Κλείνει κι έρχεται ο Γκούο!

Κλείνει κι έρχεται ο Γκούο!

Gazzetta team
Κλείνει κι έρχεται ο Γκούο!

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr η υπόθεση του 18χρονου ταλαντούχου Κινέζου Γκούο Άιλουν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και θα γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού!

Οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν πως ο νεαρός Κινέζος σούτινγκ γκαρντ είναι πολύ κοντά στο να φορέσει την πράσινη φανέλα με τα έξι αστέρια! Το ενδιαφέρον προς την ασιατική χώρα επιστρέφει για τους κυπελλούχους Ελλάδας, οι οποίοι έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Άιλουν και απομένουν τα διαδικαστικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Έτσι, λοιπόν, οι θέσεις των γκαρντ θα κλείσουν για τον Παναθηναϊκό με μία σημαντική προσθήκη για το μέλλον. Παραμένει άγνωστο όμως, αν ο Αργύρης Πεδουλάκης προορίζει τον Κινέζο γκαρντ για την Ευρωλίγκα όπου ο αριθμός των ξένων είναι απεριόριστος ή για να βοηθήσει και στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς οι πράσινοι, εκτός του Άιλουν, πρέπει να κάνουν ακόμα τρεις μεταγραφές για τις θέσεις 4 και 5 και πρωτοκλασάτοι Έλληνες παίκτες στην αγορά δεν κυκλοφορούν...

Ποιος είναι ο Γκούο

Ο Γκούο Άιλουν έχει ύψος 1,92 και γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1993 στη πόλη Λιαονίνγκ που βρίσκεται στην Β. Ανατολική Κίνα. Ο 18χρονος γκαρντ αγωνίζεται στη τοπική ομάδα της πόλης του, την Liaonig Dinosaurs έχοντας 8,5 πόντους, 3,2 ασίστ και 2 ριμπάουντ μέσο όρο.

Αρκετά καλή παρουσία έχει και στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, όπου ήταν αρχηγός της Κίνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα under-17 το 2010. Στο τουρνουά είχε 22,4 πόντους μέσο όρο με την ομάδα του να τερματίζει στην έβδομη θέση. Μετά από αυτή την παρουσία κλήθηκε και στην ανδρική Εθνική ομάδα της Κίνας και σε ηλικία 16 ετών ήταν ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης στο Παγκόσμιο της Τουρκίας, στο οποίο μάλιστα αγωνίστηκε λίγο κόντρα στην Ελλάδα.

Φέτος αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και σε τρία παιχνίδια είχε 3,3 πόντους και 1 ριμπάουντ μέσο όρο.

Άνοιγμα στην Κίνα με στόχο το μέλλον

Ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε εξ αρχής έναν αθλητή από την Κίνα προκειμένου να κάνει εμπορικό άνοιγμα στην Ασία και ειδικότερα στη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη γη. Οι πρώτες του προσπάθειες κατέληξαν στο κενό, ωστόσο εφόσον ευδοκιμήσει η κίνηση με τον Γκούο, πετυχαίνει ταυτόχρονα με το εμπορικό σκέλος, να μην ζημιώσει το αγωνιστικό. Κι αυτό διότι ο Γκούο θεωρείται μεγάλο ταλέντο από τους αναλυτές, απασχόλησε τους ειδικούς στα draft του ΝΒΑ και από την άλλη αποκτά έναν αθλητή που δεν απαιτεί βρέξει χιονίσει να είναι βασικός ή στη 12άδα.

Είναι μια κίνηση που έχει περισσότερο στόχο το μέλλον, αλλά δεν αποκλείεται να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Πεδουλάκη είτε (αρχικά) για τις προπονήσεις, είτε αν πείσει και για τους αγώνες. Τις αμέσως επόμενες ώρες είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γκούο και ο Κινέζος να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να ντυθεί στα πράσινα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα