Αλήθειες για την εμφύτευση μαλλιών (pics)

Gazzetta team
Αλήθειες για την εμφύτευση μαλλιών (pics)

bet365

Είναι το αποτέλεσμα μόνιμο; Υπάρχουν ουλές και σημάδια μετά την επέμβαση; Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics απαντά.

Πότε είναι κάποιος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών;
Αναστάσιος Βεκρής: Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι εμφανίζουν ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, μια κατάσταση κληρονομική κατά 80%. Στους μεν άντρες η αραίωση μαλλιών επικεντρώνεται κυρίως στην κορυφή του κεφαλιού και στην κροταφική χώρα, ενώ στις γυναίκες είναι διάχυτη. Επίσης η μεταμόσχευση μαλλιών αποκαθιστά την αραίωση που οφείλεται σε ουλή από έγκαυμα ή τραύμα ή ατύχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η μεταμόσχευση μαλλιών είναι να έχουμε πλούσια δότρια περιοχή από όπου θα πάρουμε τα τριχοθυλάκια που θα τοποθετήσουμε στη λήπτρια ζώνη. Αν η δότρια περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι φτωχή δεύτερη πηγή μας είναι τα γένια και τρίτη το στήθος. Με σύγχρονες τεχνικές μέτρησης (μικροκάμερα) υπολογίζουμε την πυκνότητα και το ποσοστό φύτρωσης των μοσχευμάτων.

Μένουν σημάδια μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών;
Αναστάσιος Βεκρής: Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν σημάδια ή ουλές, εφόσον η μεταμόσχευση γίνει με τη μέθοδο FUE. Είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης της αραίωσης και η πλέον ελάχιστα επεμβατική σε αντίθεση με άλλες παλαιότερες μεθόδους (Fut ή Strip). Επίσης δεν αφαιρούμε λωρίδα δέρματος (όπως γίνεται στην Fut/Strip) αλλά λαμβάνουμε τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα από το πίσω μέρος του κεφαλιού και τα εμφυτεύουμε ένα προς ένα στα σημεία με αραίωση. Η FUE είναι η λιγότερο τραυματική τεχνική γιατί ακολουθούμε την μέθοδο One Step Implantation, δηλαδή δεν ανοίγουμε οπές για να εμφυτεύσουμε τριχοθυλάκια, το κάνουμε με μία μόνο κίνηση.



Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο;
Αναστάσιος Βεκρής: Το ποσοστό επαναφύτρωσης των τριχοθυλακίων που θα εμφυτεύσουμε φτάνει το 98% και είναι μόνιμο. Για να διατηρήσει κάποιος τα μαλλιά που ήδη έχει προτείνουμε πάντα μη επεμβατική αγωγή μινοξιδίλης (λοσιόν) ή PRP. Με αυτό τον τρόπο επιβραδύνουμε το ρυθμό πτώσης των υπαρχόντων μαλλιών.

Σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, ο Γουέιν Ρούνεϊ χάνει πάλι τα μαλλιά του, ενώ έκανε 2 φορές μεταμόσχευση.
Αναστάσιος Βεκρής: Σε περίπτωση που ο Ρούνεϊ δεν είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών θα είχε μια εικόνα σχεδόν ολικής αραίωσης. Ο Ρούνεϊ είναι ακόμη 29 ετών, δηλαδή σε πολύ νεαρή ηλικία που δέχεται έντονα τη ραγδαία πτώση των υπαρχόντων μαλλιών. Ωστόσο τα τριχοθυλάκια που πέφτουν από το κεφάλι του βρίσκονται σε άλλες περιοχές, από εκείνες όπου έγινε η μεταμόσχευση, κάτι που είναι γενετικά καθορισμένο. Γι’ αυτό ειδικά σε νεαρές ηλικίες είναι απαραίτητη η συντηρητική θεραπεία συνδυαστικά με μεταμόσχευση. Όμως, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι του πρότεινε ο γιατρός του.

 

Τελευταία Νέα