Πεδουλάκης: «Τα κριτήρια δεν ήταν δίκαια»

Gazzetta team
Πεδουλάκης: «Τα κριτήρια δεν ήταν δίκαια»
Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξήγησε τους λόγους της ήττας του Παναθηναϊκού στο Σ.Ε.Φ. (72-67) και -παρότι συνεχάρη τον Ολυμπιακό- ανάμεσά τους ανέφερε και τα διαιτητικά κριτήρια.

«Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Κι οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στις άμυνες. Εμείς θέλαμε να κρατήσουμε τον ρυθμό, επειδή ο Ολυμπιακός κάνει σκορ. Σε κάποια κομμάτια ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο πρώτο δε δώσαμε καμία δεύτερη επίθεση, χάσαμε 10 αμυντικά ριμπάουντ και πολλά σουτ από παιδιά, που έχουν την ικανότητα, αλλά δεν είχαν την ευστοχία. Συν ότι δεχθήκαμε αιφνιδιασμούς σε κρίσιμες στιγμές, όταν μπαίνει η συνήθεια. Τα κριτήρια δεν ήταν δίκαια όμως. Αυτό να το δουν άλλοι. Εμείς κοιτάμε τα δικά μας λάθη. Πλέον έχουμε πλήρη εικόνα τι μπορούμε να κάνουμε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Συνεχίζουμε» είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

«Πολλά παιδιά μας δεν έχουν παραστάσεις σ' αυτό το επίπεδο. Το βάθος μας δεν υπάρχει τόσο. Προσπαθούμε να έρθουμε σε ποιότητα των ντέρμπι και της Ευρωλίγκας. Κάθε μήνας που περνάει, μπαίνουν στη φωτιά, γίνονται καλύτεροι. Ο Σχορτσανίτης έλειπε απ' τις 10/11, ο Διαμαντίδης ήταν έξω 35 ημέρες. Αυτό δείχνει πόσο σημαντική δουλειά έκαναν οι υπόλοιποι. Φάνηκε σήμερα (4/2) πόσο μας έλειψαν» πρόσθεσε ο 48χρονος, πριν συνεχίσει αναφορικά με τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο δεύτερο ημίχρονο:

«Ο Ολυμπιακός παίζει πάρα πολύ pick and roll. Ο "Σόφο" λείπει 2 μήνες, εμείς έχουμε 4 παιχνίδια σε 9 ημέρες, πάμε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Δεν είχε ανάσες. Έκανε τεράστια προσπάθεια. Καταπονήθηκε. Προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε ως ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός τον χτύπαγε συνέχεια. Έκανε και 4ο φάουλ... Φάνηκε ότι στο σώμα δεν είναι έτοιμος. Το έδειξαν κι οι εξετάσεις, λείπει η έκρηξη. Ήρθε πριν 10 ημέρες, έχει κάνει 4 προπονήσεις».

Όσο για τη σχέση της αναμέτρησης με τον προσεχή τελικό Κυπέλλου Ελλάδος (10/2), κατέληξε: «Τίποτα. Έχουμε ένα παιχνίδι την Τετάρτη (6/2). Φεύγουμε αύριο (5/2) και πάμε Ρέθυμνο. Όταν είναι η ώρα του, θα μιλήσουμε. Τώρα έχουμε άλλο παιχνίδι μπροστά μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα