Οι λόγοι του «όχι» για Φώτση!

Οι λόγοι του «όχι» για Φώτση!

Αντώνης Καλκαβούρας
Οι λόγοι του «όχι» για Φώτση!

bet365

Το gazzetta.gr αποκρυπτογραφεί την δήλωση του general manager της Αρμάνι Μιλάνου, Φλάβιο Πορταλούπι και αποκαλύπτει γιατί, πραγματικά, δεν έγινε η μετεγγραφή του “Batman” στον Παναθηναϊκό!

Τώρα που η προθεσμία για τις τελευταίες μετεγγραφικές κινήσεις στην Ευρωλίγκα, έχει πλέον εκπνεύσει (σ.σ.: για τις ομάδες που αγωνίζονται την Πέμπτη, όπως ο Παναθηναϊκός), μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά και να εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους έπεσε στο κενό, η 3η (σε διάστημα 7 μηνών) προσπάθεια των Κυπελλούχων Ελλάδας να “ντύσουν” στα “πράσινα” τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας.

Πως το θέμα θα είχε αίσιο τέλος...

Κατ’ αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε κάτι... Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο 31χρονος διεθνής φόργουορντ θα βρισκόταν στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή του “τριφυλλιού” στο Κάουνας και θα ξεκουραζόταν ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Ζάλγκίρις, ΕΑΝ η Αρμάνι Μιλάνου, είχε καταφέρει να ολοκληρώσει τη συμφωνία που είχε στα σκαριά! Πιο συγκεκριμένα, μετά την αποχώρηση του Ρίτσαρντ Χέντριξ και πάντα σε συνδυασμό με την αποτυχία του προπονητικού επιτελείου να αξιοποιήσει τις ικανότητες του έμπειρου Έλληνα παίκτη, ο Σέρτζιο Σκαριόλο, είχε ανάψει το “πράσινο φως”, για την απόκτηση του Σέρβου Μίλαν Μάτσβαν, που θα βοηθούσε την ομάδα πιο πολύ στην θέση “4”! Όλα έδειχναν ότι ο Σέρβος πάουερ-φόργουορντ της Γαλατάσαράϊ θα μετακόμιζε στο Μιλάνο, αλλά την τελευταία στιγμή η μετεγγραφή χάλασε...

Ο Φώτσης έκανε το πρώτο βήμα!

Οι συνομιλίες της ομάδας του, όμως, με τον τουρκικό σύλλογο έγιναν αντιληπτές από τον Έλληνα ατζέντη του “Βatman”, o οποίος μόλις ενημερώθηκε για τις κινήσεις των Ιταλών, έδωσε εντολή στον Τάσο Δελημπαλταδάκη, να επικοινωνήσει με τους “πράσινους”! Ο Φώτσης μπορεί να μην είναι ο χαρακτήρας του αθλητή που θα πιέσει καταστάσεις, αντίθετα είναι ο τύπος που θα σεβαστεί απόλυτα το συμβόλαιό του και δεν θα γκρινιάξει ακόμη κι αν δεν είναι ευχαριστημένος... Όταν, όμως συνειδητοποίησε ότι ο προπονητής του ψάχνει παίκτη για να τον αντικαταστήσει, σκέφτηκε ότι καλό θα ήταν να πάει - από τώρα - στην ομάδα (Παναθηναϊκός) που του έχει δείξει πόσο έμπρακτα τον θέλει, από το να καταλήξει σε κάποιον άλλον ανεπιθύμητο προορισμό ή να καταλήξει στην άκρη του πάγκου της ιταλικής ομάδας!

Αδικία για Γιαννακόπουλο γιατί τα έδωσε όλα!

Κάπως έτσι ξεκίνησε η 3η και τελευταία πράξη του μετεγγραφικού σίριαλ “Αρμάνι-Φώτσης-Παναθηναϊκός”, με τον βασικό πρωταγωνιστή του, Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μην βλέπει τελικά τις προσπάθειές του να στέφονται με επιτυχία. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκανε πραγματικά ό,τι περνούσε από το χέρι για να ενισχύσει την ομάδα του μ’ έναν παίκτη, η προσθήκη του οποίου, συγκέντρωνε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να αλλάξει επίπεδο τους “πράσινους” στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Δεν είναι μόνο το παλμαρέ των τίτλων και διακρίσεων, ούτε τόσο η μεγάλη εμπειρία και η νοοτροπία νικητή που διαθέτει ο Φώτσης, τα στοιχεία που θα “εκτόξευαν” τον Παναθηναϊκό, όσο το γεγονός ότι ο Αντώνης έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του δίπλα στον Διαμαντίδη, καθώς επίσης και το ότι θα επέστρεφε στο σπίτι του για να “κλείσει” την καριέρα του! Αυτό που του προσέφερε ο νέος διοικητικός ηγέτης του “τριφυλλιού”, ήταν κάτι που δεν μπορούσε να τον αφήσει ασυγκίνητο και αυτός είναι ο λόγος που η αρνητική κατάληξη του σίριαλ στενοχώρησε αφάνταστα τον Φώτση!

Τα λάθη του Παναθηναϊκού!

Όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πληροφορήθηκε από τον ατζέντη του 31χρονου διεθνούς άσου για τα καθέκαστα, η μεττεγραφή του Μάτσβαν είχε χαλάσει οριστικά και επειδή ακολουθούσε το κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρόμα για το πρωτάθλημα, η Αρμάνι Μιλάνου - που εν τω μεταξύ “χτένιζε” την αγορά - ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του παίκτη, ότι ο Φώτσης θα παίξει οπωσδήποτε στον σημαντικό αγώνα του πρωταθλήματος. Το λάθος του Παναθηναϊκού ήταν ότι δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ απευθείας (αλλά με μεσάζοντα τον Δελημπαλταδάκη) με τον ιταλικό σύλλογο και όταν το έκανε, εκτός του ότι ήταν πολύ αργά, ενήργησε με λάθος τρόπο! Ο Γιαννακόπουλος μπορεί να σκέφτηκε ότι μόνο αν δημοσιοποιήσει την πρότασή του (σ.σ.: γι‘ αυτό και το κείμενο της επιστολής ξεκινάει «όπως πληροφορηθήκαμε από τον ατζέντη του Αντώνη Φώτση...»), θα πιεστούν οι Μιλανέζοι και μπροστά στην επιθυμία του παίκτη και τη γενναία προσφορά (500.000$ σε δύο δόσεις), θα αναγκαστούν να συναινέσουν και θα τον ελευθερώσουν... Στην ουσία, όμως, η κίνησή του αυτή, τους εκνεύρισε ακόμη περισσότερο και παρ’ ότι δεν είχαν ανάγκη από λεφτά, αποφάσισαν να ζητήσουν περισσότερα μόνο και για να τον κάνουν να οπισθοχωρήσει και παράλληλα να μην κατηγορηθούν ότι μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα και την απώλεια του Κυπέλλου, “πετάνε λευκή πετσέτα” και στο πρωτάθλημα...

Τι εννοούσε ο Πορταλούπι

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του general manager και παλαίμαχου διεθνούς μπασκετμπολίστα, Φλάβιο Πορταλούπι στην “Gazzetta dello Sport”, «o Παναθηναϊκός ήξερε τι ήθελε η Αρμάνι Μιλάνου για την παραχώρηση του Φώτση»! Η αλήθεια είναι ότι οι “πράσινοι” έμαθαν την τελευταία μέρα και μετά την επισημοποίηση (στο διαδίκτυο) της επιστολής που του έστειλαν, ότι ο ιταλικός σύλλογος θα τον παραχωρήσει εάν τα 500.000 δολάρια γίνουν Ευρώ (δηλαδή συνολικά 660.000 δολάρια) και κατατεθούν άμεσα και όχι σε δύο δόσεις και αν ο ίδιος ο παίκτης παραιτηθεί από την διεκδίκηση των δεδουλευμένων χρημάτων (200.000 ευρώ) που δεν είχε εισπράξει ως τώρα! Κοινώς, από τη στιγμή που δεν έβρισκαν αντικαταστάτη, οι Ιταλοί είχαν αποφασίσει να μην παραχωρήσουν τον “Batman” και παρ’ ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε απέλπιδες προσπάθειες για να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό, δυστυχώς η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε προδιαγεγραμμένο “unhappy end”, χωρίς οι ευθύνες της αποτυχίας να βαραίνουν το νέο διοικητικό ηγέτη του “τριφυλλιού”. Το λάθος που έγινε με την δημοσιοποίηση της επιστολής, μπορεί να οφείλεται σε απειρία, βασίστηκε όμως, σε κάποιο σκεπτικό το οποίο είχε μία λογική... Στο Μιλάνο, όμως, δεν υπήρχε καμία... Αλλιώς δεν εξηγείται η απόφασή τους να κρατήσουν έναν παίκτη, που πλέον δεν θέλει να τους βλέπει στα μάτια του και να ελπίζουν ακόμη και για... πρωτάθλημα!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα