Πάμε για ψώνια; (pics)

Πάμε για ψώνια; (pics)

Χριστούγεννα λοιπόν και μαζί με το "Last Christmas" των Wham και τα «Χριστούγεννα» της Βανδή, πάνε πακέτο και τα ψώνια! Και επειδή «κρίση, είναι θα περάσει», πήγαμε στα μαγαζιά και... περάσαμε υπέροχα!

Πάμε για ψώνια; (pics)

Το «μέγα ερώτημα» κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να πάρεις δώρα στις γιορτές είναι το -αγαπημένο- «τι να τους πάρω...»

Στην περίπτωσή μου, ήμουν μάλλον τυχερός! Οι περισσότεροι συγγενείς μου μου είναι «γκατζετάκηδες» (όχι, δεν αναφέρομαι στη «σχέση» τους με το gazzetta), ενώ κι εγώ ο ίδιος έχω μια «ροπή» στις αγορές κάθε είδους ηλεκτρονικού «μπλιμπλικιού» Επομένως, πήρα φόρα και... ξεχύθηκα στις αγορές!

Ξεκινάμε από την τελευταία μόδα, που έχει κατακλύσει τον πλανήτη! Το ηλεκτρικό πατίνι ισορροπίας είναι παντού, από το ΝΒΑ ως το Κολωνάκι και είναι ίσως το... ιδανικό παιχνίδι για μεγάλα παιδιά! Ανήκει στην κλασική κατηγορία πραγμάτων «το θέλεις περισσότερο απ' όσο το χρειάζεσαι», αλλά η αλήθεια είναι ότι αν κάνεις μια δυο βόλτες, μετά θα το χρησιμοποιείς ακόμα και για να πας από το σαλόνι στο μπάνιο!

Από την στιγμή που «ξεμπέρδεψα» με το δώρο που... μου πήρε ο Άι Βασίλης, σειρά πήραν τα νεαρότερα μέλη της οικογένειας. Το mini Drone είναι αγάπη! Είναι εξάρτηση! Είναι «δες μπαμπά, το έστειλα στην απέναντι πολυκατοικία χωρίς να πέσει πάνω στο περίπτερο» κι εσύ να τρέχεις στο μπαλκόνι να δεις τα «πεπραγμένα» του κανακάρη σου. Πριν λίγες μέρες, ένας συνάδελφος έφερε ένα τέτοιο mini Drone στο γραφείο και έγινε ο... καλός χαμός!

Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Virtual Reality ξέρετε τι είναι; Μάλλον κάτι θα έχετε ακούσει! Virtual Reality από τον καναπέ του σπιτιού σας όμως, είναι... από άλλο ανέκδοτο. Κι όμως γίνεται και μάλιστα δεν στοιχίζει και τόσο ακριβά! Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να δω το συγκεκριμένo gadget στα χέρια του κουμπάρου μου, πέρσι το καλοκαίρι, δεν πολυκαταλάβαινα τη «χρησιμότητα» του. Πόσο έξω μπορεί να πέσει κάποιος... Ζητήστε να το «φορέσετε» και θα ξαναακούσετε, 25 χρόνια μετά, μια φράση που «τα παλιά τα χρόνια» αφορούσε μόνο το GameBoy. «Κλείσ'το επιτέλους και έλα να φάμε». Ήδη η αδελφή μου, με κατηγορεί ότι «καλομαθαίνω» τον ανιψιό μου!

Δύο δώρα έμειναν και είναι και τα δύο «δύσκολα». Η σύζυγός μου έχει το -κακό- συνήθειο να διαλύει όλα τα κινητά της. Όλα όμως! Από τα Nokia ως το iPhone. Κάπου εδώ, εμφανίστηκε η νέα σειρά της Samsung και έδωσε τη λύση. Κινητά με τεράστιες δυνατότητες και χαμηλό κόστος, έτσι ώστε αν αποφασίσει -ναι, πάντα για τη γυναίκα μου μιλάω- να μπει ξανά στη θάλασσα με το κινητό στο χέρι -κι όμως συνέβη μια ωραία αυγουστιάτικη μέρα με το προηγούμενο κινητό- δεν θα υπάρχει απειλή διαζυγίου.

Ποιος μένει; Ποιος άλλος από τη... μανούλα; «Θέλω έναν υπολογιστή, αλλά θέλω και tablet». Λίγο πριν το «ρε μαμά, αυτά που λες ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ» βλέπω αυτό το «δημιούργημα» της Toshiba! Οι άνθρωποι το «έχουν πάει σε άλλο επίπεδο» και ομολογώ ότι σκέφτηκα να το κρατήσω για μένα, αλλά... μάνα είναι μόνο μία!

Όλα αυτά, κι ακόμα περισσότερες ιδέες για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας, θα τα βρείτε στα Public!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

 

Υπογράφει ένα... ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης

Best of internet