Αποχαιρέτα τον Σάρας που χάνεται...

Αποχαιρέτα τον Σάρας που χάνεται...

Αποχαιρέτα τον Σάρας που χάνεται...

bet365

Ένα από τα τελευταία αστέρια που έλαμπαν στον φτωχό αθλητικό ελληνικό ουρανό, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αποχαιρετά σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta, τον Παναθηναϊκό συνεχίζοντας την αποδόμηση της ομάδας των τίτλων.

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δέχτηκε πρόταση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, αλλά αρνήθηκε και τώρα ο έμπειρος γκαρντ θεωρείται σημαντικό κομμάτι του... παζλ της νέας περιόδου μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι «πράσινοι» αναμένουν το πολυπόθητο «ναι» του Λιθουανού γκαρντ, αλλά ο Σάρας, ο οποίος έσπασε τη σιωπή του πριν λίγες μέρες μιλώντας στο λιθουανικό Τύπο, δεν έχει επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο 36χρονος γκαρντ φαίνεται πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, να έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Οι λόγοι; Φυσικά η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και του μεγαλύτερου μέρους του τεχνικού επιτελείου της ομάδας και φυσικά σχεδόν όλων των παίκτων που αποτελούσαν το ρόστερ των επιτυχιών τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη στιγμή ο Σάρας δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά στη Ζαλγκίρις Κάουνας, ομάδα της γενέτειρας του, η οποία φέτος κάνει μια προσπάθεια να επιστρέψει στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά απο πολλά χρόνια. Ο Λιθουανός γκαρντ δεν έπαιξε ποτέ στη Ζαλγκίρις αν και γεννήθηκε στο Κάουνας όπου ζουν οι γονείς του και ο αδερφός του και το ασφυκτικό μαρκάρισμα του εκεντρικού προέδρου Βλάντιμιρ Ρομανόφ, σε συνδυασμό με την ευκαιρία που του δίνει η πρόταση να τελειώσει την καριέρα του στην πόλη που γεννήθηκε μπροστά σε συγγενείς και φίλιους, έχει αρχίσει να μην τον αφήνει αδιάφορο. Αν βάλει κανείς στην εξίσωση και το ότι πλέον ο αγαπημένος της πράσινης εξέδρας έχει και δύο παιδιά και θα του κάνει ακόμη πιο εύκολη τη ζωή το να βρίσκεται κοντά στους δικούς του, αυξάνει τις πιθανότητες να φοράει τη νέα σεζόν τα πράσινα... της Ζαλγκίρις.

Παρόλα αυτά, πρώτη, στη δική του λίστα, είναι η Μπαρτσελόνα από την οποία έχει ζητήσει διετές συμβόλαιο, κάτι που δύσκολα θα του προσφέρουν οι Καταλανοί. Σε ό,τι έχει να κάνει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο ίδιος ο Γιασικεβίτσιους έκανε λόγο για ανοησίες περί δεδομένης συμφωνίας και αυτό γιατί ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν έχει μιλήσει στο παρελθόν και με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο και το αγωνιστικό του προφίλ, γι' αυτό και η... έκρηξη όταν ρωτήθηκε για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ενδεχόμενη συνεργασία του με τον Μπλατ. Το όλο θέμα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του gazzetta.gr, φαίνεται να ξεκίνησε από μερίδα του Ισραηλινού Τύπου που πρόσκειται στη διοίκηση της ομάδας του λαού, η οποία επιθυμεί όσο τίποτα την επιστροφή του Γιασικεβίτσιους στο Τελ Αβίβ.

Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εντός των επόμενων ωρών, την στιγή που ο Παναθηναϊκός περιμένει άμεσα την απόφαση του. Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Σάρας θα είναι η δέκατη από το περσινό ρόστερ και ο Παναθηναϊκός αναμένεται να χάσει ακόμη έναν παίκτη-κλειδί που βάσει της απόδοσης του στην Ευρωλίγκα και τη συμβολή του στην πρόκριση στο Final Four της Πόλης, θα κάνει το έργο του Αργύρη Πεδουλάκη ακόμη πιο δύσκολο.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα