Ενδιαφέρεσαι για μεταπτυχιακό στις Αθλητικές Σπουδές;

Ενδιαφέρεσαι για μεταπτυχιακό στις Αθλητικές Σπουδές;

Ενδιαφέρεσαι για μεταπτυχιακό στις Αθλητικές Σπουδές;

Το νέο πρόγραμμα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει την απάντηση.

Ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Αθλητικές Σπουδές ξεκινά από φέτος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Το πρόγραμμα με τίτλο «Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία» είναι το πρώτο διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα παρόμοιας θεματικής που προσφέρεται από ένα ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και επιβεβαιώνει την πρόσφατη δέσμευση του ΕΑΠ  για εξέλιξη και δυναμική ανανέωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ιδρύματος από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Το νέο πρόγραμμα με αντικείμενο την κοινωνική και πολιτισμική ιστορία, κοινωνιολογία, ανθρωπολογία και πολιτισμικές σπουδές του αθλητισμού και των σπορ στην Ελλάδα, αποτελεί ένα εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που απευθύνεται, κυρίως, σε πτυχιούχους των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής. Διαπιστώνοντας ότι ο αθλητισμός και τα σπορ αποτελούν ένα υπό διαμόρφωση ακόμα, αλλά δυναμικό, πεδίο έρευνας για τις κοινωνικές επιστήμες στη χώρα μας, το νέο μεταπτυχιακό στοχεύει να δώσει νέα δυναμική στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου διεπιστημονικού πεδίου.

Ιδιαίτερα διευρυμένο το νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών

Το πρωτοπόρο πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα έξι νέα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που προσέθεσε το ΕΑΠ για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2016-17, στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής εκσυγχρονισμού του ιδρύματος και ανταπόκρισης στις ανάγκες των φοιτητών. Στο νέο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, επίσης, και οι κάτωθι μεταπτυχιακοί κύκλοι σπουδών:

«Δημιουργική Γραφή»,

«Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές»,

«Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων»,

«Language Education for Refugees and Migrants»

«Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου»

Κατάργηση της κλήρωσης

Οι υποψήφιοι φοιτητές θα επιλεγούν χωρίς κλήρωση το νέο ακαδημαϊκό έτος, καθώς το ΕΑΠ εισάγει για πρώτη φορά μία νέα μέθοδο επιλογής με κριτήρια που αφορούν, κυρίως, στο βασικό τίτλο σπουδών. Ταυτόχρονα, σταδιακά το ΕΑΠ πρόκειται να καθιερώσει το αρθρωτό σύστημα εκπαίδευσης, καθώς και τις εξάμηνες Θεματικές Ενότητες. Επίσης, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση του διαδικτύου, το ΕΑΠ αυξάνει ακόμη περισσότερο τη χρήση ψηφιακών, διαδραστικών υλικών και προσφέρει τη δυνατότητα σε φοιτητές να συμμετέχουν σε online Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ).

Ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΑΠ (www.eap.gr). Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι η 22η Ιουλίου 2016.

Best of internet