Φουλ του «Σάρας»!

Φουλ του «Σάρας»!

Γιάννης Ράμμας
Φουλ του «Σάρας»!

bet365

Η κλεψύδρα γύρισε ανάποδα και το όνομα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της λίστας. Οι εξελίξεις τρέχουν κι ο Λιθουανός το σκέφτεται σοβαρά!

Η άκρη του ματιού ή ακόμη και του τηλεοπτικού φακού τον έχει συλλάβει αρκετές φορές να δίνει οδηγίες σε συμπαίκτες του είτε σε time out είτε εν ώρα αγώνα όρθιος στον πάγκο. Ως πόινγκ γκαρντ δε θα μπορούσε να μην αντιλαμβάνεται σε διαφορετικό επίπεδο το παιχνίδι. Όταν πρόκειται για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους η οξυδέρκεια διπλασιάζεται, αφού το μυαλό του παίζει τις φάσεις πριν καν εξελιχθούν στο παρκέ. Θα μπορούσε να αποτελέσει τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού;

Στην ομάδα θέλουν να πιστεύουν πως υπάρχει η δυνατότητα να τον πείσουν να παραμείνει στον πάγκο και να μην πατήσει πάλι παρκέ. Ο 36χρονος Λιθουανός αποτελούσε εντός παρκέ έναν... επιπλέον προπονητή κι η φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και κατ' επέκταση και του Δημήτρη Ιτούδη έχει αναγκάσει τη διοίκηση να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο.

Τα ικανά να αντικαταστήσουν τον «Ζοτς» κι αποδεκτά απ' τον κόσμο ονόματα δεν περισσεύουν στην αγορά κι ο «Σάρας» συγκεντρώνει το... 50% των προϋποθέσεων. Η αποδοχή του κόσμου είναι ό,τι πιο εύκολο στην περίπτωσή του, αλλά είναι αντιστρόφως ανάλογη η πιθανότητα να τον πείσει κανείς να αποσυρθεί απ' την ενεργό δράση.

Παρότι έχει συμπληρώσει το 36ο έτος της ηλικίας του, ολοκλήρωσε την καλύτερη χρονιά της τελευταίας 3ετίας, που τον είχε βρει να έχει μειωμένο ρόλο στον Παναθηναϊκό του 2010 και να περιπλανιέται σε Λιέτουβος Ρίτας και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ το 2011. Η δίψα του να συνεχίσει να ιδρώνει στο παρκέ παραμένει μεγάλη, πολύ περισσότερο τώρα που έχει μπροστά του την 4η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επειδή μέχρι... νεωτέρας παραμένει παίκτης, αναχώρησε το μεσημέρι της 20/6 για το Χιούστον, όπου περιμένουν τη «Lietuva» δύο φιλικά προετοιμασίας.

Το θέμα είναι ότι κι εκείνος αντιλαμβάνεται πως μπροστά του έχει μια τεράστια ευκαιρία. Του την προσφέρει ένα πολύ μεγάλο κλαμπ. Κι εκείνος ποτέ δεν φοβήθηκε τα ρίσκα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σκέφτεται. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, καθόλου. Του δίνει το χρίσμα αν ο «Σάρας» πει το ΝΑΙ!

Και σύμφωνα με όσα κυλοφορούν ευρέως, οι εξελίξεις θα είναι άμεσες. Ίσως και μέχρι την Παρασκευή... Αν ο Σάρας αρνηθεί, ο Παναθηναϊκός πάει παρακάτω. Αν όχι, θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα αν μη τι άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον σενάριο, που θα βάλει μπόλικο αλατοπίπερο στην μίζερη, χωρίς Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς στους πάγκους, προπονητική ζωή του ελληνικού μπάσκετ...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα