«Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Gazzetta team
«Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

bet365

Έτοιμος για τη νίκη στο ΣΕΦ που θα του δώσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος φάνηκε στα όσα έγραψε ο Ρομέιν Σάτο, πριν το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο paobcblog.gr ο Ρομέιν Σάτο:

«Καλησπέρα σε όλους…

Μία μέρα απομένει για τον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο. Προετοιμαζόμαστε για τον πέμπτο αγώνα. Πήραμε τη νίκη που θέλαμε στο τέταρτο παιχνίδι στην έδρας μας, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση. Βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά παίξαμε καλά μπροστά στον κόσμο μας. Έναν εκπληκτικό κόσμο που δεν σταμάτησε να φωνάζει σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς από κάθε άποψη.

Ξέρουμε ότι δεν έχουμε παίξει καλά μέχρι στιγμής: Στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε καλά μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, στο δεύτερο παιχνίδι παίξαμε τραγικά σε όλη τη διάρκειά του. Ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι που είχαμε ένα καλό διάστημα, κάναμε πολλά λάθη. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα 40 λεπτά. Δεν πρόκειται να πάρουμε τη νίκη λέγοντας “άντε, ας παίξουμε καλά 5 ή 10 λεπτά”. Χρειάζεται καθαρό μυαλό για 40 λεπτά καλού μπάσκετ!

Για μένα το κλειδί είναι να είμαστε ο εαυτός μας όταν παίζουμε εκεί. Δεν παίξαμε καλά ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση μέχρι στιγμής στο ΣΕΦ. Παίξαμε βιαστικά… Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα πράγματα όχι γρήγορα, αλλά βιαστικά και αυτό μας οδήγησε σε λάθη. Κάθε φορά που χάνεις την μπάλα, θα φτάσουν σε έναν αιφνιδιασμό, σε ένα εύκολο καλάθι. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ξέρουμε πώς να το κάνουμε, αλλά δεν το έχουμε δείξει ως τώρα εκεί. Αυτή τη φορά πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι, το δικό μας ρυθμό, να αποφύγουμε τα λάθη και να παίξουμε όπως θέλουμε, χωρίς να τους δώσουμε το εύκολο καλάθι.

Είναι ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς, θέλουμε να τον απολαύσουμε, αλλά την ίδια στιγμή δεν ξεχνάμε ότι είναι και ένας αγώνας τίτλου. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει τον τίτλο στο ΣΕΦ κι άλλες φορές. Γιατί να μην το ξανακάνουμε; Πιστεύω ότι το σημαντικότερο θα είναι να εστιάσουμε στον αγώνα και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Θέλουμε ένα δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι και είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε. Ελπίζω να σας κάνουμε και πάλι χαρούμενους και περήφανους γι’ αυτή την ομάδα,

Να είστε καλά,

Ρομέιν».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα