Τυφλή εμπιστοσύνη στον «Ζοτς» ο Μάριτς

Τυφλή εμπιστοσύνη στον «Ζοτς» ο Μάριτς

Γιάννης Ράμμας
Τυφλή εμπιστοσύνη στον «Ζοτς» ο Μάριτς

bet365

Ο Άλεκς Μάριτς τόνισε πως και το 2011 ο Παναθηναϊκός δεν ήταν το φαβορί στην Ευρωλίγκα κι άφησε τα υπόλοιπα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δίπλα στον οποίο έμαθε όλα όσα δεν γνώριζε.

Ο Σερβοαυστραλός σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε στο portskacentrala.com για...

...τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό: «Όταν αγωνίζεσαι για τον Παναθηναϊκό, όλοι περιμένουν τουλάχιστον την πρόκριση στο Final Four, ακόμη και να κατακτήσεις την Ευρωλίγκα. Ευτυχώς πέρυσι τα κερδίσαμε όλα και φέτος έχουμε την ευκαιρία να το επαναλάβουμε»

...τις δυσκολίες του Final Four της Κωνσταντινούπολης: «Δυσκολευτήκαμε να φτάσουμε στο Final Four κι εμείς μας περιμένει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που για πολλούς είναι το πρώτο φαβορί. Έχει επενδύσει πολλά χρήματα, αποδίδει με συνέπεια καθόλη τη χρονιά κι αναμένω μία δυνατή μάχη με τον Νέναντ Κρστιτς. Σε μία αναμέτρηση όλα είναι πιθανά. Η Μπαρτσελόνα επίσης ήταν το φαβορί το 2011, αλλά τη νικήσαμε. Ο Ζέλικο (σ.σ. Ομπράντοβιτς) γνωρίζει τι κάνει. Κανείς δεν επεμβαίνει στη δουλειά κι ο τρόπος του φέρνει αποτελέσματα, άρα θα προσπαθήσω να εκπληρώσω κάθε επιθυμία του».

...τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Με τον Ζέλικο είναι σαν να βρίσκεται στο λύκειο. Σε δύο χρόνια έμαθα μαζί του ό,τι δεν μπόρεσα απ' όταν άρχισα να αγωνίζομαι. Είναι η λεπτομέρεια, η προετοιμασία, η συγκέντρωση, δεν τα είχα δει αλλού».

...το μέλλον του: «Σκέφτομαι την επόμενη χρονιά. Περιμένω να ολοκληρωθεί η τρέχουσα, θα δούμε τι προτάσεις θα έχω και τι θα γίνει στον Παναθηναϊκό. Σίγουρα οι παίκτες επιθυμούμε να παραμείνουμε μαζί, έχουμε γίνει σαν οικογένεια. Κανείς μας δε θέλει να πει "αντίο", αλλά πρόκειται για την επαγγελματική πλευρά του αθλητισμού και δε χωρούν συναισθηματισμοί».

...για την πιθανότητα συμμετοχής με τη Σερβία: «Λυπάμαι, η φλόγα έχει σβήσει εδώ και καιρό. Αγωνίζομαι με τη χώρα όπου γεννήθηκα κι όλοι προσφέρουμε. Η Σερβία ανέκαθεν έχει μεγάλες επιτυχίες και τώρα δεν κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα»

...για τους στόχους του με την Αυστραλία: «Έχουμε νεανική ομάδα και τίποτα να χάσουμε. Θα πάμε στο Λονδίνο χωρίς άγχος και θα είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα».

...τη σημασία της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση, όλος ο κόσμος θα παρακολουθεί τι γίνεται στο Λονδίνο. Μιλάω με τον Μπόγκουτ, τον Νίλσεν και μερικούς άλλους παίκτες, που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Ακούω πως οι υπεύθυνοι στην Αυστραλία παρακολουθούν την πορεία μου. Θα συγκεντρωθούμε στις 20/6 στην Αυστραλία, έπειτα θα ταξιδέψουμε στην Ευρώπη. Δε θα έχουμε πολύ χρόνο για ξεκούραση, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι... Ολυμπιακοί Αγώνες.

...για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες με την Αυστραλία στο Λονδίνο: «Εύχομαι πως θα είναι ευκαιρία να γνωρίσω στο Ολυμπιακό Χωριό μερικούς απ' τους συμμετέχοντες με την Αυστραλία».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα