H μαρτυρία του Μπουρούση!

H μαρτυρία του Μπουρούση!

Gazzetta team
H μαρτυρία του Μπουρούση!
Το gazzetta.gr αποκαλύπτει την μαρτυρία του Γιάννη Μπουρούση, όπως αυτή συμπεριλαμβάνεται στην προσφυγή που κατέθεσε στη FIBA, o πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Θοδωρής Παπαλουκάς, που διεκδικεί αποζημίωση 1,7 εκατομμυρίων Ευρώ.

Ήταν καλοκαίρι του 2010, όταν ο Καρδιτσιώτης διεθνής σέντερ ενημερώθηκε από τον manager του ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού, επιχείρησε να διερευνήσει το ενδεχόμενο να μειώσει το συμβόλαιό που είχε υπογράψει έναν χρόνο νωρίτερα, κατά τα ένα ποσοστό της τάξεως του 15-20%.

Ο Γιάννης Μπουρούσης, που τότε είχε άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, αλλά παράλληλα ήταν περιζήτητος και αν έμενε ελεύθερος θα είχε τουλάχιστον τρεις επιλογές, διαμήνυσε στους “ερυθρόλευκους”, διαμέσου του Κώστα Παπαδάκη, ότι δεν συναινεί στην πρόταση της περικοπής των “χρημάτων” που προέβλεπε ο 2ος χρόνος της συμφωνίας τους και τους διαμήνυσε ότι αν επιμείνουν τότε θα είναι καλύτερο να λύσουν τη συνεργασία τους! Η απάντηση των διοικούντων την “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ (σ.σ.: προφανώς και υπό τον φόβο ενδεχόμενης μετακόμισης του Μπουρούση στον “αιώνιο” αντίπαλο), ήταν αρνητική κι έτσι ο 26χρονος τότε άσος, παρέμεινε στην ομάδα και τέθηκε στην διάθεση του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που είχε μόλις αναλάβει την ομάδα.

Εκείνη η σεζόν (2010-11) ήταν η τελευταία του ηγεμονικού (συνολικής αξίας 9 εκατομμυρίων Ευρώ) τριετούς συμβολαίου, που το 2008 είχε υπογράψει ο Θοδωρής Παπαλουκάς, στον οποίο οι ιδιοκτήτες της ομάδας, αδελφοί Αγγελόπουλοι, έκαναν επίσης πρόταση για μείωση. Ο τότε αρχηγός της ομάδας, δεν την αποδέχθηκε και ουσιαστικά μπήκε στην “μαύρη λίστα” των αδελφών Αγγελόπουλων, που είχαν, εν τω μεταξύ, μετανιώσει για τα χρήματα που ξόδεψαν για την υπογραφή του δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Κάπως έτσι άρχισε η διένεξη του 35χρονου πρώην διεθνούς πλέϊ-μέϊκερ με τον Ολυμπιακό και η οποία, όπως φαίνεται θα κριθεί από το ανεξάρτητο διαιτητικό όργανο της FIBA (Basketball Arbitration Tribunal) στην Ελβετία. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς προσέφυγε στην παγκόσμια ομοσπονδία ζητώντας δεδουλευμένα συνολικής αξίας 1,7 εκατομμυρίων και πριν καταθέσει την προσφυγή, ρώτησε τον πρώην συμπαίκτη του αν μπορεί να του βεβαιώσει γραπτώς, ότι δεν δέχτηκε ποτέ μείωση από τους “ερυθρόλευκους”. Ο Μπουρούσης έκανε δεκτό το αίτημα του πρώην συμπαίκτη του και έστειλε το σχετικό email! Αυτή είναι ουσιαστικά η συμμετοχή του 29χρονου διεθνούς σέντερ της Αρμάνι Μιλάνου, στην δικαστική διαμάχη που άνοιξε μεταξύ του Παπαλουκά και των πρωταθλητών Ευρώπης!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού θα βασιστεί και στην μεγάλη οικονομική κρίση που “χτύπησε” την χώρα μας αλλά και στην αύξηση της φορολογίας (από 20% σε 45%) για ετήσια εισοδήματα άνω των 100.000 Ευρώ. Το εύλογο ερώτημα που τίθεται, όμως, είναι πως το ίδιο ακριβώς καλοκαίρι, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να δαπανήσουν ποσό που αγγίζει τα 7 εκατομμύρια Ευρώ για να “υπογράψουν” τον Σπανούλη και επειδή ο Παπαλουκάς, ενδεχομένως να μην απέδωσε όπως περίμεναν, θεώρησαν ότι δεν πρέπει να πληρωθεί. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά; Το διαιτητικό δικαστήριο της FIBA θα αποφανθεί...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα