«Δηλαδή να σούταρα από τα 8 μέτρα;»

«Δηλαδή να σούταρα από τα 8 μέτρα;»

Αντώνης Κατσίκης
«Δηλαδή να σούταρα από τα 8 μέτρα;»
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο gazzetta.gr για την επιλογή του να πασάρει και να μην σουτάρει στην τελευταία επίθεση του τελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και για τα παιχνίδια με τη Σιένα.

Από το προηγούμενο Σάββατο, όταν και τελείωσε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, άρχισε κουβέντα για το εάν ο Λαρισαίος γκαρντ έπραξε σωστά ή όχι που πάσαρε σε συμπαίκτη του και δεν πήρε αυτός το τελευταίο σουτ. Ο αρχηγός των Πειραιωτών αποκάλυψε στο gazzetta.gr τι ακριβώς είχε στο μυαλό του και γιατί πάσαρε. O «V-Span» μίλησε και για τα παιχνίδια που έρχονται με τη Σιένα και παραδέχτηκε πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν πάρα πολύ να πάνε στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης.

Απέναντι στον Πανιώνιο φάνηκε να είστε επηρεασμένοι από τον χαμένο τελικό του προηγούμενου Σαββάτου. Όντως επηρεαστήκατε ή απλά νιώθατε «άδειοι» απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης;

«H αλήθεια είναι πως μετά από τέτοια ματς νιώθεις "άδειος". Είτε έχεις πάρει το τρόπαιο, είτε το έχεις χάσει. Κάτι, όμως, που δεν πρέπει να συμβαίνει αφού είμαστε επαγγελματίες. Πάνω απ' όλα, όμως, είμαστε άνθρωποι και ορισμένες φορές επηρεαζόμαστε. Αυτό το παιχνίδι, όμως, ανήκει στο παρελθόν και δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε άλλο αφού μπροστά μας έχουμε πολλά και κρίσιμα ματς μιας και η σεζόν έχει μπει στην τελική ευθεία και μπροστά μας έχουμε τα παιχνίδι με τη Σιένα».

«Ντύσατε» Σιένα τον Πανιώνιο;

«Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα και ο Πανιώνιος "βοήθησε" σε αυτό αφού έπαιξε αρκετά σκληρά, όπως κάνει και η Σιένα. Τώρα, όμως, έχουμε μπροστά μας αρκετές προπονήσεις για να δουλέψουμε πάνω σε πράγματα που θέλουμε ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι την Τετάρτη στο πρώτο παιχνίδι».

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει ρεβάνς από τους Ιταλούς για τον περσινό αποκλεισμό;

«Πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να μην πάμε στον ρυθμό τους. Πέρσι θεωρώ πως κάναμε αυτό το λάθος, τους επιτρέψαμε να κάνουν το παιχνίδι τους και παρασυρθήκαμε στον δικό τους ρυθμό. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί φέτος γιατί είναι μια ομάδα ρυθμού, ιδιαίτερα στην έδρα της. Δεν το βλέπω ως ρεβάνς, θέλουμε να πάρουμε τρεις νίκες για να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ, κάτι που θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Έτσι το σκεφτόμαστε και όχι ως ρεβάνς».

Στο μυαλό σου υπάρχει η... εξιλέωση. Και αυτό γιατί μετά τον τελικό του Κυπέλλου ακούστηκαν πολλά για την επιλογή σου να μην πάρεις το τελευταίο σουτ, αλλά να πασάρεις. Νιώθεις ότι «χρωστάς» κάτι;

«Δηλαδή τι να έκανα στην τελευταία επίθεση; To πιο εύκολο για εμένα θα ήταν να πάρω ένα σουτ από τα οκτώ μέτρα χωρίς, όμως, καμία λογική και σύστημα. Δεν είμαι εγωιστής. Το θέμα δεν είναι τι κάνω εγώ, αλλά τι κάνει όλη η ομάδα. Δεν κερδίζω ούτε χάνω μόνος μου, δεν παίζω για εμένα, αλλά για την ομάδα. Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. Ξαναλέω, το εύκολο για εμένα θα ήταν να πάρω ένα σουτ από τα οκτώ μέτρα ή να πάω μόνος μου εναντίον όλων. Από τη στιγμή που είδα πως ο Παναθηναϊκός επέλεξε να στείλει και δεύτερο παίκτη επάνω μου για να κάνει παγίδα, σκέφτηκα ότι το σωστό ήταν να πασάρω και αυτό έκανα. Ήθελα να πασάρω και να πάρω ξανά την μπάλα, αλλά δεν προλάβαμε».

Οπότε δεν τίθεται θέμα προσωπικής εξιλέωσης με τη Σιένα;

«Φυσικά και όχι. Θέλω να κερδίσουμε και να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ όχι για να αποδείξω κάτι, αλλά επειδή θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό. Δεν έχει σημασία εάν θα παίξω καλά. Αυτό που με νοιάζει είναι να κερδίζει η ομάδα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε μπροστά μας πολλά και κρίσιμα ματς. Πρόκειται για μια μεγάλη σεζόν που και οι 16 παίκτες που έχουμε στο ρόστερ είναι αναγκαίοι, δεν είμαι μόνο μου στην ομάδα. Όλοι μαζί θα παλεύουμε για το καλό του Ολυμπιακού και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα