Πραγματοποιήθηκε στην ΕΙΟ η συνέντευξη τύπου ναυταθλητικών ομίλων Καλλιθέας

Gazzetta team
Πραγματοποιήθηκε στην ΕΙΟ η συνέντευξη τύπου ναυταθλητικών ομίλων Καλλιθέας

bet365

Οι πρόεδροι των ομίλων αναφέρθηκαν αναλυτικά στην πολεμική που έχει ξεκινήσει εναντίον τους ο απερχόμενος δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης της μαρίνας ΝΠΔΔ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ» Κώστας Ευσταθίου.

Οι εκπρόσωποι του δήμου έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον μελών των ομίλων με απώτερο σκοπό την δημιουργία προβλημάτων στη λειτουργία και στόχο την μετατροπή της ναυταθλητικής μαρίνας σε τουριστική.

Ο απερχόμενος δήμαρχος προσπαθεί να δημιουργήσει αρνητική εικόνα για του ομίλους στην κοινωνία της Καλλιθέας. Δυσφημίζει επανειλημμένως από έδρας του δημοτικού συμβουλίου και από τα ΜΜΕ την υπόληψη και την ιστορία των ομίλων αγνοώντας επιδεικτικά τη συμβολή τους στην κοινωνία της Καλλιθέας και γενικότερα στην ανάπτυξη και διάδοση του ναυταθλητισμού στην χώρα μας. Προσβάλει με την στάση του τις Ολυμπιακές, Παγκόσμιες και Εθνικές διακρίσεις τους.

Οι όμιλοι παρουσίασαν στοιχεία που αποδεικνύουν την έλλειψη συντήρησης της ναυταθλητικής μαρίνας, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη για την ζωή και την περιουσία των χρηστών. Οι πλωτές προβλήτες δεν διαθέτουν καδένες συγκράτησης και το πυροσβεστικό σύστημα ΔΕΝ λειτουργεί.

Τέλος , ο Γενικός Γραμματέας της ΕΙΟ (Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδία) κ. Απόστολος Παπαθανασίου υπογράμμισε και καυτηρίασε την απουσία του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου από την διοργάνωση και την διεξαγωγή του διεθνούς αγώνα OPEN EUROPEAN FINN ATHENS 2019, που διεξήχθη στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις από τις 10 έως 18 Μαΐου 2019.

Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν εμφανίστηκε παρά το γεγονός ότι είχε προσκληθεί επισήμως στις τελετές έναρξης και λήξης του Διεθνούς Πρωταθλήματος στο οποίο συμμετείχαν 90 Παγκοσμίως, κορυφαίοι ιστιοπλόοι, και κρίθηκε η πρόκριση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.

Οι όμιλοι ανακοίνωσαν ότι παραμένουν ανοικτοί σε διάλογο χτυπώντας την κλειστή πόρτα του δημάρχου μέχρι να ανοίξει από τον ίδιο ή από τον επόμενο.

Οι πρόεδροι των ομίλων

ΝΟΤΚ Ανδρέας Αντωνόπουλος

ΣΕΑΝΑΤΚ Σπύρος Πούλος

ΝΑΟΕΦ Ιωάννης Σαμαρτζής

ΙΟΠ ΔΕΗ Αριστείδης Ρούσσης

 

Τελευταία Νέα