Διάλεξαν Αρμστρονγκ στο «τριφύλλι»! (vids)

Διάλεξαν Αρμστρονγκ στο «τριφύλλι»! (vids)

Gazzetta team
Διάλεξαν Αρμστρονγκ στο «τριφύλλι»! (vids)

bet365

Ο Χίλτον Άρμστρονγκ που αγωνίστηκε πέρσι στη Βιλερμπάν και έχει 5ετή εμπειρία από το ΝΒΑ φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για την θέση «5».

Στην τελική ευθεία για την απόκτηση του ξένου σέντερ που θα αποκτηθεί για να πλαισιώσει τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη φαίνεται πως βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν και εξέτασαν αρκετά ονόματα και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον Χίλτον Άρμστρονγκ (28 χρ. 2.08 μ.).

Ο Αμερικανός σέντερ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2006, όταν αποφοίτησε από το Κονέκτικατ και επιλέχθηκε στο νούμερο 12 του ντραφτ από τους Χόρνετς. Στην ομάδα της Νέας Ορλεάνης αγωνίστηκε μέχρι το 2010. Από κει και πέρα πέρασε από Γουίζαρντς, Χοκς Κινγκς και Ρόκετς, πριν μετακομίσει πέρσι στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γαλλία για λογαριασμό της Βιλερμπάν. Η πρώτη χρονιά του Άρμστρονγκ μακριά από την Αμερική ήταν αρκετά θετική, καθώς μέτρησε 10.2 πόντους και 5.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά αγώνα στο Eurocup και 11.1 πόντους - 7.2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι στην Γαλλία.

Πρόκειται για ένα παίκτη που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Είναι δηλαδή αρκετά αθλητικός, χωρίς να διαθέτει μεγάλο όγκο, αλλά δυνατός στα ριμπάουντ (τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά) στα σκριν, στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι, στην άμυνα ψηλά (κοψίματα) και στα κλεψίματα Μπορεί δηλαδή να είναι ο Άρμστρονγκ ο παίκτης που μαζί με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη θα αποτελέσουν το δίδυμο των ψηλών του Παναθηναϊκού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λογικά θα έχει πει τα καλύτερα για τον Αμερικανό ο άμεσος συνεργάτη του Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος πέρσι με τον Άρη αντιμετώπισε την Βιλερμπάν και εκτός από τα ματς, ο Έλληνας τεχνικός είχε προχωρήσει και στην... παρακολούθηση της γαλλικής ομάδας, άρα και του Άρμστρονγκ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα