Η κρυολιπόλυση έχει αποτελέσματα;

Gazzetta team
Η κρυολιπόλυση έχει αποτελέσματα;

bet365

Εδώ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις.

Ρίξτε την ευθύνη στο άγχος των διακοπών που πλησιάζουν απειλητικά ή στον γάμο που έρχεται τον Σεπτέμβριο και απαιτεί ένα ωραίο, σμιλεμένο σώμα. Πάντως το πιο trendy θέμα αυτή τη στιγμή στις αναζητήσεις της Google είναι μια λέξη που την ακούτε συνέχεια από φίλους και γνωστούς: Coolsculpting. Δεν είναι εντελώς νέα η τεχνολογία που χρησιμοποιεί: H μέθοδος της ψύξης του πάχους ως τώρα την γνωρίζαμε απλά ως κρυολιπόλυση. Ανακαλύφθηκε όταν ιατροί στην Αμερική παρατήρησαν πως τα παιδιά που έτρωγαν παγωτό είχαν μείωση του λίπους στα μάγουλά τους. «Το λίπος είναι πολύ πιο ευαίσθητο στην αλλαγή θερμοκρασίας από ότι η επιδερμίδα» μας εξηγεί η ιατρική ομάδα του MC Medical Center. «Τα λιποκύτταρα ουσιαστικά νεκρώνονται, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το δέρμα, και μετά αποβάλλονται σταδιακά, με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό, χωρίς να επιβαρύνει τα όργανα».

Το Coolsculpting απέκτησε την έγκριση του FDA το 2010 για πλήρως αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία, όμως σχετικά πρόσφατα κέρδισε ακόμα περισσότερο την προσοχή των ιατρών διότι εκτός από τις μικρές περιοχές τοπικού λίπους τις οποίες εξάλειφε με επιτυχία, εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο σε τεχνολογία και εφαρμόζεται ως η καλύτερη μη επεμβατική μέθοδος που αντικαθιστά επάξια την λιποαναρρόφηση.

Υπόσχεται να αφαιρέσει το λίπος από την ενοχλητική γραμμή του σουτιέν, τα ψωμάκια, την κοιλιά, ως τα love handles – ναι, αυτά τα χαριτωμένα πιασίματα στη μέση σας – απλώς με το κύμα του ψύχους.

Σας ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Και όμως, σύμφωνα με την ιατρική ομάδα του MC Medical Center αλλά και πλήθος δημοσιευμένων μελετών παγκοσμίως, η τεχνολογία CoolSculpting είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Πώς λειτουργεί;

Η διαδικασία είναι απλή: μια κεφαλή ή περισσότερες τοποθετούνται στο «επίμαχο» σημείο για να «ρουφήξει» το λίπος. Η αίσθηση είναι αρχικά σαν να σας κάνουν απορρόφηση όπως μια ηλεκτρική σκούπα, μόνο που εδώ αυτό που συμβαίνει είναι πως ο ψυχρός αέρας κρυσταλλοποιεί τα λιποκύτταρα.

Καθώς κάθεστε αναπαυτικά σε μια μεγάλη πολυθρόνα, το Coolsculpting αρχίζει τη δράση του: σε πρώτο στάδιο θα νιώσετε το «πάγωμα» αλλά και το «ρούφηγμα», όμως μετά από λίγα λεπτά η περιοχή έχει μουδιάσει και έτσι δεν έχετε καμία αίσθηση πόνου. Πολλοί δουλεύουν στο laptop τους, βλέπουν ταινία στην τηλεόραση, διαβάζουν βιβλίο ή απλώς αποκοιμούνται όσο η συσκευή «εργάζεται» σκληρά για να καταπολεμήσει το λίπος.

Και το καλύτερο: Χρειάζεται μόνο μια συνεδρία. Το CoolSculpting είναι η μοναδική συσκευή κρυολιπόλυσης που έχει αποτέλεσμα σε μια μόνο συνεδρία.

Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος;

Πάνω από όλα η κρυολιπόλυση απευθύνεται σε εκείνους που ψάχνουν για μικροβελτιώσεις, δηλαδή δεν είναι σχεδιασμένη για κάποιον που χρειάζεται συνολική αφαίρεση λίπους από το σώμα του. Λαμβάνουμε υπόψη μας την ηλικία, την ποιότητα του δέρματος, πιστοποιούμε πως το σημείο θα δείχνει σμιλεμένο μετά την αφαίρεση, και επίσης πόσο παχύ ή αλλιώς πόσο «τσιμπιέται» το λίπος. Με λίγα λόγια, γίνεται ιατρική εκτίμηση πριν αποφασιστεί πως η θεραπεία είναι κατάλληλη.

Οι κεφαλές του CoolSculpting μπορούν να εφαρμοστούν μόνο εφόσον οι περιοχές έχουν εμφανές τοπικό πάχος το οποίο μπορεί να «τσιμπηθεί». Ο κανόνας δηλαδή που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δείτε αν θα μπορέσετε να κάνετε τη θεραπεία, είναι να πιάσετε το σημείο με το λίπος με τα δάχτυλα ως «τσιμπίδα»: αν μαζεύεται εκεί ικανοποιητικό ποσοστό πάχους, τότε το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσετε σε ιατρική αξιολόγηση.

Θα χάσετε βάρος;

Κατηγορηματικά η απάντηση είναι όχι. Οι μύες ζυγίζουν πιο πολύ από το λίπος. Όταν χάνετε λίπος, δεν θα το δείτε με νούμερο προς τα κάτω στη ζυγαριά, όμως θα το καταλάβετε όταν φορέσετε το στενό σας τζιν ή το μαγιό σας. Το Coolsculpting βελτιώνει τις αναλογίες του σώματος θεαματικά, και θα κατεβείτε 1 ή 2 νούμερα από το μέγεθος ρούχων που συνήθως φοράτε.

Είναι το αποτέλεσμα μόνιμο;

Ναι, είναι μια μόνιμη αφαίρεση τοπικού πάχους, αλλά με μια προϋπόθεση: να ελέγχετε και να κρατάτε σταθερό το βάρος σας. Αν κερδίσετε βάρος, αυτό θα αποθηκευτεί σε κάποιο άλλο σημείο, καθώς στο σημείο που θα έχετε αφαιρέσει το λίπος είναι αδύνατον να αποκτήσει εκ νέου πάχος για έναν απλό λόγο: Το CoolSculpting δεν μειώνει τον όγκο των λιποκυττάρων, αλλά τα αφαιρεί εξ ολοκλήρου. Αν επιπρόσθετα ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή και πρόγραμμα άσκησης, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Πότε πρέπει να κάνω τη θεραπεία;

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου μπορείτε να προχωρήσετε στη θεραπεία. Το CoolSculpting δεν έχει καμία παρενέργεια, και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας. Το σημαντικό κριτήριο είναι να σκεφθείτε πότε θέλετε να δείτε το νέο σας σώμα, και να προγραμματίσετε ανάλογα τη συνεδρία.

Η τελική αλλαγή στο σώμα σας θα γίνει μετά από 3 μήνες. Τις πρώτες εβδομάδες μετά τη συνεδρία δεν θα δείτε κάποια διαφορά, όμως μετά τις τέσσερις εβδομάδες και ως τις οκτώ θα αρχίσετε να βλέπετε τους πόντους να μειώνονται. Στις δώδεκα εβδομάδες το δέρμα σας γίνεται ακόμα πιο λείο και δείχνει πιο όμορφο.

Κλείστε ραντεβού για μια δωρεάν ιατρική αξιολόγηση και σχεδιασμό θεραπείας καλώντας στο τηλ. 211 1088 444. Περισσότερες πληροφορίες: MC Medical Center Team

 

Τελευταία Νέα