Το ξέσπασμα του Σπανούλη

Το ξέσπασμα του Σπανούλη

Αντώνης Κατσίκης
Το ξέσπασμα του Σπανούλη
«Βέλη» προς πάσα κατεύθυνση εξαπέλυσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πρωταθλήματος. «Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο».

Ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος είπε πως «ο Ολυμπιακός είχε πολλά χρόνια να κατακτήσει κάποιο τίτλο. Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Να είμαστε σεμνοί και ταπεινοί και να δουλέψουμε σκληρά. Να πάμε βήμα-βήμα για να δούμε τι έχουμε κάνει».

Κάνε εγγραφή στην betfair και πάρε μπόνους έως 200 ευρώ

Στη συνέχεια, ο Λαρισαίος γκαρντ ξεσπάθωσε εναντίον όλων αυτών που φταίνε για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ελληνικό μπάσκετ και για τον κίνδυνο που υπάρχει να μην αρχίσει το πρωτάθλημα. «Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι βρισκόμαστε εδώ για την παρουσίαση του πρωταθλήματος αλλά δεν ξέρουμε καν αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα και πότε. Κάτι που είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό. Με δύο ομάδες από τις καλύτερες της Ευρώπης, με δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει τόσους τίτλους και να είμαστε σε αυτό το σημείο . Δεν έχουμε μια εκπομπή μπασκετική, δεν ξέρουμε τι θα γίνει τη νέα σεζόν, δηλαδή δεν έχουμε λύσει πράγματα απλά.

Αρχίζει η Ευρωλίγκα και δεν έχουμε παίξει ένα παιχνίδι. Για εμένα είναι αδιανόητο, αυτοί που είναι υπεύθυνοι, δεν είμαι εγώ. Πιο κάτω δεν γίνεται να το πάμε. Πως αυτό το πρωτάθλημα θα κρατήσει εδώ τους διεθνείς. Ας προσπαθούσαν όλο το καλοκαίρι να λύσουν τα προβλήματα και όχι τώρα. Εάν ήμουν εγώ στη θέση των υπευθύνων, θα είχα κάνει τα πάντα για να λυθεί το πρόβλημα και θα είχε λυθεί».

Αφού έκανε την πρώτη του τοποθέτηση στο πάνελ, ο αρχηγός του Ολυμπιακού στη συνέχεια μίλησε, στο τραπέζι που υπήρχαν οι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά, για το θέμα που προέκυψε με το ενδιαφέρον των Τορόντο Ράπτορς«Έχω ήδη μιλήσει με τη διοίκηση, σίγουρα είναι για προτεραιότητα ο Ολυμπιακός και πρώτα θα μιλήσω μαζί τους. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτή την χρονιά δεν πρέπει να μας βγάλει τίποτα εκτός συγκέντρωσης. Έχουμε ήδη μιλήσει, προτεραιότητα είναι ο Ολυμπιακός και θα μιλήσω πρώτα με τη διοίκηση της ομάδας». Όσο για τη νέα σεζόν, ο Βασίλης Σπανούλης είπε πως «πνευματικά πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί. Όσο πιο πολύ συζητάμε τι κάναμε πέρσι, τόσο κακό θα μας κάνει. Πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας κι έχουμε δει ομάδες με εμπειρία να την πατάνε. Μέσα από συζητήσεις και αναλύσεις, θα προσπαθήσουμε να μην πέσουμε σε μια τέτοια παγίδα».

Ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος ρωτήθηκε και για την όχι και τόσο μεγάλη κίνηση στα εισιτήρια διαρκείας. «Είναι σημεία των καιρών. Πολύς κόσμος θα θέλει να έρθει στο γήπεδο. Η ομάδα κάνει ότι καλύτερο για τον κόσμο, ξέρω ότι προσπαθεί να βάλει καινούριες τιμές, καινούρια πακέτα. Εμείς αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι αυτές τις δύο ώρες που θα έρχονται στο γήπεδο, θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τους κάνουμε υπερήφανους».

Όσο για το τι πρέπει να αποφύγει η παρέα του φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο διεθνής γκαρντ είπε «υπάρχουν δύσκολες έδρες, κυρίως στην επαρχία. Μπορεί να την πατήσουμε μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα που θα έχουμε κάνει ένα κοπιαστικό ταξίδι. Πρέπει να είναι οδηγός η περσινή ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα. Έχουμε 14 παίκτες έτοιμους ανά πάσα στιγμή».

Ο Βασίλης Σπανούλης ρωτήθηκε και για το εάν το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή είναι η άμυνα του. «Ίσως να φαίνεται έτσι ότι έχουμε δώσει περισσότερη έμφαση στην επίθεση, αλλά κάτι τέτοιο δεν μας έχει πει ο κόουτς. Ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε είναι αυτός που είδατε στο ματς με τη Ζαλγκίρις. Δυνατή άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και έλεγχος στην επίθεση. Έτσι θα πάμε καλά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα