Σμιθ: «Όλα για το πρωτάθλημα»

Gazzetta team
Σμιθ: «Όλα για το πρωτάθλημα»
Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Στίβεν Σμιθ, δήλωσε πως τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τα πάντα για να πάρει η ομάδα του το πρωτάθλημα μέσα στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σμιθ σε αθλητική εφημερίδα, αναφορικά με τον πέμπτο και τελευταίο τελικό της σειράς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, μέσα στο ΣΕΦ, ο οποίος θα κρίνει τον πρωταθλητή της σεζόν 2011-2012:

-Πως νιώθεις μετά τη δεύτερη νίκη σας κόντρα στον Ολυμπιακό και για το γεγονός ότι ισοφαρίσατε σε 2-2 και θα πάτε στο ΣΕΦ να διεκδικήσετε το πρωτάθλημα;

«Είμαστε λίγο ανακουφισμένοι. Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να χάσουμε στην έδρα μας. Ανακουφισμένοι, αλλά όχι χαλαροί. Έχουμε το παιχνίδι του Σαββάτου που θα είναι μεγάλη μάχη. Δεν πρέπει να πούμε πολλά για το επόμενο ματς. Θα είναι σίγουρα ένας μεγάλος αγώνας. Δεν έχει σημασία που παίζουμε, γιατί είναι μόλις ένα ματς που και οι δύο ομάδες το θέλουν για να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά. Εμείς θέλουμε να υπερασπιστούμε το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός θέλει να το κερδίσει. Είναι σημαντική μάχη και νομίζω ότι όλοι θα είναι πανέτοιμοι για αυτήν».

-Ήταν ένα από τα καλύτερά σου παιχνίδια κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς σου στον Παναθηναϊκό. Τι σκέφτεσαι έπειτα από αυτό τον αγώνα;

«Νομίζω ότι έχω κάνει και κάποια ακόμα καλά παιχνίδια μέσα στη χρονιά. Ωστόσο, αν κρίνουμε από το πόσο σημαντικός ήταν ο προχθεσινός αγώνας και σε ότι αφορά εμένα, απλά προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα. Έκανα κάποια λάθη, αλλά το σημαντικό είναι ότι ο κόουτς με έβαλε στο παρκέ με τους συμπαίκτες μου σε ένα κρίσιμο σημείο και ήθελα απλά να είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο καλά. Είναι η δουλειά μου να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος την ώρα που παίζουμε, όσο και αν βρίσκομαι στο παρκέ. Προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να παίζω στο τέλος, που ήταν το σημαντικό σημείο. Βέβαια, ο Διαμαντίδης, ο Γιασικεβίτσιους και ο Μπατίστ έκαναν πάλι μεγάλα πράγματα για την ομάδα. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Αυτό φαίνεται και στους αριθμούς, όπως στα ριμπάουντ για παράδειγμα. Είναι πολύ καλό που κερδίσαμε και τώρα ανυπομονώ για το Σάββατο».

-Πέτυχες ένα από τα σημαντικότερα καλάθια του αγώνα περίπου ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος και την ώρα που ο Παναθηναϊκός προηγούταν μόλις με έναν πόντο. Πόσο πιστεύεις ότι βοήθησε αυτό το καλάθι, καθώς ήταν στην ουσία μια χαμένη φάση;

«Καθετί που κάνουμε σωστά μέσα στο παιχνίδι είναι σημαντικό για την ομάδα και τη νίκη. Προσπάθησα να πάρω το ριμπάουντ και πίεσα τον εαυτό μου πολύ για να το κερδίσω. Από εκεί και πέρα, ήξερα πως θα κάνω το σουτ, αλλά ήθελα να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος, γιατί ήξερα πως θα με χτυπούσαν. Ήθελα λοιπόν να πετύχω ένα καλάθι και να πάρω και το φάουλ. Δεν πήρα το φάουλ, αλλά δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει όλοι σε αυτές τις στιγμές να βοηθάμε όσο μπορούμε περισσότερο την ομάδα».

-Στη φάση που τσακώθηκες με τον Ντόρσεϊ, τι ακριβώς συνέβη;

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτό. Ότι συμβαίνει στο παρκέ μένει εκεί και ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δεν έχω να πω κάτι για ότι έγινε».

-Πιστεύεις ότι αυτός ο διαπληκτισμός με τον παίκτη του Ολυμπιακού σε... ξύπνησε κατά κάποιο τρόπο;

«Όχι! Δεν νομίζω. Το αν θα παίξεις καλά ή άσχημα είναι θέμα του μυαλού σου. Προέρχομαι από τη Φιλαδέλφεια και έχω αντιμετωπίσει εκεί πολλούς σκληρούς παίκτες, με πολλά... γαλλικά κατά τη διάρκεια των αγώνων. Δεν είμαι ο τύπος του παίκτη που όταν του πουν κάτι προσπαθώντας να τον βγάλουν από το παιχνίδι, θα τους αφήσει να το πετύχουν. Κανείς από την ομάδα μου δεν θα το επέτρεπε αυτό. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στον αγώνα και μένουν ανάμεσα στις δύο ομάδες. Θα πρέπει να περιμένουμε τέτοια πράγματα στη διάρκεια αυτής της σειράς».

-Τώρα υπάρχει το παιχνίδι στο ΣΕΦ. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί η νίκη και το πρωτάθλημα και πόσο πολύ θέλεις να το κατακτήσεις καθώς θα είναι το πρώτο σου;

«Πόσο πολύ θέλω το πρωτάθλημα; Όσο το θέλουν όλοι, αλλά πολλαπλασίασέ το επί 1.000. Δεν μπορείς απλά να το εξηγήσεις με λέξεις. Δεν μπορείς να το πεις με μια δήλωση. Είναι απλό όμως, καθώς είναι το πρωτάθλημα και το θέλουμε».

-Πιστεύεις ότι είναι δύσκολο να κατακτήσετε εκεί το πρωτάθλημα όσο φαίνεται;

«Όχι. Όπως είπα, είναι ένα παιχνίδι και δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Δεν είναι ότι θα πάμε εκεί θα χάσουμε και θα επιστρέψουμε και πάλι στο ΟΑΚΑ. Μιλάμε για το παιχνίδι που τελειώνει η χρονιά, είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τίποτα εκτός από το συγκεκριμένο ματς. Έχουμε μια ευκαιρία μόνο».

-Την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο σας παιχνίδι πως την ένιωσες;

«Είναι απίστευτη εμπειρία να παίζεις μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Όταν τους βλέπεις να σε υποστηρίζουν με αυτόν τον τρόπο, προφανώς και δεν θα το ξεχάσεις ποτέ στη ζωή σου. Οι συμπαίκτες μου που έχουν ξαναπαίξει στον Παναθηναϊκό το έχουν συνηθίσει. Για μένα που είναι η πρώτη μου χρονιά είναι ένα φοβερό συναίσθημα να βγαίνεις στο παρκέ και να τους βλέπεις. Σε κάνουν να προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις για αυτούς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα