Πικρός, αλλά με... εκπλήξεις o πρώτος γύρος!

Στέλλα Παπαδοπούλου
Πικρός, αλλά με... εκπλήξεις o πρώτος γύρος!

bet365

Ο πρώτος γύρος της Α1 ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr κάνει like και... dislike σε στιγμές που μας άφησαν καλή γεύση κι άλλες που μας πίκραναν.


- Το Μαρούσι την περσινή χρονιά μας άφησε άφωνους με την πορεία του, αφού αν και δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω και να πλασαριστεί στην τετράδα, έμενε πάντα ψηλά στη βαθμολογία και τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Φέτος το θέμα του Τζάρεντ Χόμαν και κυρίως τα οικονομικά προβλήματα το λύγισαν με το 0-12 να είναι πραγματικότητα.

- Το πρωτάθλημα για πρώτη φορά διεξάγετε με 13 ομάδες κι αυτό γιατί ο Πανελλήνιος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να κρίνει τον φάκελο ως ελλιπή.

- Τα οικονομικά προβλήματα πρωταγωνιστούν αυτό τον καιρό στην χώρα μας και φυσικά έχουν εισχωρήσει στον χώρο του αθλητισμού. Φέτος βλέπουμε παίκτες να φεύγουν λόγω τον οικονομικών προβλημάτων, τον Αργύρη Πεδουλάκη να δηλώνει πως τρεις ξένοι παίκτες κοιμήθηκαν σε τριθέσιο καναπέ και τον Ρίτσαρντ Ρόμπι να γράφει στο facebook πως τους πήραν τα αυτοκίνητα, αφού η ομάδα δεν έχει πληρώσει την εταιρία. Ο Βασίλης Φραγκιάς μάλιστα πριν φύγει το 2011 χαρακτήρισε μίζερο το ελληνικό πρωτάθλημα, κι ευχήθηκε να δούμε ότι το μπάσκετ είναι χαρά.

-Άρης και ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν πρωταγωνιστούσαν, φέτος ο πρώτος άργησε να βρει ρυθμό και να αποκτήσει χημεία αφού στην ομάδα ήρθαν πολύ νέοι παίκτες, ενώ ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα ειδικά με τραυματισμούς.

-Η οικονομική κρίση ίσως να έχει και τα θετικά της αφού νεαρά παιδιά και κυρίως Έλληνες παίκτες παίρνουν ευκαιρίες. Πρόσφατο παράδειγμα ο Γιάννης Παπαγιάννης του Περιστερίου, που αγωνίστηκε σε ηλικία 14 χρονών, κι έγινε ο νεότερος παίκτης που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α1.

-Η επαρχεία απέδειξε πως το μπάσκετ ανθίζει κι έξω από την Αθήνα. Η τρελή πορεία του Κολοσσού, η καλή πορεία του ΑΓΟΡ στην επιστροφή του στην κατηγορία, η Καβάλα κι ο περσινός πρωταθλητής Α2 ΚΑΟΔ δίνουν χρώμα στο πρωτάθλημα. Το πιο όμορφο είναι πως γήπεδα όπως το Βενετόκλειο και το κλειστό της Καλαμίτσας είναι πάντα «θερμά» από τον κόσμο.

-Φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η μεγάλη νίκη της Καβάλας επί του Πρωταθλητή Ευρώπης κι Ελλάδος Παναθηναϊκού. Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη «έφαγε» το θηρίο αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως το κλειστό της Καλαμίτσας έχει μετατραπεί σε δυνατή έδρα.

Κολοσσός ήταν από τις πιο ευχάριστες πινελιές του πρώτου γύρου. Οι Ροδίτες είναι υγιείς τόσο ως ομάδα όσο κι ως διοίκηση με την πορεία τους να το αποδεικνύει περίτρανα. Μέχρι στιγμής έχουν συναντήσει «στοπ» μόνο από από τους δύο «αιωνίους» που φρόντισαν να δυσκολέψουν, ενώ με τον Παναθηναϊκό έπαιξαν ντέρμπι κορυφής με τους «πράσινους» να παίρνουν τον τίτλο του... πρωταθλητή χειμώνα.

Σίγουρα από τον πρώτο γύρο θα κρατήσουμε το κάρφωμα του Σέρτζιο Κερούς...

... και φάσεις όπως το Ally-Oop κάρφωμα του Μπρεντ Πέτγουεϊ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα