«Δεν κερδίζουν μόνο οι αριθμοί»

«Δεν κερδίζουν μόνο οι αριθμοί»

«Δεν κερδίζουν μόνο οι αριθμοί»

bet365

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τα παιχνίδια των ημιτελικών με τον Κολοσσό Ρόδου, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στην ομάδα Εφήβων του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο paobcblog:

«Καλησπέρα…

Επιστρέψαμε από τη Ρόδο και το απόγευμα (02/05) επιστρέφουμε και στις προπονήσεις, μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία την προετοιμασίας για το Final 4. Η ημιτελική σειρά των play offs του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, καταγράφοντας σε αυτήν μία ήττα. Νομίζω πως το γεγονός ότι χάσαμε ένα παιχνίδι από τον Κολοσσό, μας έκανε κατά κάποιο τρόπο καλό. Είχαμε μια πολύ καλή προπόνηση, ένα πολύ καλό μίτινγκ και είναι δεδομένο ότι συνειδητοποίησαν όλοι πως αν δεν είσαι 100% εκεί στο γήπεδο, αν είσαι ψυχή τε και σώματι δεν μπορείς να πετύχεις αυτό που θες. Ακόμη κι αν είσαι καλύτερος στους αριθμούς, ακόμη κι αν το σύστημα αξιολόγησης σε δείχνει καλύτερο, όπως έγινε με εμάς στον τρίτο αγώνα που χάσαμε, το ζητούμενο είναι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό στο παρκέ…. Αυτό έκανε και ο Κολοσσός Ρόδου όχι μόνο τώρα, αλλά στη διάρκεια όλης της χρονιάς. Για αυτό είχε αυτή την πορεία. Δεν κερδίζεις μόνο με τους αριθμούς.

Προπονητικά, κλείσαμε έναν κύκλο μετά την ολοκλήρωση αυτών των έξι αγώνων σε 12 μέρες, με ταξίδια ενδιάμεσα, γιατί είχαμε και στην προημιτελική φάση ταξίδι για να αντιμετωπίσουμε τον Άρη. Δώσαμε ρεπό στους παίκτες μετά το τέταρτο παιχνίδι και σήμερα το απόγευμα (02/05) επιστρέφουμε στις προπονήσεις και αρχίζουμε την προετοιμασία για το Final 4. Το ευχάριστο είναι πως τις ημέρες που η ομάδα ήταν στη Ρόδο, ο Μάικ Μπατίστ έκανε το ατομικό πρόγραμμα που του είχε αφήσει ο γυμναστής, ο Σάββας Αρώνης, πήγε καλά και πλέον περιμένουμε τα αποτελέσματα της μαγνητικής που θα μας πει αν είναι έτοιμος να επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις. Άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα δεν είχαμε. Ο Μάριτς είχε «γυρίσει» λίγο τον αστράγαλό του στην προπόνηση που κάναμε στο Βενετόκλειο, αλλά όπως είδατε αγωνίστηκε την επόμενη μέρα, δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την περίοδο για μια μίνι προετοιμασία για την ομάδα. Θα πρέπει να δουλέψουμε με αρκετή ένταση μέσα σε αυτή την εβδομάδα που μεσολαβεί, αλλά και με αρκετή τακτική ενόψει των αγώνων του Final 4. Μιλήσαμε στους παίκτες αυτές τις μέρες με αφορμή τις αναμετρήσεις με τον Κολοσσό. Είπαμε πως σε κάθε παιχνίδι δείχνεις τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου, αλλά από εκεί και πέρα χρειάζεται δουλειά. Και μερικές φορές το υποσυνείδητο ίσως να λειτουργεί ισχυρότερα από το συνειδητό. Το γεγονός ότι νικήσαμε με τόση άνεση στο ΟΑΚΑ, ίσως να δημιούργησε την αίσθηση ότι το τρίτο παιχνίδι θα τελείωνε πριν καν αρχίσει. Δεν πρέπει να κυριαρχεί αυτό. Υπάρχει και ο αθλητικός εγωισμός, θα πρέπει οι παίκτες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αν είναι συγκεντρωμένοι, προσηλωμένοι στο στόχο. Στον τέταρτο αγώνα μπορεί να παρουσιαστήκαμε άστοχοι, αλλά θεωρώ ότι η μαχητικότητά μας ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και πολλές φορές αυτή η μαχητικότητα είναι που σου δίνει παιχνίδια, χωρίς να είσαι και τόσο καλός στους αριθμούς. Μπορεί να καλύψει ακόμη και κάποια κενά σε μια περιστροφή, σε ένα κακό μποξ άουτ από έναν παίκτη μπορεί να έρθουν να βοηθήσουν και να καλύψουν το λάθος του άλλου… Είναι πολλά αυτά τα παραδείγματα. Καταφέραμε από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της άμυνάς μας και είναι ένα θετικό στοιχείο.

Πριν σας αφήσω θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα Εφήβων του Παναθηναϊκού, για την κατάκτηση του τίτλου! Μιλήσαμε με τον προπονητή τους, τον Κώστα Παπαδόπουλο, κι εγώ και ο Ζέλικο τους δώσαμε συγχαρητήρια, τα οποία αξίζουν ο ίδιος, οι συνεργάτες του, οι φορείς που βοηθούν σε δύσκολες εποχές και κάνουν πολύ καλή δουλειά ώστε να πρωταγωνιστεί ο Παναθηναϊκός. Το τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια, το εφηβικό βρίσκεται σταθερά σε τελικούς και αυτή η προσπάθεια επιβραβεύτηκε. Εννοείται ότι αξίζουν συγχαρητήρια και όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Είναι σημαντικό ότι δύο αθλητές αυτής της ομάδας έχουν περάσει όλα τα στάδια της προετοιμασίας μαζί μας, είναι μέλη της ανδρικής ομάδας και αποκτούν εμπειρίες που βοηθούν τα μέγιστα και το τμήμα των εφήβων. Και δεν είναι οι μόνοι, αφού κι άλλα παιδιά όπως ο Γόντικας ή ο Δημακόπουλος έχουν πάρει μέρος σε προετοιμασία, έχουν αποκομίσει πράγματα και ήταν κι αυτό σημαντικό. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και στη συνέχεια…

Εμείς θα μιλήσουμε και πάλι πριν την αναχώρηση για την Τουρκία και το Final 4… Να είστε καλά, Δημήτρης».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα