Αγαπούλα πες του για τον Τσάμη!

Αγαπούλα πες του για τον Τσάμη!

Βασίλης Σκουντής Βασίλης Σκουντής
Αγαπούλα πες του για τον Τσάμη!

bet365

Ο Κολοσσός ξαναψήλωσε με τη νίκη του επί του Αρη και ο Βασίλης Σκουντής πιστεύει ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να γράψει αυτό που σκεπτόταν από καιρό: Ηλία στείλε ένα προσκλητήριο στον Τσάμη!

Ο Χούλιο Ιγκλέσιας, λέει, έγινε τραγουδιστής μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προώρως και αδόξως η καριέρα του ως τερματοφύλακα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ε, και ο Αγγελος Τσάμης έγινε μπασκετμπολίστας μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που πήγε να προκαλέσει σε έναν Αχαιό μαγκιόρο!

Να ναι καλά ο άνθρωπος, όπου κι αν βρίσκεται, διότι εκφόβισε τον νεαρό επιθετικό της Κάτω Αχαγιάς και κατόπιν αυτού τον έχασε το ποδόσφαιρο και τον γλεντάει το μπάσκετ!

Πριν από λίγη ώρα, στον αγώνα με τον Αρη, ο Τσάμης ενέγραψε άλλο ένα ανδραγάθημα στο βιογραφικό σημείωμα του, αν και με όλα όσα έχει πετύχει εφέτος, σε συνδυασμό με τη συναρπαστική πορεία της ομάδας του, αποτελεί αξίωμα ότι ο τύπος είναι λίρα εκατό!

Α, για να μην ξεμακρύνω και το ξεχάσω: όντως ο Τσάμης εξαναγκάστηκε να αυτομολήσει από το ποδόσφαιρο και να παίξει μπάσκετ! Η ιστορία που σας διηγήθηκα παραπάνω με τον αντίπαλό του που τσατίστηκε από ένα τάκλιν και τον πήρε στο κυνήγι είναι πέρα ως πέρα αληθινή. Κατόπιν αυτού ο Τσάμης παράτησε την ασπρόμαυρη στρογγυλή θεά και δήλωσε πίστη και υποταγή στην πορτοκαλί συννυφάδα της!

Εδά μάλιστα!

Από την ποδοσφαιρική ομάδα της Κάτω Αχαγιάς, λοιπόν, ο Τσάμης μετακόμισε στο μπάσκετ της Αχαγιάς 82, ύστερα πήρε προαγωγή στην Ολυμπιάδα Πατρών, πέρασε για μια σεζόν από την ΑΕΚ (2007-08) και από το 2008 βρήκε την Ιθάκη του στη Ρόδο και συνειδητοποίησε τι σημαίνει το κλισέ "απογείωση μιας καριέρας"!

Άφησε πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό που του επέτρεψε να παίξει μόλις σε δέκα ματς με μέσο όρο μόλις 1.1 πόντους, ξεπέρασε γρήγορα τη σκέψη να εγκαταλείψει το μπάσκετ και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πώς από τότε συνειδητοποιεί τι σημαίνει επίσης ο όρος "Most improved player of the year". Δεν ξέρω πώς το μεταφράζει ο ίδιος, αλλά στη δική μου γλώσσα σημαίνει αυτό που δεν τολμούσα να γράψω εδώ και τόσο καιρό, αλλά το ξεφουρνίζω σήμερα και αμαρτίαν ουκ έχω!

Για να 'χει μεγαλύτερη πέραση μάλιστα το μήνυμα μου προς τον Ζούρο, θα το διατυπώσω όπως ο Σπυριδάκης στη διαφήμιση της Wind...

"Αγαπούλα, πες του, αν δεν το ξέρει, ότι σε αυτή την ομάδα παίζει και ο Τσάμης" και θα συμπλήρωνα μάλιστα και τις υπόλοιπες ατάκες: "ο Τσάμης έχει σουτ που σκοτώνει", "το παιδί βγάζει μάτια" και πάει λέγοντας...

Γελώ τώρα που το γράφω, αλλά όπως αποδείχθηκε σήμερα, ο Αγγελος προτιμά τη νεότερη διαφήμιση της Cosmote, διότι με το που τελείωσε ο αγώνας με τον Κολοσσό, δημοσίευσε στο Facebook ένα μήνυμα στο οποίο προσπαθούσε ν' αποδείξει ότι όντως ο Κολοσσός έχει μέσα του τη... μάνα του και τον πατέρα του!

Το αναδημοσιεύω ως έχει: "Τι έχει ο Κολοσσός της Ρόδου μέσα; Θα σου πώ λοιπόν: έχει τον Λιακόπουλο, τον Χάτεν, τον Καλαϊτζή, τον Τσάμη, τον Κομποδιέτα, τον Γεωργαλή, τον Χόπσον, τον Ασημακόπουλο, τον Μπόϊκιν, τον Χαρίση, τον Πάνος, τον Αυγενικό, τον Δανά, τον Αγγελάκο. Θα σου βάλω και λίγο Μαλιάκα Γιάννη μέσα για να γλιστράει, έτσι για τους γκουρμέδες!!! Μπράβο ομαδάρα"!

Για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, ο Γιάννης ο Μαλιάκας είναι ο φροντιστής της ομάδας, που προφανώς παίζει τον ρόλο της καλής σος του γκουρμέ πιάτου, που έχει φτιάξει o master chef, Βασίλης Φραγκιάς, οπότε σπολλάτη του!

Κλείνω εδώ την γαστριμαργική παρένθεση και επιστρέφω στην εθνική διάσταση του θέματος: δεν θα επιβάλω εγώ βεβαίως στον Ζούρο ποιους παίκτες θα καλέσει τον Ιούνιο για το Προολυμπιακό Τουρνουά, αλλά κανείς, διάβολε, δεν θα εκπλαγεί, ούτε θα τον ψέξει, εάν ανάμεσα σε όλα τ' άλλα φύγει από την ΕΟΚ κι ένα προσκλητήριο κατά Ρόδο μεριά, για πάρτη του Τσάμη...

Κι ας είναι το παλικάρι 31 ετών κι ας προέρχεται από μια ομάδα εκτός των τειχών, κι ας εθεωρείτο μέχρι πρότινος παίκτης της Α2!

Επειδή όμως απέναντι σε κάθε λόγο υπάρχει ένας αντίλογος και τούμπαλιν, οφείλω να σημειώσω ότι αυτός ο ολίγον τι βετεράνος, που αγωνίζεται στην Κολοσσό Ρόδου και ανδρώθηκε στην Α2, σήμερα είχε 21 πόντους με 8/8 δίποντα και 10 ριμπάουντ, ενώ ο μέσος όρος του στο εφετινό πρωτάθλημα είναι 13.1 πόντοι, 4.9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1.2 κλεψίματα, με ranking 15.6!

Προς τεκμηρίωσιν, αλλά και επίρρωσιν αυτού που έγραψα προηγουμένως για τη συνεχή πρόοδό του, ιδού και η εκτόξευση του μέσου όρου πόντων του κατά την τελευταία τετραετία: 4.0 τη σεζόν 2008-09, 6.5 πρόπερσι, 9.8 πέρυσι και 13.1 στην τρέχουσα περίοδο.

Πριν από έναν μήνα, μετά τον αγώνα του Κολοσσού με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο παρεμπιπτόντως "έγραψε" 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ του έγραψα σε ένα μήνυμα, αυτό που δημοσιοποιώ σήμερα: "Σε βλέπω για εθνική". Φαντάζομαι πως θα αισθάνθηκε πολύ άβολα, διότι είδα στο chat την ένδειξη "Aggelos is typing" και αμέσως την απάντησή του: "Κύριε Βασίλη, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Προτιμώ να πατάω καλά στα πόδια μου και να μην κάνω τόσο μεγάλα όνειρα. Με τιμάτε πάντως με τα καλά σας λόγια"!

Σήμερα ο Τσάμης οργίασε και πάλι και οδήγησε τον Κολοσσό στην 11η νίκη του σε 14 αγώνες στο πρωτάθλημα. Αυτή μάλιστα είναι η σημαντικότερη απ' όλες διότι αφενός σημειώθηκε μετά από τις δύο συνεχείς ήττες (από τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο) και αφετέρου ο Αρης προηγείτο επί τριάντα λεπτά. Ούτως ειπείν, ο Κολοσσός έχει σφυρηλατήσει τον χαρακτήρα ομάδας, που μπορεί να διαχειρίζεται τις καταστάσεις ή ακόμη και τις κρίσεις!

Κρίσεις έγραψα; Ναι, έχει πλάκα διότι το κουβέντιαζα αυτό την Τρίτη με τον Φραγκιά και έβαλε τα γέλια, λέγοντας: "Εκεί... καταντήσαμε: να έχουμε 10 νίκες σε 11 ματς, να χάνουμε από τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο και η πιάτσα να θεωρεί ότι πρέπει να διαχειριστούμε την κρίση"!


• ΥΓ: Εκεί... κατάντησα κι εγώ: να βγαίνω σήμερα και να γράφω (εν γνώσει των συνεπειών του νόμου) ότι ο Τσάμης έχει δικαίωμα να κληθεί στην εθνική ομάδα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σκουντής
Βασίλης Σκουντής

H φήμη ότι βγήκε από την κοιλιά της μάνας του κρατώντας ένα στυλό κι ένα χαρτί ελέγχεται ως εντελώς αναληθής. Αντιθέτως είναι περίπου… αληθής η φήμη ότι στην πρώτη έκθεση του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς!
Τα νομικά βιβλία του Σάκουλα ενέμειναν απλώς στο ράφι, αλλά στις… σακούλες. Ο προορισμός υπήρξε μοιραίος και αναπόδραστος. Μετά από 32 χρόνια και με τα μαλλιά του να έχουν από ετών προτιμήσει την ταπείνωση από το θάνατο, ο Βασίλης Σκουντής ταλαιπωρεί τους γύρω του και τον εαυτό του, επιμένοντας να γράφει, άλλωστε είναι το μόνο που έμαθε να κάνει (πιστεύει καλά, αλλά κι αυτό παίζεται!) στη ζωή του. Αν και ενίοτε παρασπονδεί, εν τούτοις στις φλέβες του τρέχει πάντοτε πορτοκαλί αίμα, θεωρεί τον εαυτό του απόγονο του Homo Βasketikus και (περπατώντας στην πέμπτη δεκαετία της ενασχόλησης του με τη δημοσιογραφία) γουστάρει που ακόμη δεν βαρέθηκε να κάνει το χόμπι του!

ΥΓ: Αν μετά από τόσα χρόνια δεν τον βαρεθήκατε, εκτός από το gazzetta.gr μπορείτε να τον υποφέρετε ακόμη καθημερινά στο Goal News και στον Sentra FM 103.3