«Πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός»

Αντώνης Κατσίκης
«Πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός»

bet365

Ο Πανιώνιος νίκησε με ευκολία και τον ΠΑΟΚ και συνεχίζει να μάχεται με τον Κολοσσό Ρόδου για την τρίτη θέση. «Όλα θα κριθούν στα πλέι οφ» δήλωσε στο gazzetta.gr ο Μπίλι Κιζ, ο οποίος έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Κυριακής.

Ο «Βασίλης Κλειδιάς» όπως τον αποκαλούν, από τα χρόνια που ήταν στο Μαρούσι, μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα νίκη των «κυανέρυθρων», αυτή τη φορά επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, αλλά και για το που θα κριθεί η «μάχη» της τρίτης θέσης μεταξύ της ομάδας του και του Κολοσσού Ρόδου. Επίσης, ο Αμερικανός πλέι μέικερ του Πανιωνίου αναφέρθηκε στη χημεία που έχει με τον προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα, παραδέχτηκε πως τον στεναχωρεί αυτό που συμβαίνει τώρα στο Μαρούσι ενώ τόνισε πως στο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ θέλει να δει νικητές τους «Μιχάλη, Ανδρέα, Κώστα και Πατ».

Μετά και τη χθεσινή νίκη επί του ΠΑΟΚ δείχνετε πως είστε σε εξαιρετική κατάσταση. Θεωρείς πως μετά και την κάλυψη της διαφοράς με τον Κολοσσό Ρόδου, έχετε το πάνω χέρι για την κατάκτηση της τρίτης θέσης;

«Δεν θα το έλεγα αυτό, παίζουμε στην έδρα του ΚΑΟΔ την ερχόμενη αγωνιστική και μέχρι να τους πιάσουμε στη βαθμολογία δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε το πάνω χέρι. Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί παίζουμε καλά. Έχουμε βρει χημεία, ο κόουτς έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, ο Μπόισα μας έχει βοηθήσει αρκετά από την ημέρα που ήρθε και αμέσως έδεσε με το υπόλοιπο σύνολο. Οι πολλοί τραυματισμοί δεν μας έχουν επιτρέψει να κρατήσουμε στο απόλυτο τον ρυθμό μας, αλλά όλοι έχουμε παλέψει για να καλύψουμε το κενό των παιδιών που λείπουν. Ο Μιχάλης (σ.σ Παραγυιός), ο Μάριος (σ.σ Μπατής), ο Βασίλης (σ.σ Ξανθόπουλος) έχουν βγει μπροστά και καλύπτουν και με το παραπάνω τα κενά που πήγαν να δημιουργηθούν. Πάμε καλά και όλοι έχουν αντιληφθεί πως πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση για να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε ματς».

Μιλάς πολύ για τους συμπαίκτες σου, αλλά και εσύ βρίσκεσαι σε καλή κατάσταση τελευταία…

«Δεν έκανα προετοιμασία και αυτό δεν μου επέτρεψε να είμαι όπως θα ήθελα στην αρχή της σεζόν. Βέβαια, όσο περνάνε τα ματς νιώθω όλο και καλύτερα και τώρα θεωρώ πως βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο κόουτς με ξέρει και τον ξέρω καλά από τη συνεργασία μας στο Μαρούσι και γνωρίζω τι θέλει από εμένα μέσα στα παιχνίδια και πότε».

Και ο κόσμος φαίνεται να σε βοηθάει με την παρουσία του. Έχετε ένα ξεχωριστό δέσιμο και κατά τη διάρκεια των ματς «επικοινωνείτε» συχνά.

«(Γέλια) Όντως έτσι είναι. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ. Απολαμβάνω το κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Είμαι αρκετά μεγάλος πλέον και ξέρω πως η καριέρα μου φτάνει στο τέλος της, οπότε θέλω να απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Διασκεδάζω σε κάθε ματς και ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια, νιώθω πως πηγαίνω σε πάρτι. Ο κόσμος είναι φανταστικός, μας δίνει δύναμη και κίνητρα να παλεύουμε συνέχεια και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Τους σεβόμαστε και θέλουμε να τους δώσουμε μεγάλη χαρά στο τέλος της σεζόν».

Αυτή η «μεγάλη χαρά» που λες ποια είναι;

«Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αλλά δεν θέλω να μιλάω για στόχους και να τάζω πράγματα. Θέλω να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και στο τέλος να δούμε τι έχουμε καταφέρει. Πρέπει να νοιαζόμαστε για το “σήμερα” και όχι για το μέλλον γιατί μετά δεν θα δούμε κάτι που είναι μπροστά μας. Οπότε κοιτάμε το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει και για εμάς, και για την ομάδα, αλλά και για τον κόσμο μας».

Λογικά με τον Κολοσσό Ρόδου θα παλέψετε ακόμη και στα πλέι οφ για την τρίτη θέση. Έχεις μεγάλη εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, περίμενες πως ο Κολοσσός θα έκανε φέτος τέτοια πορεία;

«Ο Κολοσσός Ρόδου όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαζε τις βάσεις και επάνω σε αυτές έχτιζε αυτό που παρουσιάζει φέτος. Δεν με εκπλήσσει αυτό που κάνουν τώρα. Κερδίζουν και εκτός έδρας, κάτι που δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια και έτσι βρίσκονται τόσο ψηλά στη βαθμολογία».

Την Κυριακή έχουμε και το μεγάλο ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού. Τι προβλέπεις ότι θα γίνει;

«Κόκκινοι εναντίον πράσινων, ένα παιχνίδι που όλοι θέλουν να δουν. Θεωρώ πως οι πράσινοι έχουν πλεονέκτημα λόγω της χημείας που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Τα παιδιά είναι μαζί δεν ξέρω και εγώ από πότε και αυτό φαίνεται μέσα στο παρκέ. Από την άλλοι οι κόκκινοι αλλάζουν κάθε χρόνο πολλούς παίκτες, δεν γνωρίζονται καλά και δεν γνωρίζουν πως αντιδρούν σε δύσκολες καταστάσεις οι συμπαίκτες τους. Και αυτό είναι δύσκολο όταν αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με την καλύτερη χημεία στην Ευρώπη, εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και αυτό είναι κάτι φοβερό. Η χημεία δεν αγοράζεται και ο Παναθηναϊκός την έχει δημιουργήσει, γι’ αυτό και του δίνω ένα μικρό προβάδισμα».

Ποιος θέλεις να χαρεί λοιπόν από τους πρώην συμπαίκτες σου στο Μαρούσι; Ο Γλυνιαδάκης και ο Πελεκάνος ή ο Καϊμακόγλου και ο Καλάθης;

«Μακάρι να παίξουν και οι τέσσερις καλά. Είναι καλοί μου φίλοι και θέλω να τους δω να παίζουν καλά».

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι εκείνη η ομάδα του Αμαρουσίου που έφτασε ως το TOP-16 της Ευρωλίγκας έχει… τροφοδοτήσει με παίκτες πολλές καλές ομάδες της Ευρώπης;

«Ναι, όντως, είναι αλήθεια αυτό. Είχαμε μια εξαιρετική ομάδα τότε, δουλέψαμε καλά και αυτό φάνηκε στο παρκέ. Βέβαια, αυτό φαίνεται να ανήκει στο πολύ μακρινό παρελθόν, αλλά δεν είναι έτσι. Δυστυχώς φέτος η ομάδα έχει φοβερά προβλήματα και αυτό με θλίβει. Μακάρι να λυθούν τα προβλήματα και το Μαρούσι να γίνει και πάλι μεγάλο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα