«Έχουμε περιθώρια βελτίωσης»

«Έχουμε περιθώρια βελτίωσης»

Gazzetta team
«Έχουμε περιθώρια βελτίωσης»

bet365

Περιθώρια βελτίωσης έχει ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος ξεκαθαρίσει ότι και φέτος οι στόχοι της ομάδας παραμένουν υψηλοί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στον Τύπο της Λιθουανίας

-Πώς έχεις προσαρμοστεί στην Αθήνα;

«Μου αρέσει πολύ. Η Αθήνα είναι μία όμορφη πόλη. Υπάρχουν πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις. Όλα είναι καλά».

-Έχουν οι Έλληνες συνήθειες που σε ενοχλούν;

«Όχι, τίποτα. Η χαλαρότητα των Ελλήνων είναι στοιχείο των Νοτιοευρωπαίων, αλλά κατά τα άλλα μοιάζουν πολύ με τους Λιθουανούς».

-Στην ίδια πόλη με σένα παίζει και ο Γκετσεβίτσιους. Συναντιέστε;

«Όχι, δεν έχουμε βρεθεί ποτέ, αν και μένουμε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων».

-Πώς νιώθεις να παίζεις στο ΟΑΚΑ, ως γηπεδούχος κι όχι ως αντίπαλος;

«Οι οπαδοί μας μοιάζουν πολύ με εκείνους της Ζαλγκίρις, συνεπώς δεν είναι έκπληξη για μένα. Όπως και οι οπαδοί στο Κάουνας, είναι καλύτερο να τους έχεις στο πλευρό σου παρά εναντίον σου. Βοηθούν πολύ την ομάδα την κατάλληλη στιγμή. Τους νιώθουμε σαν τον έκτο μας παίκτη».

-Έχεις παίξει σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ποια είναι η γνώμη σου;

«Περίμενα να είναι άσχημα τα πράγματα. Όλοι λένε πως στην έδρα μας τα πράγματα είναι πιο ήρεμα από το ΣΕΦ. Τη Δευτέρα παίζουμε στην έδρα τους, οπότε θα δούμε πώς θα είναι η ατμόσφαιρα. Έχω ακούσει ότι ανάβουν φωτοβολίδες και τις πετούν στο γήπεδο. Όμως όταν παίζεις μπάσκετ δεν τα σκέφτεσαι αυτά».

-Ο Παναθηναϊκός άρχισε τη σεζόν άσχημα, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του. Δεν είναι παράξενο ότι έμειναν μόνο δύο παίκτες από πέρσι;

«Ναι, έμειναν μόνο ο Διαμαντίδης με τον Τσαρτσαρή κι επέστρεψε ο Ξανθόπουλος. Η ομάδα μας δεν έχει αστέρες με μεγάλο εγωισμό που θέλουν να είναι ηγέτες και να παίρνουν 25 σουτ σε κάθε ματς. Όλοι παίζουμε για να κερδίσει η ομάδα και το γεγονός ότι δεν είμαστε εγωιστές μάς έχει βοηθήσει. Η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν πάμε άσχημα. Υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης».

-Ανέφερες στο blog σου στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας πως το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Πώς το αντιλαμβάνεσαι αυτό;

«Απλώς στα αποδυτήρια όλοι είναι φιλικοί. Μετά τους αγώνες περισσότεροι από τους μισούς παίκτες πάμε μαζί για φαγητό. Τα πάμε πολύ καλά. Όταν ήμουν στην Αρμάνι η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική».

-Πώς βλέπει η διοίκηση του Παναθηναϊκού τα πράγματα μετά από τόσες αλλαγές στην ομάδα;

«Έχουν συνηθίσει σε τίτλους, Final 4 και τα λοιπά. Είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά αν σταματήσουμε στο Top 16, δεν πιστεύω πως θα είναι ικανοποιημένοι. Έχουν ψηλούς στόχους».

-Γράφτηκε ότι η ομάδα αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα…

«Δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Μόνο μια μέρα άργησε η καταβολή των χρημάτων μας».

-Όμως ο πρόεδρος της ομάδας δάκρυσε σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε…

«Δεν ξέρω τι έγινε, δεν μου μετέφρασαν τι είπε στα ελληνικά. Ήταν μια αντιπαράθεση, για την οποία δεν θα ήθελα να μιλήσω γιατί δεν ξέρω τα πράγματα. Πάντως δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα χρήματά μας».

-Όπως και όλη η ομάδα, άρχισες κι εσύ μέτρια τη σεζόν, αλλά τώρα τελευταία παίζεις καλά. Έχεις βρει τη θέση σου στην ομάδα;

«Ο καθένας στην ομάδα έχει το ρόλο του. Πρέπει να δουλεύεις για να βελτιώνεσαι. Το ποσοστό μου στα τρίποντα δεν ήταν καλό στην πρώτη φάση και δούλεψα πάνω σε αυτό. Σε κάθε ματς έχουμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Φυσικά έχουμε κάποιους παίκτες που έχουν έναν υψηλό μέσο όρο πόντων, αλλά το δυνατό μας σημείο είναι ότι σε κάθε παιχνίδι αναδεικνύονται και διαφορετικοί πρωταγωνιστές. Έπαιξα για τρία συνεχή παιχνίδια καλά, αλλά απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήμουν σε καλή κατάσταση».

-Ήταν δύσκολο να προσαρμοστείς στην ομάδα;

«Όχι, γιατί ο κόουτς μάς είπε από την πρώτη στιγμή τι έπρεπε να κάνουμε. Ο καθένας έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο και ανάλογα με τον αντίπαλο προσαρμοζόμαστε».

-Όταν η ομάδα σου απέκτησε τον Καπόνο, φοβήθηκες πως θα μειωθεί ο χρόνος συμμετοχής σου;

«Είμαστε τελείως διαφορετικοί παίκτες. Ο καθένας έχει άλλες αρετές. Εγώ μπορώ να πάω κοντά στο καλάθι, ενώ ο Καπόνο να απειλήσει περισσότερο από μακριά. Δεν με πειράζει αν μειωθεί ο χρόνος μου στο παρκέ, αφού αυτό που προέχει είναι να κερδίζει η ομάδα. Ο Καπόνο δεν ήρθε για να μου φάει το χρόνο, αλλά για να προσδώσει ποικιλία στο επιθετικό μας παιχνίδι».

-Θα παίξεις στο τέλος της σεζόν στην εθνική Λιθουανίας;

«Αυτό είναι το πλάνο μου, αλλά αν δεν κληθώ δεν μπορώ να πω τίποτα. Αυτή τη σεζόν με έχουν ταλαιπωρήσει κάποιοι μικροτραυματισμοί. Κάθε μήνα έχω κάποια προβληματάκια. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είμαι και αν θα κληθώ».

-Αν στο επιτρέψει η υγεία σου, θα ήθελες να παίξεις;

«Ασφαλώς, αν είμαι καλά, πάντα θέλω να παίζω στην Εθνική».

-Πώς βλέπεις την κλήρωση στο Ευρωμπάσκετ; (με Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, ΠΓΔΜ και Λετονία)

«Παίζουμε σχεδόν αποκλειστικά με Βαλκάνιους. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες. Θα δούμε πώς θα είναι μέχρι τότε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα