O Koυίν και οι άλλοι

O Koυίν και οι άλλοι

Αντώνης Κατσίκης
O Koυίν και οι άλλοι
Κρις Κουίν, Τζέρεμι Πάργκο, Σκοτ Μασάδο... Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αγορά και ψάχνει για τον αντί-Μάντζαρη, με τον πρώην γκαρντ της Βαλένθια και της Χίμκι να ξεχωρίζει.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα εξής δεδομένα. Έλληνας παίκτης με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που να μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο, δεν υπάρχει. Για να είμαστε πιο σωστοί, δεν υπάρχει ελεύθερος αυτή τη στιγμή. Συνεπώς οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν γκαρντ από το εξωτερικό. Παίκτη που είτε είναι ελεύθερος είτε αγωνίζεται στο NBDL και θέλει να παίξει στην Ευρώπη. Το gazzetta.gr έκανε μια... βόλτα στην αγορά και με μια πρώτη ματιά, οι παίκτες που ενδέχεται να απασχολήσουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι αυτοί:

Σε απόδοση 1.222 στη vistabet η νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

1. Τζέρεμι Πάργο (1.88 γκαρντ)

Αδελφός του Τζανίρο Πάργκο, ο οποίος είχε αγωνιστεί πριν τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό. Διαφορετικό στυλ από τον Βαγγέλη Μάντζαρη, αλλά από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητος. Στα 27 του έχει περάσει από τη Χαποέλ Γκιλμπόα, έκανε τη μεγάλη έκρηξη στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Από εκεί έκανε το μεγάλο βήμα και αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, από όπου και έμεινε ελεύθερος.

2. Κρις Κουίν (1.88, γκαρντ)

Ο... Αμερικανός Μάντζαρης. Ένας παίκτης που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον διεθνή γκαρντ του Ολυμπιακού. Ο 29χρονος γκαρντ αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στο NBDL με τη φανέλα των Τούλσα και δεν θα έλεγε όχι στην προοπτική της Ευρωλίγκας.Έχει ευρωπαϊκή εμπειρία (σ.σ. έχει περάσει από Κίμκι και Βαλένθια) και μοιάζει αρκετά με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Το βιογραφικό του γεμάτο καθώς έχει περάσει από Μαϊάμι Χιτ και Σαν Αντόνιο Σπερς.

3. Σκοτ Μασάδο (1.85 γκαρντ)

Ο 22χρονος γκαρντ δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία. Και πλην της παρουσίας του στο κολέγιο Iona δεν έχει προλάβει να πείσει σε υψηλό επίπεδο. Και αυτό γιατί την προηγούμενη εβδομάδα κόπηκε από τους Χιούστον Ρόκετς.

Περίπτωση... αγοράς συμβολαίου

Το είδαμε να συμβαίνει τις προηγούμενες εβδομάδες από διάφορες ομάδες της Ευρωλίγκας. Όπως για παράδειγμα από τη Φενέρ που αγόρασε τον Τρίπκοβιτς. Αλλά και από ομάδες του Eurocup, όπως η Γαλατά, η οποία πήρε τον Μαρκοϊσβίλι. Ο Ολυμπιακός, όμως, δύσκολα θα πάει να σπάσει κάποιο συμβόλαιο παίκτη και να αγοράσει κάποιον.

Περίπτωση... ανταλλαγής

Παναθηναϊκός και Μάλαγα το έκαναν με τους Γκιστ και Πάνκο. Άλλη μια περίπτωση, όμως, που συγκεντρώνει εξαιρετικά λίγες πιθανότητες για τον Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί στον Πειραιά δεν θέλουν να δώσουν κάποιον παίκτη από το ρόστερ και να μπουν στη διαδικασία ανταλλαγής με κάποια ομάδα.

Είναι λοιπόν δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει παίκτη μετά την ατυχία με τον 22χρονο γκαρντ. Αυτή τη στιγμή οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος έχουν συμπληρωμένες τις θέσεις των ξένων (Χάινς, Γκετσεβίτσιους, Πάουελ, Λο, Άντιτς, Σερμαντίνι). Συνεπώς ο παίκτης που θα αποκτηθεί ή θα αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα ή θα μπει στην Α1 στη θέση κάποιου που ήδη είναι στο ρόστερ. Ακόμη και τώρα να αποκτηθεί, θα έχει δικαίωμα να παίξει στην Ευρωλίγκα από την έναρξη του δεύτερου γύρου.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα