Αρχίζει!
Το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων απασχόλησε για πολλοστή φορά την Α1, αλλά η αναβολή της πρεμιέρας δε θα διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. συνεδρίασε για δεύτερη φορά εντός μίας εβδομάδος και το αποτέλεσμα ήταν θετικό ως προς το άθλημα, αφού το... τριήμερο 13-15/10 θα υπάρξει αγωνιστική δράση!
Η... παράταση της αναβολής δεν απείχε πολύ, αλλά τη λύση έσπευσε να δώσει η εταιρία T.A.F. (σ.σ. ο πρόεδρος αυτής, Ντίνος Ντέρης, έδωσε το «παρών» προς το τέλος του Δ.Σ.), που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των δύο «αιωνίων». Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν είναι χαζοί να χάσουν μέρος της συμφωνίας τους, επειδή η κρατική τηλεόραση επέλεξε να καταθέσει πρόταση και για τις 14 ομάδες (σ.σ. για τις 12 ομάδες πέρυσι), οπότε η T.A.F. κλήθηκε αντ' αυτών στον διάλογο με τις υπόλοιπες 12 ομάδες, εξ ου κι η έξοδος των δύο απ' την αίθουσα προς το τέλος των συζητήσεων.
Ο πρόεδρος της εταιρίας, Ντίνος Ντέρης, πείστηκε στο προτεινόμενο 50%-50% ως προς την πρόταση της Ε.Ρ.Τ. και για τις 14 ομάδες (σ.σ. 50% οι «αιώνιοι», 50% οι υπόλοιπες ομάδες), η οποία σε καθαρό ποσό αγγίζει τα €3.000.000 (σ.σ. υπάρχει και εγγυημένος διαφημιστικός χρόνος αξίας €600.000). Απ' την πλευρά της, η συμφωνία των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μαζί της ξεπερνά το €1.000.000 έκαστος, όπερ σημαίνει πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να καλυφθεί η διαφορά απ' την T.A.F. (σ.σ. ρευστό ή επιπλέον διαφημιστικός χρόνος). Εκτός αν οι «αιώνιοι» κάνουν την... έκπληξη και δεχθούν την οικονομική υποχώρηση. Απλώς πια το «πώς» δεν απασχολεί την Α1.
Με το τέλος του Δ.Σ. ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Χαλβατζάκης, δήλωσε χαρούμενος για το βάρος που έφυγε απ' τις πλάτες όλων, ενώ διαβεβαίωσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αυξηθεί το ποσό του διαφημιστικού χρόνου, ώστε να δοθεί νέα οικονομική ανάσα (σ.σ. κυρίως στις υπόλοιπες 12 ομάδες).
Η ουσία είναι πως η Α1 της αγωνιστικής περιόδου... επιτέλους αρχίζει, με το εναρκτήριο τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για τις 13/10 (σ.σ. το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 10/10) και το τελευταίο της 1ης αγωνιστικής, ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό, για τις 15/10.
Η ανακοίνωση του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.:
Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, έχοντας ως βασική επιδίωξη την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του Πρωταθλήματος, αποφάσισε την έναρξη της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 το Σάββατο 13/10/2012. Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.