«Τι θα πούνε τη Δευτέρα;»

«Τι θα πούνε τη Δευτέρα;»

«Τι θα πούνε τη Δευτέρα;»

bet365

Το gazzetta.gr «ερμηνεύει» τις διαφορές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την διοίκηση του Παναθηναϊκού και εξηγεί γιατί ο Σέρβος τεχνικός «παρουσιάζεται» κάθετος στο θέμα του προϋπολογισμού της νέας σεζόν.

Πριν από τέσσερα χρόνια, το καλοκαίρι του 2008, παρά την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί περί διαζυγίου, δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά συζήτησης για να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για 2+1 χρόνια. Πρόπερσι, η συνάντηση της διοίκησης του Παναθηναϊκού με τον Σέρβο τεχνικό διήρκεσε περίπου 3 ώρες και τελικά μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις – κι ενώ νωρίτερα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε προαναγγείλει από μικροφώνου μία συμφωνία που ακόμη δεν είχε επιτευχθεί – ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπέγραψε διετή επέκταση του συμβολαίου του... Φέτος, ο “Ζοτς” είχε, εδώ και καιρό, φροντίσει να... “προειδοποιήσει” δημοσίως τους διοικούντες την “πράσινη” ΚΑΕ να αναλάβουν δράση και να ξεκαθαρίσουν εγκαίρως την θέση τους σχετικά με την επόμενη μέρα της ομάδας... Η επισημοποίηση της παραμονής των αδελφών Γιαννακόπουλων στην διοίκηση του “τριφυλλιού”, μπορεί να έγινε γνωστή δύο ημέρες πριν από τον 5ο τελικό των πλέϊ-οφ, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον 52χρονο τεχνικό, που σύμφωνα με πληροφορίες “καταλογίζει” την απώλεια δύο εφετινών τίτλων (πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα), στην έλλειψη συνεννόησης και σύμπνοιας με την διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Έχει “ραγίσει” λοιπόν το γυαλί στο επαγγελματικό κομμάτι της σχέσης του Ομπράντοβιτς με την οικογένεια Γιαννακόπουλου ή δεδομένης και της οικονομικής κρίσης που, τηρουμένων των αναλογιών, έχει “χτυπήσει” και τους ιδιοκτήτες της “πράσινης” ΚΑΕ, ο Σέρβος τεχνικός αισθάνεται ότι έφτασε, πλέον, η ώρα που θα πρέπει να πει αντίο στην αγαπημένη του ομάδα; Η αλήθεια, πρέπει να είναι κάπου στη μέση... Ο “Ζοτς” είχε ενοχληθεί πολύ, όταν πέρυσι τέτοια εποχή, χρειάστηκε να περάσει περίπου ένας μήνας από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, για να φανερώσουν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τις προθέσεις τους για τον οικονομικό σχεδιασμό της χρονιάς, που μόλις τελείωσε κι ενώ νωρίτερα είχαν “χαθεί” δύο παίκτες-κλειδιά, όπως ο Φώτσης και ο Νίκολας! Ο Σμιθ και ο Λόγκαν που αποκτήθηκαν για να τους αντικαταστήσουν , αποδείχτηκαν ψώνια από τα “κάτω ράφια” και αυτό σε συνδυασμό με την καθυστερημένη “αντίδραση” της οικογένειας στις συνεχόμενες εκκλήσεις του πριν από 40 μέρες, του “χάλασαν” σε μεγάλο βαθμό την “διάθεση”...

Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται, έχει να κάνει με το αν ο Ομπράντοβιτς “ψεύδεται”, όταν, ενώπιον 500 οπαδών του “τριφυλλιού” που του ζητούν να μείνει για πάντα “πράσινος”, λέει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να παραμείνει στην ομάδα... Η απάντηση είναι σαφώς και ΌΧΙ... Ίσα-ίσα, που ο Σέρβος τεχνικός θεωρεί την Αθήνα σαν το σπίτι του και τον Παναθηναϊκό σαν δεύτερη οικογένειά του. Όμως, με δεδομένο ότι από τη νέα σεζόν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν θα έχουν τον ίδιο ρόλο και ο ίδιος, αν παραμείνει, θα “συνεργαστεί” με “νέα” πρόσωπα που θα εκφράζουν την διοίκηση του “τριφυλλιού”, θέλει να διασφαλίσει ότι θα δουλέψει με τις συνθήκες που αυτός θεωρεί ως τις πιο ιδανικές και οι οποίες θα του επιτρέψουν να επαναφέρει τους “πράσινους” στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Γι' αυτό, λοιπόν, δεν επήλθε (ακόμη) η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές... Ένα είναι σίγουρο... Αυτή τη φορά, ο “Ζοτς” δεν θα μπει στη λογική καμίας έκπτωσης, αν και ίσως θα έπρεπε γιατί όλοι κάνουν λάθη... Και σ' αυτό το θέμα, κομβικής σημασίας ενδεχομένως να αποδειχθεί ο ρόλος του συνεργάτη και κουμπάρου του, Δημήτρη Ιτούδη. Έστω κι αν ο 52χρονος τεχνικός δεν φαίνεται διατεθειμένος να βάλει σε κίνδυνο την υστεροφημία του και να χαλάσει αυτό τον πραγματικό “μύθο” που “έχτισε” επί 13 χρόνια στον πάγκο του Παναθηναϊκού... Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει “23 στα 29 φίλε...”!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα