Μάγεψε τα πληρώματα η Σκιάθος (pics)

Gazzetta team
Μάγεψε τα πληρώματα η Σκιάθος (pics)

bet365

Mε μεγάλη επιτυχία έπεσε η αυλαία στον πρώτο αγώνα match racing που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος και τον Ναυτικό Ομιλο Σκιάθου στον μαγευτικό όρμο των Κουκουναριών στη Σκιάθο.

Συνολικά 12 ομάδες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σκιάθο έδωσαν σκληρές μάχες για τρεις συνεχόμενες ημέρες, δαμάζοντας τα κύματα για να αποφασιστεί το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής ο μεγάλος νικητής.

Ο μεγάλος τελικός του πρώτου Skiathos Palace Cup, ανέδειξε νικητήρια ομάδα αυτή της Κοντογιαννοπούλου από τον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος με την τριάδα να συμπληρώνεται από τις ομάδες των Καλδή και Τσολάκου, από τον ΝΟΕ και το Sailing Time, που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με τη δουλειά που γίνεται στο Match Race Academy του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος να φαίνεται πλέον στην πράξη, σε πολλούς πίνακες αποτελεσμάτων.

Χαρακτηριστική δε, είναι και η επιτυχία με την οποία οι άνθρωποι του ΝΟΕ διεξήγαγαν, «εκτός έδρας», τον αγώνα, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες, με όπλο τη μεγάλη τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει στο match racing τα τελευταία χρόνια.

Με όχημα τον αγώνα αυτό, ο Ναυτικός Ομιλος Σκιάθου απέκτησε υποδομές που θα του επιτρέψουν το επόμενο διάστημα να καλλιεργήσει την ιστιοπλοΐα σε τοπικό επίπεδο και να διοργανώσει εκπαιδευτικά camp αλλά και αγώνες.

Ο μεγάλος χορηγός του αγώνα, το ξενοδοχείο Skiathos Palace, υπήρξε ο καταλύτης για όλα τα παραπάνω, πιστεύοντας στη διοργάνωση αυτή και επενδύοντας συμπαρέσυρε και άλλους μεγάλους χορηγούς όπως η Cosmote και το ταξιδιωτικό γραφείο Dolphin Skiathos.

Φιλοξένησε επιτροπές και αγωνιζόμενους και κατάφερε να κάνει τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν για το τριήμερο 6-7-8 Μαΐου στη Σκιάθο. Εβαλε τις βάσεις για να υπάρξει ιστιοπλοϊκό μέλλον στο νησί και να έρθουν οι κάτοικοί του πιο κοντά στον ναυταθλητισμό.

Παράλληλα, έκανε την αρχή ώστε να ξεκινήσει ένα νέο είδος τουρισμού στο νησί, που αν τελικά καλλιεργηθεί μπορεί να επεκτείνει τη σεζόν για όλους. Παράλληλα, ο αθλητικός τουρισμός και το yachting, με το prestige που έχουν, μπορούν να βελτιώσουν τόσο την εικόνα του νησιού όσο και την ποιότητα των επισκεπτών που προσελκύει.

Στο μυαλό όλων, μετά από τη λέξη «μαγεία» που αποτυπώθηκε από το σκηνικό των Κουκουναριών, φωνάζει η λέξη «ποιότητα». Τα πάντα που είχαν σχέση με τη διοργάνωση ήταν απόλυτα ποιοτικά. Η διαμονή και το φαγητό στο Skiathos Palace, ήταν 5 αστέρων. Οι εκδηλώσεις το ίδιο. Τα Volvo της διοργάνωσης επέτρεψαν εύκολες και άνετες μετακινήσεις για όλους. Η διεξαγωγή των αγώνων στη θάλασσα ήταν γρήγορη και χωρίς λάθη. Η παροχή υπηρεσίας όλων των χορηγών και των συντελεστών του αγώνα ήταν άψογη.

H επικοινωνία και η προβολή που πήρε το νησί μέσω του αγώνα, χαρακτηριστικά εκτενής και σε όλα τα μέσα. Το νησί και η διοργάνωση πέρασε τις δύσκολες εξετάσεις της πρώτης του φοράς με άριστα.

Τα τελικά αποτελέσματα του Skiathos Palace Cup 2016 έχουν ως εξής:

1. Κοντογιαννοπούλου - YCGREECE - GRE

2. Καλδής - YCGREECE - GRE

3.Tσολάκος -SAILING TIME - GRE

4. Παπαγεωργίου - YCGREECE - GRE

5. Καλαποθαράκος -YCGREECE - GRE

6. Βαϊδάνης - YCGREECE - GRE

7. Mάργιολος - SAILING TIME - GRE

8. Πολιτόπουλος - YCGREECE - GRE

9. Σαρρής - NCSKIATHOS - GRE

10. Μανώλης - SAILING TIME - GRE

11. Andreou - YCGREECE - ESP

12. Μπελιγράτης - YCGREECE - GRE

 

Τελευταία Νέα