Επισήμως στον Ίκαρο ο Βρκιτς

Γιάννης Ράμμας
Επισήμως στον Ίκαρο ο Βρκιτς

bet365

Ο Ζόραν Βρκιτς επέστρεψε με κάθε επισημότητα στα παρκέ της Α1, αφού ο Ίκαρος Καλλιθέας ανακοίνωσε την απόκτηση του άλλοτε παίκτη του Περιστερίου.

Η ανακοίνωση:

Την φανέλα του Ικάρου θα φοράει την αγωνιστική περίοδο 2012-13, ο Ζόραν Βρκιτς. Ο Κροάτης φόργουορντ έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του και θα αγωνισθεί υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Πρίφτη, στην επιστροφή του στην Α1 δύο χρόνια μετά την παρουσία του στο Περιστέρι.

Ο Βρκιτς έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ολίμπια Λουμπλιάνας, αλλά αγωνίσθηκε για πρώτη φορά ως επαγγελματίας με την Ντουμπρόβνικ στο Κροατικό πρωτάθλήμα τη σεζόν 2005-06 σε ηλικία 18 ετών. Ακολούθως φόρεσε την φανέλα της Σιμπένκα Σίμπενικ, με την οποία τη σεζόν 2007-08, έκανε σπουδαίες εμφανίσεις, έχοντας 16,3 πόντους και έξι ριμπάουντ ανά αγώνα.

Τα δύο επόμενα χρόνια αγωνίσθηκε στην Σπλιτ, με την οποία την περίοδο 2009-10, είχε 13,8 πόντους ανά αγώνα με 80% στις βολές, 66% στα δίποντα και 39% στα τρίποντα!

Ως αποτέλεσμα, η Ολίμπια Λουμπλιάνας τον υπέγραψε και με την (μόνιμη) πρωταθλήτρια Σλοβενίας, ο πολυτάλαντος φόργουορντ έπαιξε σε έξι παιχνίδια στην Ευρωλίγκα την περίοδο 2010-11. Μάλιστα η καλύτερη του εμφάνιση είχε λάβει χώρα απέναντι στον (μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης) Παναθηναϊκό! Ο Βρκιτς με εννέα πόντους, επτά ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και μια ασίστ σε 21 λεπτά παρουσίας είχε βοηθήσει την Ολίμπια να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, νικώντας με 85-84 στην παράταση. Στα μέσα της περιόδου έφυγε από την Λουμπλιάνα και μετακόμισε στο Περιστέρι, με τη φανέλα του οποίου αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους φόργουορντ της Α1.

Συγκεκριμένα σε 15 συμμετοχές μέτρησε 12,3 πόντους ανά αγώνα και 3,3 ριμπάουντ.

Το ξεκίνημα της περιόδου 2011-12 τον βρήκε στη Μπολόνια για λογαριασμό της Φορτιτούντο, αλλά στο μέσο της χρονιάς επέστρεψε στην πατρίδα του. Με την Ζαντάρ σε 17 αγώνες είχε 11,6 πόντους μέσο όρο και την βοήθησε να φθάσει ως τους ημιτελικούς του Κροατικού πρωταθλήματος, όπου αποκλείσθηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Τσιμπόνα.

Ο γεννημένος την 16η Αυγούστου του 1987 Βρκιτς έχει ύψος δύο μέτρα και αγωνίζεται στις δύο θέσεις των φόργουορντ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα