Ψηστήρι σε Ιβάνοβιτς

Ψηστήρι σε Ιβάνοβιτς

Gazzetta team
Ψηστήρι σε Ιβάνοβιτς

bet365

Ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr, έχει αρχίσει το… ψηστήρι στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο όνομα στη λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο 55χρονος τεχνικός έχει ουσιαστικά συνδέσει το όνομα του με την Κάχα Λαμποράλ καθώς από τα τελευταία δώδεκα χρόνια, τα εννιά δούλεψε στους Βάσκους με τους οποίους έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ισπανίας ενώ δύο φορές τους οδήγησε ως το Final Four της Ευρωλίγκας. Μάλιστα το 2005 στη Μόσχα έφτασε ως τον τελικό της Ευρωλίγκας, αποκλείοντας στον ημιτελικό το απόλυτο φαβορί που ήταν η οικοδέσποινα ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Κάνε εγγραφή στην sportingbet και πάρε μπόνους 100%

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θεωρείται «top class» προπονητής στην Ευρώπη, σκληρός με τους παίκτες του, ποτέ δεν δίστασε… να τα βάλει ακόμη και με τις εκάστοτε «βεντέτες» που είχε στην ομάδα. Του αρέσει το γρήγορο παιχνίδι και όποιος δεν ακολουθεί τις εντολές του παρακολουθεί τα ματς από τον πάγκο και ενίοτε από την εξέδρα.

Άρχισε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός στη Βάλβι Χιρόνα του 1994 ενώ στη συνέχεια ανέλαβε ως πρώτος προπονητής της ελβετικής Φρίμπουργκ στην οποία δούλεψε ως το 1999. Κάθισε για τρία χρόνια στον πάγκο της εθνικής Ελβετίας (1997-2000) ενώ το 1999 ανέλαβε τη Λιμόζ (κατέκτησε νταμπλ έχοντας υπό τις οδηγίες του τον Γιούρι Ζντοβιτς)για μια σεζόν. Μετά μπήκε στη ζωή του η Κάχα Λαμποράλ (τότε Σάσκι Βασκονία, μετέπειτα Ταού Κεράμικα) στην οποία έχει δουλέψει εννιά χρόνια με ένα διάλειμμα τριών σεζόν (2005-2008) όπου βρέθηκε στη Μπαρτσελόνα. Στη συνέχεια ανέλαβε ξανά την Κάχα στον πάγκο της οποίας καθόταν μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Βάσκοι τη νέα χρονιά θα έχουν στον πάγκο τους τον Σίτο Αλόνσο (μέχρι πρότινος προπονητή της Λαγκούν Άρο), οπότε δεν θα συνεχίσουν με τον 55χρονο τεχνικό με τον οποίο ο Παναθηναϊκός έχει ανοιχτή επικοινωνία τις τελευταίες ημέρες. Το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οριστικές εξελίξεις.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν είναι ο μόνος προπονητής που εξετάζει ο Παναθηναϊκός, αλλά σίγουρα είναι ο πρώτος στη λίστα και το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Άλλοι υποψήφιοι είναι οι Σιμόνε Πιανιτζάνι (σ.σ. προπονητής της Σιένα), η δική του περίπτωση είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά και ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ο οποίος έχει το μεγάλο μειονέκτημα να μην γνωρίζει αγγλικά, κάτι που του... στοίχισε προ διετίας όταν προσπάθησε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το ενδεχόμενο να αναλάβει τους «πράσινους» Έλληνας προπονητής έχει αποκλειστεί αυτή τη στιγμή.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα