλλιών είτε είναι κληρονομική είτε οφείλεται σε έλλειψη βιταμινών, γι' αυτό σχεδόν πάντα συστήνεται η λήψη κάποιων συμπληρωμάτων διατροφής.

Το υπερβολικό στρες επίσης έχει δυσμενείς επιπτώσεις, όπως και το στρες που προέρχεται από κάποιο φυσικό τραύμα στον οργανισμό. Μια χειρουργική επέμβαση, κάποιο ατύχημα ή ασθένεια μπορεί εύκολα να προκαλέσει απώλεια έστω και προσωρινή των μαλλιών.

Στους άνδρες, η πιο συχνή μορφή τριχόπτωσης είναι η ανδρογενετική κληρονομική αλωπεκία. Αν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να επιβραδυνθεί για πολλά χρόνια με πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι ενώ συνειδητοποιούν πως αραιώνουν τα μαλλιά τους, αντί να απευθυνθούν σε δερματολόγο, κατευθύνονται σε κομμωτή ή επιλέγουν περιστασιακές λύσεις που προτείνουν οι φαρμακοποιοί και εταιρίες καλλυντικών. Υπάρχουν ποικίλες φαρμακευτικές αγωγές που λύνουν το πρόβλημα και μεσοθεραπείες που δρουν τοπικά όμως πρέπει πάντα να υπάρχει σωστή ενημέρωση και παρακολούθηση από δερματολόγο για την καλύτερη αξιολόγηση και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στο ιατρικό κέντρο MC Medical Center έχει σχεδιαστεί με βάση ιατρικό πρωτόκολλο ένας κύκλος συνεδριών αυτόλογης μεσοθεραπείας (PRP). «Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μια εξαιρετική και πολύ απλή θεραπεία για την τριχόπτωση η οποία βασίζεται στη δύναμη των αιμοπεταλίων. Πραγματοποιείται έγχυση πλάσματος στα σημεία όπου υπάρχει αραίωση, αφού έχει προηγηθεί λήψη αίματος του ασθενούς», μας εξηγεί ο δερματολόγος της κλινικής MC Medical Center Δρ. Δημήτριος Καραφουλίδης. Απαιτείται ένας κύκλος συνεδριών ο οποίος καθορίζεται από τον ιατρό και συμπληρώνεται με τοπική αγωγή στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρείται η πυκνότητα των υπάρχοντων τριχών και πυροδοτείται η παραγωγή νέων.

Καλέστε στο 211 1088 444 για περισσότερες πληροφορίες και αποκτήστε πλούσια, υγιή μαλλιά.

Best of internet