«Η ΕΡΤ στηρίζει το μπάσκετ»

Gazzetta team
«Η ΕΡΤ στηρίζει το μπάσκετ»

bet365

Για το θέμα με τα τηλεοπτικά της Α1 μπάσκετ μίλησε ο Τζώνης Καλημέρης που αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ.

Αναλυτικά, ο Τζώνη Καλημέρης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ fm 94.6 για:

...τις διαπραγματεύσεις ΕΡΤ και ΕΣΑΚΕ: «Καταθέσαμε την τελική μας πρόταση γραπτά την προηγούμενη Τετάρτη. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή χωρίς διευκρινίσεις και διαβάσαμε ότι ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή του πρωταθλήματος επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Η ΕΡΤ είναι πάντα κοντά στο μπάσκετ και το στηρίζει εδώ και χρόνια. Όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει άρδην με τα 75 εκατ. ευρώ που πήγαν στα φωτοβολταϊκά. Η ΕΡΤ έχει λίγα χρήματα για να δαπανήσει και ένα ποσό από αυτά τα πρόσφερε για τα δικαιώματα. Κατανοούμε ότι τα προβλήματα του χώρου του μπάσκετ είναι τεράστια και τα μηνύματα είναι δυσάρεστα. Όμως δεν μπορεί η ΕΡΤ να λύσει το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ. Δεν μπορεί να δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό ρίχνοντας άλλους χώρους του πολιτισμού. Η πρόταση του ΕΣΑΚΕ ήταν υπέρβαση για όσα μπορούσαμε να κάνουμε, επειδή ξέρουμε ότι ο Έλληνας αγαπάει το μπάσκετ και θέλει να το βλέπει».

...την κατάληξη των διαπραγματεύσεων: «Ελπίζω ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί κάποια εσωτερική λύση. Η πρόταση ισχύει όπως έχει κατατεθεί. Θα περιμένουμε λίγες μέρες. Υποθέτω ότι μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα έχει καταλήξει η υπόθεση. Έχουμε ΔΣ την Παρασκευή κι αν μέχρι τότε ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει αποφασίσει είτε έτσι είτε αλλιώς, θα αποφασίσουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε».

...τα αθλητικά γεγονότα που θα καλύψει η ΕΡΤ: «Όπως κάθε χρόνο, η ΕΡΤ θα προσπαθήσει να στηρίξει τα λεγόμενα μικρά αθλήματα, που δεν έχουν μεγάλη προβολή. Ήδη μεταδίδουμε κάποιους αγώνες μπάσκετ, συνεχίζουμε να καλύπτουμε το Champions League, θα καλύψουμε στίβο και δεν θα ξεφύγουμε από αυτά που προσφέρει η ΕΡΤ στους φιλάθλους. Δεν θα έχουμε ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου παρά μόνο σε επίπεδο στιγμιότυπων. Όπου μας ζητείται οικονομική συνδρομή, εκεί είναι πολύ αισθητά μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι προτάσεις για οποιαδήποτε δικαιώματα είναι μειωμένες κατά τουλάχιστον 30%».

...τη στάση της ΕΡΤ μετά την «κεντρικοποίηση» των δικαιωμάτων των μεγάλων διοργανώσεων: «Είναι βέβαιο πως η ΕΡΤ θα μπει στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να μην μπει στη διεκδίκηση. Όλα αυτά τα χρόνια μεταδίδουμε όλες τις τελικές φάσεις. Από τη στιγμή που αυτά ενώνονται με τις προκριματικές φάσεις δεν χωρά αμφιβολία ότι η ΕΡΤ θα διεκδικήσει τα δικαιώματα. Έχω ενημερωθεί από την αθλητική διεύθυνση της ΕΡΤ ότι θα γίνουν σύντομα οι σχετικές συναντήσεις και θα κάνουμε τις απαιτούμενες επαφές με τους ανθρώπους από την Ευρώπη».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα