Σχορτσανίτης: «Ενα βήμα τη φορά»

Σχορτσανίτης: «Ενα βήμα τη φορά»

Gazzetta team
Σχορτσανίτης: «Ενα βήμα τη φορά»

bet365

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μίλησε για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, την Εθνική ομάδα αλλά και το ΝΒΑ.

Αναλυτικά όσα είπε ο σέντερ του Παναθηναϊκού στη γερμανική ιστοσελίδα sport1.de:

Για το πόσο καλές πιθανότητες έχει ο Παναθηναϊκός να πάρει τον τίτλο της Ευρωλίγκας: «Ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και έχει μεγάλη παράδοση τίτλων και κατορθωμάτων. Το Top 16 έδειξε ότι ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Όλες οι ομάδες που θα περάσουν έχουν τις πιθανότητές τους, όπως και εμείς. Θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με σοβαρότητα και να κάνουμε ένα βήμα τη φορά».

Η νίκη του Παναθηναϊκού στην έδρα της Μπάμπεργκ με περισσότερους από 6,5 πόντους προσφέρεται σε απόδοση 1.80 στην sportingbet

Για το πόσο πόνεσε η κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας του 2012 από τον Ολυμπιακό: «Να πόνεσε; Δεν είναι αλήθεια. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στην κορυφή. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Η μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε ομάδα, για κάθε αθλητή είναι να μείνει στην κορυφή».

Για το αν θέλει ο Παναθηναϊκός οι οπαδοί του και αυτοί του Ολυμπιακού να ήταν πιο… ήσυχοι σε μεταξύ τους ματς: «Φυσικά! Το έχω πει πολλές φορές ότι δεν πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα. Οι οπαδοί πρέπει να υποστηρίζουν τους παίκτες, αλλά στο τέλος βάζουν την υγεία τους σε κίνδυνο. Τους τραυματίζουν όπως τον Κάιλ Χάινς του Ολυμπιακού και τον συμπαίκτη μου, Μάικ Μπράμος. Δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου βία! Πρέπει να γίνει κάτι δραστικό. Αλλιώς θα στιγματίσει το πρωτάθλημά μας».

Για την απόφασή του να πάει από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό μετά από δύο χρόνια στη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Για μένα είναι πραγματικά σημαντικό να είμαι με την οικογένειά μου. Και μιλάμε για έναν ευρωπαϊκό σύλλογο με επιτυχίες όπως ο Παναθηναϊκός. Η αλλαγή δεν ήταν δύσκολη για μένα, ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη επιλογή».

Για το αν είχε καλή πρόταση από την Κάχα Λαμποράλ: «Ναι, είχα άλλες προτάσεις. Αλλά όπως είπα η επιλογή μου για τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ εύκολη. Δεν είχε να κάνει με το ποιος θα έπαιζε εκεί».

Για το αν νιώθει μη ολοκληρωμένος παίκτης από τη στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχει κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα ή την Ευρωλίγκα: «Ναι. Και οι δύο τίτλοι είναι μέσα στους στόχους μου. Αλλά ακόμη και χωρίς αυτούς δεν νιώθω έτσι».

Για την εμφάνισή του απέναντι στις ΗΠΑ με την Ελλάδα όταν ήταν 21 ετών και γιατί δεν ήταν αρκετή για να πάει στο ΝΒΑ: «Εκείνη την περίοδο πίστευα ότι το ΝΒΑ δεν ήταν για μένα. Ξέρω ότι μπορεί να είχα όνειρα σαν παιδί. Αλλά το μπάσκετ δεν είναι μόνο το ΝΒΑ. Μερικές ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά σκέφτηκα ότι δεν ήταν η σωστή στιγμή για μένα. Είμαι χαρούμενος όπου είμαι».

Για το αν θα αγωνιστεί στην Εθνική του Αντρέα Τρινκιέρι: «Το θέλω οπωσδήποτε. Αν με καλέσουν θα είμαι εκεί. Και είμαι σίγουρος ότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι η οικογένεια έρχεται πρώτη».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα