Τους έπιασε όλους στον ύπνο!

Τους έπιασε όλους στον ύπνο!

Τους έπιασε όλους στον ύπνο!
Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για κίνηση-ματ με Σερμαντίνι που κόστισε λίγο, μπορεί να βοηθήσει πολύ και άφησε τον Παναθηναϊκό με ένα πρόβλημα περισσότερο...

Ο Ολυμπιακός κτύπησε εκεί που κανείς δεν περίμενε και με ένα σμπάρο, έπιασε δύο τρυγόνια. Και ενίσχυσε τη δική του φροντ λάιν και δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο μέσα στη ρακέτα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν πιο πολύ τον Γκεόργκι Σερμαντίνι, γι αυτό και προσπάθησε να τον πάρει. Το όνομα του Γεωργιανού "έπαιξε" τις τελευταίες μέρες, αφού οι πράσινοι άλλαξαν το ρόστερ τους και ήθελαν ακόμα έναν ψηλό, που τη δεδομένη χρονική περίοδο θα αγωνιζόταν μόνο στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε εμπλακεί ή για να ακριβολογούμε δεν έδειχνε να έχει εμπλακεί. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, έκαναν κίνηση ματ και έπιασαν όλο τον κόσμο στον... ύπνο. Πρώτα απ' όλα γιατί κινήθηκαν μυστικά και ουδείς το είχε πάρει χαμπάρι και δεύτερον γιατί η είδηση αποκαλύφθηκε από Ισραηλινό ρεπόρτερ μέσω twitter, λίγο μετά τις 2 τα μεσάνυχτα!

Για να πούμε την αλήθεια, ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού την είχε ρίξει την προειδοποιητική βολή, όταν είπε πως θα τεθεί αντιμέτωπος με την Μακάμπι στο Top 16 και το μυαλό των περισσότερων πήγε στην Κάχα Λαμποράλ. Ομως ο Ολυμπιακός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την κενή - 6η θέση -ξένου στο ρόστερ του, ακριβώς την ώρα που του παρουσιάστηκε μια ευκαιρία. Εννοείται πως δεν πρόκειται να σπάσει τα ταμία αυτή η μεταγραφή, ας μην ξεχνάμε ότι ο Σερμαντίνι έφυγε από την Μακάμπι διότι δεν προσαρμόστηκε. Δεν είναι σούπερ σταρ, αλλά κανείς δεν ψάχνει κάτι τέτοιο μεσούσης της περιόδου. Φόρεσε και τη φανέλα του Παναθηναϊκού δίχως επιτυχία ο Γεωργιανός, ο οποίος όμως εντυπωσίασε την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Καντού... Και η ίδια η πρώην ομάδα του (ο Παναθηναϊκός), προσπάθησε να τον πάρει πίσω.

Τι μπορεί να προσφέρει ο Σερμαντίνι στον Ολυμπιακό; Συγκεκριμένα πράγματα, που λείπουν από το παιχνίδι του. Κατ' αρχάς μπορεί να παίξει ιδανικά το πικ εντ ρολ, ο Σπανούλης χρειάζεται έναν τέτοιο παίκτη δίπλα του. Οι δυο τους γνωρίζονται και από τον Παναθηναϊκό, ο 23χρονος σέντερ ξέρει καλά και την ελληνική πραγματικότητα. Δεν θα έχει απαιτήσεις να αγωνίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν πρόκειται να πει κουβέντα ακόμα κι αν δεν παίξει καθόλου. Με άλλα λόγια έχει όλες τις προϋποθέσεις να ταιριάξει στη χημεία μιας έτοιμης ομάδας, δίχως να χαλάσει και το καλό της κλίμα.

Αγωνιστικά, είναι αθλητικός ψηλός, ικανός στα ριμπάουντ και στις τάπες, το απαραίτητο συμπλήρωμα του Πάουελ, του Χάινς, αλλά και του Μαυροειδή, που δεν πρόκειται να βγει εκτός ομάδας. Ο Μπαρτζώκας υπολογίζει και τον Ελληνα σέντερ, άλλωστε με τα νέα δεδομένα στο ρόστερ μπορεί να χρησιμοποιήσει και ως πάουερ φόργουορντ τον Τζος Πάουελ. Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός έχει πλέον έξι ικανούς ψηλούς (ο άπειρος Γεωργάκης υπολογίζεται μόνο για τα εύκολα ματς της Α1)και το προπονητικό τιμ έχει όλα τα απαραίτητα όπλα, εν όψει της πραγματικής εκκίνησης της Ευρωλίγκα. Αλλωστε βλέπουμε όλες τις ομάδες να κάνουν τις κινήσεις τους, να ενισχύονται. Και οι ερυθρόλευκοι έκριναν ότι χρειάζονται θωράκιση, δίχως να χρειαστεί να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Την ίδια στιγμή, άφησαν και τον Παναθηναϊκό με μια λύση λιγότερη, με τα ίδια οικονομικά δεδομένα. Οι "πράσινοι" ήθελαν ακόμα έναν σέντερ - πρώτα απ' όλα για την Ευρωλίγκα - βγήκαν στην αγορά, αλλά έχασαν... Αν μπορούσαν να πάρουν τον Μάικ Μπατίστ, τότε δεν θα είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα... Γίνεται όμως το κόλπο γκρόσο;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ασπρούλιας - Καβαλιεράτος
Ασπρούλιας - Καβαλιεράτος

Εντελώς τυχαία η γνωριμία τους ξεκίνησε μέσα από τις διαχωριστικές γραμμές που τους επέβαλλαν το πράσινο και το κόκκινο χρώμα. Ο ένας ως αθλητής των τμημάτων του Παναθηναϊκού κι ο άλλος ως σούπερ σταρ της ερυθρόλευκης και ταπεινής Δραπετσώνας... Τους ένωναν οι διόπτρες που φορούσαν αμφότεροι, τους χωρίζουν πολλά και κυρίως το μείζον αναπάντητο ερώτημα: Ποια ήταν καλύτερη ομάδα, το παιδικό του Παναθηναϊκού, ή της Δραπετσώνας... Ο ένας ακόμα έχει να λέει για τη νίκη μέσα στον Τάφο του Ινδού και τις διαδοχικές 30άρες που σκόραρε με το αριστερό χέρι του... Ο άλλος, αντιπαραθέτει τις πολλαπλές συμμετοχές του Παναθηναϊκού σε τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων Παίδων κι Εφήβων.

Εξυπηρετούν το μοντέλο μίας σχέσης την οποία αντιπροσωπεύει το "Μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν"... Ο ζερβοχέρης ξεκίνησε τη δημοσιογραφική καριέρα του, πολύ πριν τον ψηλό διοπτροφόρο, στο "ΦΙΛΑΘΛΟ", εκεί όπου βρήκε το λιμάνι του (δεν υπάρχουν ταμπού στις λέξεις παρακαλώ) ο Ασπρούλιας, μετά την αποχώρησή του από την Sport.gr ή αλλιώς Sportline. Εκεί όπου ο ζερβοχέρης συνάντησε και συνεργάστηκε με τον ψηλό μετά τον "ΦΙΛΑΘΛΟ". Καταλάβατε τίποτα; Αν όχι, μην ανησυχείτε. Ούτε ο Καβαλιεράτος κατάλαβε πως το έκανε... Η συνύπαρξη συνεχίστηκε στο GOAL (σαν είπαμε μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν) κι αφού ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την αποχώρηση του ...ζερβού με προορισμό την Sportday, αποφάσισαν και ίδρυσαν από κοινού το Superbasket.gr. Στο μεταξύ, ο Καβαλιεράτος ενστερνιζόμενος την άποψη που αναφέρει ότι "Οταν δεν μπορείς να νικήσεις τον εχθρό σου, κάντον φίλο σου" μετά την απώλεια της ανόδου του Εθνικού από την ΑΕΚΤ στο ιστορικό παιχνίδι του Παπαστράτειου διήγαγε κοινή αθλητική πορεία στην ομάδα του Εθνικού, όπου ο Ασπρούλιας έκατσε πάνω στα εκατομμύρια του συμβολαίου των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα η άνοδος στην Γ'Εθνική να μην περάσει ούτε έξω από το Παπαστράτειο.

Στις απόψεις τους, στην κοσμοθεωρία, την αντιμετώπιση των πραγμάτων, τους χωρίζουν πολλά. Τα περισσότερα... Τους ενώνουν όμως ακόμα περισσότερα και ίσως πιο σημαντικά... Το έτος γέννησης (74άρηδες και οι δύο), η απύθμενη αγάπη για το μπάσκετ, η αιώνια (παρά τις διαφορές) φιλία και κυρίως ο σεβασμός του ενός για τον άλλον. Ηρθε η ώρα να κονταροχτυπηθούν! Εκκινώντας, ο μεν Καβαλιεράτος από τη θέση του ως εις εκ των κορυφαίων (αν όχι ο κορυφαίος) ρεπόρτερ Ολυμπιακού, ο δε Ασπρούλιας ως ένας άνθρωπος που ζει (σ)τον Παναθηναϊκό από μικρό παιδί. Σε αυτή τη γωνιά, δε θα κάνουν τίποτα περισσότερο από αυτό που συμβαίνει όταν πίνουν τον καφέ τους: Θα διαφωνούν... Ως συνήθως! Με φόντο τους δύο αιώνιους, αλλά με βάση και αφετηρία την αρχή της αξιοπρέπειας, όπως και οι δύο την ορίζουν. Οχι μιλώντας, αλλά γράφοντας... Και βάζοντας στο παιχνίδι όλους εσάς!