Πετάλι στην πόλη

Gazzetta team
Πετάλι στην πόλη

bet365

Ο 23ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το κέντρο της Αθήνας υποδέχτηκε την Κυριακή 17 Απριλίου στην πλατεία Συντάγματος περί τους 15.000 χιλιάδες ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας στις διαδρομές των 11,5χλμ., των 3χλμ και του 1,1χλμ. για Α.με.Α και ποδηλάτησαν για τους Γιατρούς του Κόσμου.

Ο 23ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας αντικατοπτρίζει την κοινωνική προσπάθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και είχε έναν ιδιαίτερο σκοπό: όσοι συμμετέχοντες επιθυμούσαν κατέβαλαν για τη συμμετοχή τους 1, με το οποίο ενίσχυσαν οικονομικά τον ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε: «Ο αριθμός, από μόνος του, λέει πάρα πολλά. Κάθε χρόνο η συμμετοχή είναι και πιο μεγάλη. Είναι μια μεγάλη χαρά για την Αθήνα, μια γιορτή, μιας βιώσιμης πόλης», είπε ο κ. Καμίνης και επεσήμανε: «Σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον λεγόμενο μαζικό αθλητισμό, ο κόσμος συμμετέχει πάρα πολύ. Αυτό μας εμψυχώνει, μας δίνει δύναμη και πίστη να συνεχίσουμε».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Τεντόμας σημείωσε ότι: «Ο Ποδηλατικός Γύρος κύριο στόχο του έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση του ποδηλάτου, τόσο για τις αστικές μετακινήσεις τους, όσο και ως μέσο άσκησης και άθλησης. Άλλωστε, το ποδήλατο μπορεί και πρέπει να κατακτήσει ακόμη υψηλότερη θέση στην καρδιά και την καθημερινότητα των Αθηναίων».

Athens Bike Weekend

Ο Οργανισμός και το περιοδικό MBike δημιούργησαν ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ποδήλατο, με εκδηλώσεις που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στη χρήση του ποδηλάτου τόσο για τις αστικές μετακινήσεις τους, όσο και ως μέσο άσκησης, άθλησης και αναψυχής.

Με το ποδήλατό τους ή χωρίς, οι Aθηναίοι έζησαν ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ποδήλατο γεμάτο δράσεις, happening και… ποδήλατα!

Ο Pepper 966 μετέδιδε ζωντανά από την «γραμμή της εκκίνησης» στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η ομάδα κρουστών Batala Atenas, ξεσήκωσε τους ποδηλάτες με τη δυναμική μουσική της.

 

Τελευταία Νέα