«Επανεκκίνηση!»

«Επανεκκίνηση!»

Γιάννης Ράμμας
«Επανεκκίνηση!»

bet365

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει την χρονιά με νέα δεδομένα κι Αργύρης Πεδουλάκης πιστεύει πως υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία για να διαχειριστούν την κατάσταση. Τι δήλωσαν οι παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πρώτη συγκέντρωση του κι ο νέος τεχνικός των «πρασίνων» χρησιμοποίησε τη λέξη «επανεκκίνηση» για να περιγράψει τη νέα αρχή που κάνει η ομάδα: «Η πιο σωστή λέξη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι η επανεκκίνηση. Υπάρχουν νέα δεδομένα. Οπότε αυτή είναι η κατάλληλη λέξη.

Αν θα είναι δύσκολο να τα καταφέρουν: «Υπάρχει η τεχνογνωσία και η εμπειρία. Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει πως να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις, το χει στο DNA του. Υπάρχει μία νέα πραγματικότητα, αλλά το κίνητρο είναι υψηλό για όλους.

Το κύριο χαρακτηριστικό ήταν η οικογενειακή ατμόσφαιρα που είχε η ομάδα και η καλή σχέση μεταξύ των μελών της, το οποίο έβγαινε μέσα από την αυτοπειθαρχία. Αυτό έβγαινε και στο παρκέ. Η ομάδα έχει μόνο δύο παίκτες από την περσινή ομάδα και θα χρειαστούμε χρόνο.

Όσο για το πόσους παίκτες περιμένουν, είπε: «Τρία νέα παιδιά».

Τέλος μίλησε για το ότι επέστρεψε στην ομάδα που έχει αγωνιστεί ως προπονητή: «Σίγουρα είναι το όνειρο του καθενός στο επάγγελμα, αλλά αυτό δε λέει κάτι. Το θέμα είναι το τι θα γίνει στο παρκέ.»

Ούκιτς: «Να δώσουμε συνέχεια»

Ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς μίλησε για την απόφασή του να έρθει στην ομάδα, όσο και για τους στόχους της νέας χρονιάς: «Οι φιλοδοξίες του Παναθηναϊκού είναι πάντα υψηλές, βέβαια τώρα στην ομάδα όλα είναι νέα. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τα όριά μας».

Για το πώς αισθάνεται που θα αγωνιστεί δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης είναι το καλύτερο πόιντ γκαρντ τα τελευταία χρόνια, είναι αληθινός νικητής».

Για τις εμπειρίες του ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού: «Συνήθως έχανα κι αυτό το σιχαινόμουν, αλλά όσες φορές ήρθα στην ομάδα ως αντίπαλος θυμάμαι τον εξαιρετικό κόσμο. Είναι σύλλογος που είναι γεννημένος νικητής κι εύχομαι να παραμείνει έτσι».

Όσο για την επιλογή του να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Το πιο εύκολο είναι να πας σε μία ομάδα που ξέρεις τι χρειάζεται. Στον Παναθηναϊκό τα δεδομένα είναι καινούρια. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, ώστε να δώσουμε συνέχεια σε αυτό που αντιπροσωπεύει η ομάδα τα τελευταία χρόνια».

Οι προσωπικές του φιλοδοξίες: «Να γίνω καλύτερος παίκτης, για να βοηθήσω την ομάδα».

Τσαρτσαρής: «Νέα αρχή με νέες φιλοδοξίες»

Για δέκατη χρονιά ο Κώστας Τσαρτσαρής έδωσε το παρών σε πρώτη του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής φόργουορντ παρά τις πολλές και σημαντικές αλλαγές που έχει η ομάδα, δεν έψαξε για δικαιολογίες και αφού ζήτησε από τον κόσμο μια περίοδο χάριτος, επισήμανε πως γίνεται μια νέα αρχή με νέες φιλοδοξίες και ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τα πάντα. Αναλυτικά ανέφερε: «10ος χρόνος στην ομάδα. Όταν ήρθα το 2002 εγώ ήμουν ο νέος και τώρα υπάρχουν 10 νέα πρόσωπα. Η ομάδα έκανε τον κύκλο της, ήρθε η στιγμή αυτή. Κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Τώρα κάνουμε νέα αρχή, με νέες φιλοδοξίες. Ο Παναθηναϊκός πάντα κοιτάει μπροστά».

Για την ανανέωση του: «Δεν ήταν δύσκολο να δεχτώ, μιλήσαμε λίγο και τελειώσαμε».

Για τους νέους παίκτες που έχουν έρθει: «Οι παλιότεροι πρέπει να βάλουν στο κλίμα τους νέους»

Για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός και τι αντιπροσωπεύει και αν υπάρχει πίεση: «Όχι δεν υπάρχει πίεση, όλο αυτό που έχει συμβεί το καλοκαίρι μπορεί να αποτελεί ελαφρυντικό, άλλα εμείς θα βγαίνουμε στο παρκέ για να νικήσουμε, όχι μόνο για να παίξουμε.

Εσείς οι δημοσιογράφοι μπορείτε να μας πείτε αουτσάιντερ, εγώ δεν μπορώ. Αλλά θα πω ότι δεν είμαστε φαβορί, παρόλα αυτά είμαστε ο Παναθηναϊκός και θα διεκδικήσουμε τα πάντα».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος έχει δείξει τη στήριξη του και σε παλιότερες δύσκολες στιγμές. Ζητάμε μια περίοδο χάριτος».

Σόφο: «Ήρθα και για τον Διαμαντίδη»

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της σημερινής πρώτης ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο διεθνής σέντερ μεταξύ άλλων ανέφερε πως εκ των βασικών λόγων που πήγε στον Παναθηναϊκό ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Αρχικά ρωτήθηκε για το πως είναι να βρίσκεται στα πράσινα για να απαντήσει: «Ακόμα δεν αρχίσαμε θα δούμε. Είμαι χαρούμενος και πιστεύω πως έκανα καλή επιλογή. Ο Διαμαντίδης ήταν απ' τους λόγους που επέλεξα Παναθηναϊκό. Τον γνωρίζω από τα 15 μου και στα τρία χρόνια που ήμασταν μαζί στον Ηρακλή με βοήθησε πολύ».

Για τους στόχους: «Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και σκληρή δουλειά»

Για την μετάβασή του από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό: «Πέρασα πέντε υπέροχα χρόνια στον Ολυμπιακό και έχω μόνο τα καλύτερα να πω, αλλά τη δεδομένη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη απόφαση για εμένα, για το μέλλον και την οικογένειά μου».

Για το αν του έλειψε η Α1 και η Ελλάδα: «Η Α1 φημίζεται για τον παθιασμένο κόσμο του, ωστόσο δεν μου έχουν λείψει οι άσχημες στιγμές. Οι παίκτες έχουν κάνει προσπάθεια να προσελκύσουν καλό κόσμο, αλλά είναι δύσκολο».

Ξανθόπουλος: «Πρόκληση η νέα χρονιά»

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος επιστρέφει για τρίτη φορά στον Παναθηναϊκό και μίλησε για τα συναισθήματα και τους στόχους του: «Αισθάνομαι κι εγώ παλιός. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες, γι' αυτό άλλωστε αρχίσαμε νωρίς την προετοιμασία, για να δέσουμε. Εύχομαι να έχουμε όλοι την υγειά μας. Σημασία έχει να γνωριστούμε στο παρκέ. Οι παλιοί παίκτες πρέπει να βάλουν τους νέους παίκτες στο κλίμα. Ένα κλίμα που φαινόταν από τις διακρίσεις πιο ήταν. Εάν τα καταφέρουμε, αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα.

Για το αν αποτελεί πρόκληση η νέα χρονιά: «Σίγουρα αποτελεί πρόκληση. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Θέλει συνέχεια να παίρνει τρόπαια. Κίνητρο έχουν όμως και οι παλιοί που θέλουν να ανακτήσουν τα πρωτεία. Εύχομαι να είμαι υγιείς και να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ».

Γιαννόπουλος: «Ακόμα μουδιασμένος»

Ο Χάρης Γιαννόπουλος ανακοινώθηκε από την ομάδα και την ίδια μέρα βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για την πρώτη του προπόνηση: «Αποτελεί όνειρο κάθε αθλητή, ο Παναθηναϊκός είναι ίσως η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Είμαι ακόμα μουδιασμένος. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Θα το συνειδητοποιήσω στο πρώτο παιχνίδι.

Στη συνέχεια μίλησε για τα συναισθήματά του που θα αγωνίζεται δίπλα στον Διαμαντίδη: «Μιλάμε ίσως για τον καλύτερο Έλληνα που έχει περάσει από το παρκέ. Ο Διαμαντίδης αποτελεί σχολείο, αλλά κάθε αθλητής θέλει να χαράξει το δρόμο του και να γίνει καλύτερος».

Όσο για τις φιλοδοξίες του: «Δεν έχω να ευχηθώ κάτι,προσωπικά αυτό που θέλω είναι να πετύχει η ομάδα. Η προσωπική δόξα και η βελτίωση θα ακολουθήσουν».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα