Μπράμος: «Ήμουν τυχερός...»

Μπράμος: «Ήμουν τυχερός...»

Gazzetta team
Μπράμος: «Ήμουν τυχερός...»

bet365

Ο Μάικ Μπράμος μιλάει για τον τραυματισμό του στο χέρι στον τελικό του Κυπέλλου και την... εμπειρία των επεισοδίων που είχε ζήσει ξανά όταν αγωνιζόταν στο Περιστέρι.

Ο ομογενής γκαρντ περιγράφει μέσα από το blog του στο paobc.gr, όσα έζησε στο Ελληνικό, για τον πρώτο τίτλο της καριέρας του όσο και για τη συνέχεια:


«Καλησπέρα σε όλους…

Επιστρέψαμε στο γήπεδο σήμερα και στις προπονήσεις, μετά από μια απαραίτητη μέρα ξεκούρασης που διαδέχθηκε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν μια… ενδιαφέρουσα εμπειρία με ανάμικτα συναισθήματα για όλους και ίσως λίγο περισσότερο για μένα υποθέτω…

Πρέπει να παραδεχθώ ότι πιάστηκα απροετοίμαστος την ώρα του τραυματισμού μου. Απλά μιλούσαμε με τον Μάρκους για το σύστημα που θα ακολουθούσαμε με την επανέναρξη του αγώνα και ένιωσα κάτι να με χτυπά στο χέρι. Θα έπρεπε ίσως να φανώ εξυπνότερος και να μην κάθομαι απλά να μιλάω στο παρκέ.

Έγινε όμως, το αντικείμενο με βρήκε στο χέρι και υποθέτω ότι ήταν το «καλωσόρισες στην αντιπαλότητα». Ήμουν τυχερός που το πρόβλημα ήταν μόνο αυτό. Θα πρέπει να είναι κάποιος πιο προσεκτικός. Ξαφνιάστηκα… Και τώρα ειλικρινά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήμουν και τυχερός που χτύπησα εκεί και μόνο εκεί.

Δεν ήταν όμως η πρώτη μου ανάλογη εμπειρία. Ήταν η δεύτερη. Η πρώτη ήταν όταν αγωνιζόμουν στο Περιστέρι, σε έναν αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ. Υπήρχαν οπαδοί του Περιστερίου από τη μία πλευρά, της ΑΕΚ από την άλλη. Ο αγώνας δεν άρχισε καν, γιατί αποφάσισαν να συναντηθούν στη μέση του γηπέδου, από το οποίο εμείς φύγαμε. Οπότε, δυστυχώς, είμαι… βετεράνος…

Να μιλήσουμε όμως και λίγο για μπάσκετ… Για μένα ήταν ο πρώτος τίτλος στην καριέρα μου. Το ότι είχαμε χάσει ήδη από τον Ολυμπιακό φέτος, δεν ήταν κάτι που μας χαροποιούσε και ιδιαίτερα. Αλλά κάναμε το δικό μας παιχνίδι στον τελικό και πραγματοποιήσαμε το ιδανικό ξεκίνημα στον αγώνα. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και περιμέναμε ότι θα αντιδράσει, όπως κι έγινε. Όμως κι εμείς από την πλευρά μας ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε, έγινε ένα καλό παιχνίδι και ήταν ένας σημαντικός πρώτος τίτλος για εμένα. Ακόμη κι όταν οι αντίπαλοί μας προηγήθηκαν με έναν πόντο, είχαμε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση ώστε να φτάσουμε στη νίκη. Νιώθαμε άνετα στο παρκέ. Ακόμη κι όταν μείωσαν ή προσπέρασαν, δεν νιώσαμε την πίεση και πιστεύω ότι είναι κάτι που φάνηκε.

Ήταν ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που οδήγησε στη νίκη. Δεν χάσαμε σε καμία περίπτωση την αυτοπεποίθησή μας. Ήταν ότι σημαντικότερο! Γι’ αυτό μπορέσαμε να απαντήσουμε με ένα δικό μας μικρό σερί και να φτάσουμε στην επικράτηση.
Οι δύο ήττες είχαν πληγώσει τον εγωισμό μας. Κανείς δεν θέλει να χάνει σε τέτοιους αγώνες, ειδικά εδώ στην Ελλάδα που ξέρουμε τι σημαίνουν, αλλά από την άλλη πλευρά έπρεπε να αφήσουμε τον εγωισμό στην άκρη και να δούμε τα λάθη μας. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο λάθος μας και στους δύο αγώνες ήταν η αυτοπεποίθησή μας. Μπήκαμε λοιπόν στο γήπεδο πιστεύοντας στις δυνάμεις μας, πήραμε μια μεγάλη διαφορά γρήγορα και όλα ήταν πιο εύκολα για εμάς…

Εξίσου σημαντικός παράγοντας πιστεύω ότι είναι η εκπληκτική ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ομάδα. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί οι παίκτες και αποκτά ξεχωριστή σημασία το ότι επικοινωνούμε τόσο καλά μεταξύ μας. Υπάρχει μεγάλο δέσιμο… Μιλάμε ακόμη και στο τηλέφωνο για θέματα που μας απασχολούν. Είναι κάτι που κάνει το να έρχεσαι καθημερινά στο γήπεδο για «δουλειά» πολύ ευκολότερο και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν θες να παίρνεις νίκες.

Πρέπει να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου στο παρκέ. Η φιλία που μας ενώνει μας βοηθά εντός και εκτός παρκέ. Είναι πραγματικά ξεχωριστό να έχεις και αυτό σε μια ομάδα. Και πιστεύω ότι είναι κάτι που φάνηκε και μετά τον αγώνα. Όταν μας δόθηκε η ευκαιρία για μια μικρή «εκδίκηση» από τον Γιόνας με αφορμή την τούρτα γενεθλίων του. Για τον Γιόνας ήταν σίγουρα πολύ… νόστιμη. Ο Τζέισον κι εγώ τη σερβίραμε πάρα πολύ ωραία… Έπρεπε να το κάνουμε όμως, γιατί αυτός μας κάνει συνέχεια αστεία. Μικρά πράγματα, αλλά πάντα κάτι κάνει… Μας πετάει νερό, πετσέτες στο πρόσωπο… Πάντα κάτι βρίσκει… Η τούρτα ήταν μάλλον το… εύκολο κομμάτι…

Όλα αυτά, θετικά ή αρνητικά, θα πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη άμεσα. Έχουμε τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να εστιάσουμε στο παιχνίδι αυτό και μόνο. Σε δύο μέρες πρέπει να «καθαρίσουμε» το μυαλό μας, να ταξιδέψουμε στη Ρωσία και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, γιατί στην Ευρωλίγκα βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Η ΤΣΣΚΑ είναι εξαιρετική ομάδα και πρέπει να πάμε να παίξουμε κι εκεί με αυτοπεποίθηση, όπως κάναμε και στον τελικό. Και θα δούμε τι θα συμβεί. Πάντα πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο για να παίξεις δυνατά και στοχεύοντας στο θετικό αποτέλεσμα…

Αυτά για την ώρα, θα ξαναμιλήσουμε σύντομα,
Μάικ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα