Φώτσης όχι, αλλά… λεφτά υπάρχουν!

Φώτσης όχι, αλλά… λεφτά υπάρχουν!

Gazzetta team
Φώτσης όχι, αλλά… λεφτά υπάρχουν!

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει το παρασκήνιο της υπόθεσης Φώτση. Γιατί επιχείρησε το θαύμα και η «κάβα» των (τουλάχιστον) 2 εκ. ευρώ που μένει για τρεις μεταγραφές που ίσως αλλάξουν τα δεδομένα!

Γιατί ο Παναθηναϊκός κυνήγησε την αγορά ενός παίκτη που πέρυσι έφυγε ως ελεύθερος; Ναι για τον Φώτση γίνεται η αναφορά. Για τον επονομαζόμενο και Batman, που πέταξε μια νύχτα από το ΟΑΚΑ στο Μιλάνο χωρίς να του γίνει αντιπροσφορά.

Ε, για αυτόν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε ότι θα έπρεπε εφέτος να δαπανήσει μισό εκατομμύριο στην Armani και ετησίως κοντά στο 1,5 εκατομμύριο, ίσως και παραπάνω για να βγουν τα 5.000.0000 τους τριετούς συμβολαίου που του έδινε. Το γιατί αποφάσισε ο «εξάστερος» να κάνει μια τέτοια κίνηση που από την αρχή είχε ελάχιστες πιθανότητες είναι το ένα κομμάτι της υπόθεσης.


Γιατί ήταν απίθανο να δεχθεί ο Αρμάνι

Ήταν εξ αρχής σχεδόν απίθανο ο Αρμάνι, που επενδύει τόσα χρόνια για να φέρει την ομάδα του στην κορυφή της Ιταλίας και στα φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, να παραχωρήσει έναν σημαντικό παίκτη της Μιλάνο τώρα που η Σιένα συρρικνώνεται. Τώρα που τα χρέη της Μιλάνο τελείωσαν και το μπάτζετ είναι «καθαρό» για το ρόστερ της. Θα ήταν πέρα από κάθε λογική να δώσει δύο μέρες πριν από την αρχή της προετοιμασίας έναν παίκτη που δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα την πρώτη σεζόν και μέσα Αυγούστου να ψάχνει το βασικό «τεσσάρι» της.

Οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες και ο Παναθηναϊκός τις κυνήγησε για δικούς του λόγους. Να χάσει δεν είχε τίποτα. Αντιθέτως θα κέρδιζε σε δύο τομείς. Επικοινωνιακά και αγωνιστικά.

Αγωνιστικά το πράγμα μιλάει από μόνο του. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεμείνει από Έλληνες. Έχασε τους Καλάθη, Καϊμακόγλου, Βουγιούκα, Περπέρογλου από την ομάδα του, τον Μαυροειδή από τον Ολυμπιακό και δεν προχωρά με τον Καββαδά. Έτσι έχει Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή, Σχορτσιανίτη, Μπράμο, Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο. Αν μείνει με αυτούς σημαίνει ότι όλοι τους θα είναι στη 12άδα κι αν ένας εξ αυτών χάσει κάποιο παιχνίδι, θα επιστρατευτούν παίκτες από το τρίτο ράφι!

Ο Φώτσης είναι ποιοτικός, έχει εμπειρία και θα ανέβαζε το επίπεδο της ελληνικής σύνθεσης. Έτσι για τον παίκτη που πέρσι δεν σκεφτόταν ούτε καν να πλησιάσει το 1.000.000 έφθασε να είναι πρόθυμος να ξοδέψει τα τριπλάσια αν αναλογιστεί κανείς πως με 1.5 στον παίκτη και 500.000 στους Ιταλούς από το φετινό μπάτζετ θα έδινε 2.000.000. Προτιμάτε να επιμεριστεί το ποσό στα τρία χρόνια; Τότε για τον 30χρονο παίκτη που πέρσι δεν έδινε ούτε 1.000.000 θα έδινε για φέτος και μέχρι τα 35 του, 1.833.000 ετησίως.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως για να φθάσουν σε αυτό το σημείο οι «πράσινοι», ο Παναθηναϊκός νιώθει πια πως βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αφού έχασε για μερικές χιλιάδες ευρώ αρκετούς παίκτες, τώρα υποχρεώνεται να τινάζει την μπάνκα στον αέρα βάζοντας στο τραπέζι 2.000.000 ευρώ!


Το διπλό «κέρδος»

Όπως και να ʽχει, το βέβαιο είναι πως αγωνιστικά αν συνέβαινε το ανέλπιστο και ο Αρμάνι δεχόταν, η κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα ήταν πράγματι σπουδαία.

Αν πάλι όμως ο Αρμάνι δεν δεχόταν, όπως ήταν το πιθανότερο και τελικά συνέβη, ο νέος Παναθηναϊκός θα είχε μια ακόμη μεταγραφική ήττα αλλά επικοινωνιακά θα είχε ταυτόχρονα δείξει ότι εξακολουθεί να μην σκέφτεται τα χρήματα μπροστά στην επιτυχία της ομάδας και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο. Άλλωστε την ημέρα της «πρώτης» του ΠΑΟ το ενδιαφέρον από το ΟΑΚΑ μεταφέρθηκε στο Μιλάνο και ο κόσμος πολλαπλασίασε την αισιοδοξία του για τη νέα ομάδα παρά το γεγονός ότι την επόμενη μέρα η Αρμάνι έριξε πόρτα στον ΠΑΟ. Τουλάχιστον υπάρχουν περισσότερα από 2.000.0000 ευρώ για τις δύο μεταγραφές που απομένουν ώστε να συμπληρωθεί η γραμμή των ψηλών.

Έτσι, λοιπόν, αυτός που εισηγήθηκε τη μεταγραφή του Φώτση κατέθεσε μια πανέξυπνη πρόταση. Επικοινωνιακά ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα έβγαινε κερδισμένος όποια εξέλιξη κι αν είχε η υπόθεση (έστω κι αν ήταν εκτός λογικής σε σχέση με τα περσινά για τον Φώτση αλλά και τα τωρινά για την ομάδα δεδομένα).

Αγωνιστικά το ίδιο αν γινόταν η σπουδαία μεταγραφή, καθώς άλλαζαν οι ισορροπίες ακόμα και απέναντι στον Ολυμπιακό που κράτησε όλο τον βασικό του κορμό και το κυριότερο, όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες, Έλληνες και ξένους.


Ο πρωταγωνιστής των κινήσεων

Σε όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί και κάτι ακόμα: Και αυτή τη μεταγραφή χειρίστηκε (έξυπνα ομολογουμένως) ο Τάσος Δελημπαλταδάκης, ένας από τους παλαιότερους ατζέντηδες του χώρου, που βρήκε πεδίο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκο μετά την διαμάχη που άνοιξε ο σύλλογος με τον Νίκο Λώτσο, που μέχρι πέρυσι κυριαρχούσε φέρνοντας παίκτες με μεγάλη αξία και μεγάλα συμβόλαια.

Για μια περίοδο ήταν στη μαύρη λίστα του τριφυλλιού, όμως τώρα πρωταγωνιστεί στις μεταγραφές ταλέντων και στο ενδιαφέρον πρότζεκτ για δημιουργία ισχυρής Ακαδημίας, ενώ ενεπλάκη στην υπόθεση Σχορτσιανίτη αλλά και του Κίτσεν. Και επίσης φαίνεται να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος με τον οποίο ο Καββαδάς (που βρίσκεται τώρα στο πελατολόγιο του Λώτσου) μπορεί να ντυθεί στα πράσινα…

Το σημαντικότερο συμπέρασμα, έστω κι από ένα ναυάγιο, είναι ότι ο Παναθηναϊκός ξαναέδωσε ελπίδες στον κόσμο του. Μέσα στο πλαίσιο των μεγάλων περικοπών διαφάνηκε φως στην άκρη του τούνελ, διότι λεφτά για τις τρεις μεταγραφές που απομένουν… υπάρχουν!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα