Γιάνκοβις, Παππάς και άμυνα έκαναν τη διαφορά

Gazzetta team
Γιάνκοβις, Παππάς και άμυνα έκαναν τη διαφορά

bet365

Ο Πανιώνιος νίκησε 77-62 τον Ηλυσιακό με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς και τον Νίκο Παππά να κάνουν τη διαφορά για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Πολύ καλή εμφάνιση από τους φιλοξενούμενους.

Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν τις 16 νίκες μετά από 20 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα ενώ αυτή ήταν η ένατη εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετά από 10 εντός έδρας ματς. Ο Ηλυσιακός είναι πλέον στο 6-14 και στρέφει πλέον την προσοχή τους στο επόμενο εντός έδρας πολύ κρίσιμο παιχνίδι του κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Δεν υποτίμησε τον αντίπαλο του και από το ξεκίνημα ως το τέλος του ματς, με κάποια νεκρά διαστήματα, ήταν συγκεντρωμένος και ακολούθησε το πλάνο του προπονητή του. Ο Πανιώνιος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χάσει και άλλο έδαφος στη «μάχη» για την τρίτη θέση με τον ΠΑΟΚ και έτσι έφτασε στη νίκη, πιο δύσκολα, όμως, από ό,τι μαρτυρά το τελικό σκορ.

MVP: Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς. Ο γκαρντ/φόργουορντ του Πανιωνίου σε 17:02’’ που βρέθηκε στο παρκέ είχε 12 πόντους (2/2βολές, 2/6δίποντα, 2/3τρίποντα), 5 ριμπάουντ, μία ασίστ και δύο κοψίματα.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Ντόμινικ Μόρισον. Ο Αμερικανός σέντερ του Ηλυσιακού σε 07:39’’ δεν κατάφερε να βοηθήσει καθόλου την παρέα του.

KEY POINT: Η άμυνα του Πανιωνίου ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δέχτηκε μόλις 62 πόντους και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να απειληθεί. Σε κανένα από τα τέσσερα δεκάλεπτα δεν δέχτηκε περισσότερους από 20 πόντους με αποτέλεσμα ο Ηλυσιακός να μην πάει το παιχνίδι στον ρυθμό που ήθελε και έτσι οι «κυανέρυθροι» να φτάσουν στη νίκη. Οι γηπεδούχοι είχαν και τρομερή αμυντική ισορροπία και συμπεριφορά μιας και σε δύο δεκάλεπτα δέχτηκαν από 13 πόντους και σε ένα από 15. Κάτι που μαρτυρά το πόσο βάρος έριξαν στα… μετόπισθεν.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Για άλλο ένα παιχνίδι αρκετοί ήταν οι φίλοι του Πανιωνίου που βρέθηκαν στο κλειστό της οδού Αρτάκης. Οι φίλοι των γηπεδούχων δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα και έσπρωξαν την ομάδα τους στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 43-30, 57-49, 77-62

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης, Πέιν 7 (1), Αθηναίου 5 (1τριπ, 6ριμπ), Κιζ 2, Μίλμπουρν 12 (5ριμπ), Αθανασούλας 6 (2), Μπατής 3 (1), Γιάνκοβιτς 12 (2), Καββαδάς 8, Παππάς 18 (3τριπ, 7ριμπ), Αγραβάνης, Μπούκερ 4.
Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Καυκής, Αράπης, Αναγκονιέ 15 (12ριμπ), Αποστολίδης 2, Χατζής 11, Σπανός 3 (1), Δορκοφίκης 7 (1), Αντωνάκης, Μόρισον, Γκάρισον 8 (7ριμπ), Παραγυιός, Στόγκλιν 16 (3).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα