«Δεν προκαλώ, αλλά σ' όποιον αρέσω!»

«Δεν προκαλώ, αλλά σ' όποιον αρέσω!»
Ο παίκτης-αποκάλυψη του εφετινού Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, υπεραμύνεται του τρόπου που πανηγυρίζει τα καλάθια του και μιλώντας στο gazzetta.gr, εξηγεί τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να κατακτήσει το εφετινό πρωτάθλημα.

Χωρίς να έχει κλείσει ακόμη τα 22 του χρόνια, θεωρείται ήδη ένα από τα εκκολαπτόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που εξέφρασαν την απορία τους επειδή ο διεθνής Τρικαλινός φόργουορντ δεν αναδείχτηκε MVP του φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά της αγωνιστικής μεταμόρφωσης του Ολυμπιακού στη διάρκεια της εφετινής σεζόν... Οι αριθμοί του στους εφετινούς τελικούς της Α1 Κατηγορίας (μ.ο. 10,1π.. & 6,2ρ. με 41,1% στα τριπ. σε 26,5'), αποδεικνύουν περίτρανα του λόγου το αληθές, ενώ το γεγονός ότι, χθες, στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, ακούσαμε ουκ ολίγους ανθρώπους που πρόσκεινται στο “πράσινο” στρατόπεδο, να εκφράζουν αρνητικά σχόλια για τον έντονο τρόπο που πανηγυρίζει τα καλάθια του, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο “μικρός” αποτελεί πολύ υπολογίσιμο μέγεθος για τον “αιώνιο αντίπαλο”. Το gazzetta.gr συνομίλησε με το νέο “Παπ” του ελληνικού μπάσκετ, λίγο πριν εκείνος επιβιβαστεί στο πούλμαν της ομάδας του και σας παρουσιάζει τις σκέψεις του γύρω από όλα συζητιούνται από χθες σχετικά με τους την τελική σειρά των πλέϊ-οφ...

Σε απόδοση 1.45 βρίσκουμε στην bet-at-home τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στον πέμπτο τελικό της Α1

- Νιώθετε ότι ο 4ος τελικός, έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με τον δεύτερο, τον οποίο ο Παναθηναϊκός κέρδισε πιο δύσκολα, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, βρισκόταν πίσω στο σκορ;

«Δυστυχώς είχαμε πάλι κάποια νεκρά διαστήματα και κάποια κενά σημεία, τα οποία ο Παναθηναϊκός, σαν μεγάλη και έμπειρη ομάδα που είναι, τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και μας τιμώρησε! Όταν αυτό συμβαίνει τρεις φορές και μάλιστα μέσα σε μία τόσο καυτή έδρα, τότε θα έρθει και η στιγμή που θα βρεθούμε από κάτω! Τα λάθη που κάναμε δεν επιτρέπονται! Όσες φορές φύγαμε μπροστά στο σκορ, επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να ισορροπήσει πολύ γρήγορα το ματς, ενώ όταν ανατρέψαμε τη διαφορά των οκτώ πόντων που πήραν οι γηπεδούχοι στο 4ο δεκάλεπτο και μειώσαμε στον πόντο, χάσαμε ένα καθοριστικό αμυντικό ριμπάουντ και εν συνεχεία δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και την απαραίτητη συγκέντρωση για να επανέλθουμε...»

- Νιώθετε πικρία για το γεγονός ότι η σειρά των τελικών βρίσκεται στο 2-2 και το πρωτάθλημα, θα κριθεί πλέον στην ψυχοφθόρα διαδικασία του 5ου τελικού, έστω κι αν αυτός θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ. Σε ρωτάμε γιατί και στα δύο παιχνίδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων...

«Τι να το κάνεις; Κερδίσαμε καθαρά τα δύο ματς που έγιναν στην έδρα μας και χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες και στους δύο αγώνες που έγιναν εδώ μέσα, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ και αυτή είναι η ομορφιά του... Τώρα, έχουμε ένα παιχνίδι που θα κρίνει όλη τη χρονιά, σαράντα λεπτά στη διάρκεια των οποίων θα κριθούν όλοι οι κόποι μας, οπότε πρέπει να δώσουμε ό,τι έχουμε και να αφήσουμε πίσω μας τις όποιες δικαιολογίες...»

- Στα αποδυτήρια πως έγινε δεκτή η ήττα στον 4ο τελικό;

«Όλοι μας στενοχωρηθήκαμε γιατί ήρθαμε στο ΟΑΚΑ για να “κλείσουμε” τη σειρά και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Το θέλαμε πολύ για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα, αποδείξαμε την επιθυμία μας μέσα στο γήπεδο... Οι τελικοί όμως, τελειώνουν στο 40ο λεπτό κι εμείς πρέπει να μάθουμε από τα λάθη και να μην ξαναεπιτρέψουμε στον Παναθηναϊκό να μας απειλήσει...»

- Ο 5ος τελικός θα είναι η επιτομή της λεπτομέρειας;

«Χωρίς συζήτηση... Η κάθε λεπτομέρεια ξεχωριστά μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, γι' αυτό και θα πρέπει να είμαστε κάτι παραπάνω από συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας... Ριμπάουντ, λάθη και ρυθμός θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή της εφετινής χρονιάς και αν θέλουμε να γράψουμε ιστορία, οφείλουμε να παρουσιαστούμε ανώτεροι των περιστάσεων και να μην δώσουμε δικαίωμα στον αντίπαλο μας να διεκδικήσει τη νίκη...»

- Όλος ο κόσμος έχει αναγνωρίσει την τεράστια βελτίωση που έχεις κάνει μέσα σε ένα χρόνο... Στην Κωνσταντινούπολη, κράτησες τον Ολυμπιακό όρθιο στον τελικό της Ευρωλίγκα και στους τελικούς πραγματοποιείς εξαιρετικά ώριμες εμφανίσεις... Ο έντονος τρόπος που πανηγυρίζεις τα καλάθια σου εντός κι εκτός έδρας, βγαίνει από μέσα σου ή είναι μία προσπάθεια να τονώσεις τους συμπαίκτες σου και να δώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;

«Είναι το στυλ μου, είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που με διακρίνει και το βγάζω με όποια ομάδα και να αγωνίζομαι.... Είτε φοράω τη φανέλα του Ολυμπιακού, είτε παίζω με τα χρώματα της Εθνικής, θέλω απλά να κερδίζω! Δεν έχω καμία διάθεση ούτε να προκαλέσω τους παίκτες και τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, ούτε να δημιουργήσω εντυπώσεις, απλά αυτή η ενέργεια βγαίνει από μέσα μου και έτσι θα συνεχίσω να είμαι... Δεν πρόκειται να πιεστώ για αλλάξω, επειδή ενδεχομένως να μην αρέσω σε κάποιους... Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ μέσα στο μπάσκετ...»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα