«Στημένο το πρωτάθλημα»

Gazzetta team
«Στημένο το πρωτάθλημα»
Ένταση μεταξύ των εκπροσωπών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην κλήρωση των διαιτητών με τον Γιώργο Σκινδήλια, αντιπρόεδρο των «ερυθρόλευκων», να αποκαλεί το πρωτάθλημα «στημένο»!

Η κλήρωση των διαιτητών για τον μεγάλο τελικό έδειξε πως η τριπλέτα που θα «σφυρίξει» είναι οι Σχινάς, Αναστόπουλος και Γκόντας, ενώ αναπληρωματικός διαιτητής θα είναι ο Γιάννης Φούφης.

Σε απόδοση 1.40 βρίσκουμε στη vistabet τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού

Βέβαια δεν έλειψε η ένταση με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού να χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα «στημένο», με αφορμή ότι οι Πηλοΐδης και Κορομηλάς δεν μπήκαν στην κλήρωση λόγω του ότι βρίσκονται σε σεμινάριο της FIBA. Mάλιστα η πλευρά του Ολυμπιακού θεωρεί πως αυτό έγινε σκόπιμα από την πλευρά της ΚΕΔ/ΕΟΚ που δεν έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες για να δοθεί λύση στο θέμα... Με την πλευρά του Παναθηναϊκού, που αποτελούταν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον μάνατζερ της ΚΑΕ Μάνο Παπαδόπουλο να απαντάει πως θα πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία όπως και στους προηγούμενες τέσσερις τελικούς.

Ο κ. Σκινδήλιας ανέφερε αρχικά πως δεν υπήρχε ενημέρωση για την απουσία των διεθνών διαιτητών με τον Στέλιο Συμεωνίδη να απαντάει πως έχει δίκιο και ήταν παράβλεψη από την πλευρά της ΚΕΔ/ΕΟΚ το να μην ενημερώσει εγγράφως τον Ολυμπιακό. Ο αντιπρόεδρος των Πρωταθλητών Ευρώπης συνέχισε λέγοντας πως κακώς δεν υπήρχε ενημέρωση και η κίνηση αυτή δεν του άρεσε καθόλου καθώς θεωρεί πως έγινε σκόπιμα.

Σε εκείνο το σημείο ο Στέλιος Συμεωνίδης πήρε το λόγο λέγοντας πως: «Ο κ. Βασιλακόπουλος έκανε αυτό που δεν έχει κάνει για κανέναν άλλο ώστε να μην πάνε οι διαιτητές στο σεμινάριο», με τον Γιώργο Σκινδήλια να ανεβάζει την ένταση λέγοντας πως: «Όλοι εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε, αυτό μας λέτε κάθε φορά, αυτό λέγω και εγώ τώρα. Άρα δεν έγιναν οι προσπάθειες που έπρεπε», με τον Κώστα Κορομηλά να παίρνει τον λόγο και να απαντάει πως: «με αυτόν τον τρόπο προσβάλλεται τον κ. Βασιλακόπουλο» κι ο αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων» συνέχισε: «Κακώς δεν μας ενημερώσατε. Θεωρώ πως το πρωτάθλημα είναι στημένο. Με όλα αυτά που γίνονται αυτή η εντύπωση μου έχει δημιουεργηθεί»!

Τότε το λόγο πήρε ο Μάνος Παπαδόπουλος: «Δηλαδή θέλετε να πείτε πως εμείς πετάξαμε τις πέτρες στο πούλμαν, ώστε να μην γίνει το πρώτο ματς και να φτάσουμε στο πέμπτο παιχνίδι και να πέσουμε πάνω στο σεμινάριο και να μην μπορούν να παίξουν αυτοί οι διαιτητές; Αυτά τα πτάγματα είναι απίστευτα που λέτε».

Ο Κώστας Κορομηλάς συνέχισε: «Δεν θα έπαιζαν σε διεθνή ματς αν δεν πήγαιναν στο σεμινάριο, ήταν ηθικό θέμα να μην τους κρατήσουμε στην Ελλάδα. Μας είπαν πως δεν μπορούν να βρεθούν δωμάτια σε ξενοδοχεία στο Λας Πάλμας ώστε να πάνε σε άλλο σεμινάριο».

Με τον Γιώργο Σκινδήλια να λέει πως θα έβρισκε δωμάτια εκείνος και τον Μάνο Παπαδόπουλο να ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους και να απαντάει : «Να μας πείτε και πού έχουν κλείσει δωμάτια για τις διακοπές τους οι διαιτητές μετά τον σημερινό τελικό. Μήπως ξαναγίνει αναβολή να τους φέρουμε πίσω. Είναι στημένο το πρωτάθλημα!».

«Μην στοχοποιείτε τους διαιτητές, μην πυροδοτείτε την ατμόσφαιρα», είπε το μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ Ανδρέας Παπαδόπουλος θέλοντας να χαμηλώσει τους τόνους.

«Μας λένε συνέχεια για τον Πηλοϊδη. Γιατί άραγε», συνέχισε ο Μάνος Παπαδόπουλος, «Γιατί μας στέρησε ένα πρωτάθλημα και δεν έδωσε το σπρώξιμο στον δεύτερο τελικό που θα μας έδινε τη νίκη και θα κάναμε το 2-0. Γιατί οι διαιτητές δεν έγραψαν για τον προπηλακισμό στο ημίχρονο στον τέταρτο τελικό;», απάντησε ο Σκινδήλιας, με τον μάνατζερ των Κυπελλούχων Ελλάδος, Μάνο Παπαδόπουλο να συνεχίζει: «Δεν υπήρξε προπηλακισμός, μόνο διαμαρτυρίες. Άλλοι προπηλακίζουν και δεν γράφτηκε τίποτα στο φύλλο αγώνα», εννοώντας το περιστατικό στη φυσούνα με τον Τόμιτς και τον Σχινά στο ματς της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, στράφηκε προς τον Γιώργο Σκινδήλια και ανέφερε ότι «από την αρχή είχαμε πει πως αυτοί που θα σφυρίξουν στον 4ο θα μπορούν να μπουν και στον 5ο τελικό. Δεν επιτρέπεται να μιλάτε για στημένα.

Ο Κορομηλάς ρώτησε σε εκείνο το σημείο τον αντιπρόέδρο των Πειραιωτών, αλλά και την πλευρά του Παναθηναϊκού «στην Ευρωλίγκα έτσι συζητάτε για την κλήρωση;» με τον Γιώργο Σκινδήλια να του λέει «δεν ξέρετε πως λειτουργεί η Ευρωλίγκα; Θα σας το μάθω εγώ, ορισμός γίνεται, όχι κλήρωση».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα