«Θα γίνει... πόλεμος!»

«Θα γίνει... πόλεμος!»

«Θα γίνει... πόλεμος!»

bet365

O Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σχολιάζει στο gazzetta.gr την δήλωση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς περί αποχώρησης, «φωτίζει» τα σημεία που έκριναν τον 4ο τελικό και αναφέρεται στον... πόλεμο του 5ου!

Στο πρώτο μέρος, που οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν ακόμη και με 11 πόντους διαφορά, ο «Saras» μπορεί να κινήθηκε σε ρηχά νερά πετυχαίνοντας μόλις 2 πόντους, ωστόσο, σε αρκετές δύσκολες στιγμές που οι «πράσινοι» έδειχναν να «βραχυκυκλώνουν» επιθετικά, «έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά», μοιράζοντας 5 τελικές πάσες. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ο 36χρονος διεθνής Λιθουανός point-guard ήταν μαζί με τον Μπατίστ (23π., 11ρ.) και τον Διαμαντίδη (15π., 6ρ., 3ασ., 2κλ), οι τρεις κύριοι εκφραστές της ολικής επαναφοράς του «τριφυλλιού», που στην 4η περίοδο «λύγισε» (84-74) την αντίσταση του Ολυμπιακού και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των τελικών.

To gazzetta.gr περίμενε υπομονετικά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (12π., 3ρ., 7ασ.) να ολοκληρώσει τη διαδικασία του ελέγχου ντόπινγκ και σας παρουσιάζει τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις του γύρω από το συγκλονιστικότερο ματς της εφετινής σειράς τον τελικών, την μεγάλη μάχη του Σαββάτου (02/06, 19.00) στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας” και την δήλωση-“χρησμό” του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου. Αποχωρώντας από το γήπεδο, πάντως, ο Σέρβος τεχνικός διευκρίνισε για μία ακόμη φορά ότι ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του στην διοίκηση της ομάδας (ανταγωνιστικό budget και προγραμματισμό για 2+1 χρόνια, ώστε να “χτίσει” σε σταθερές βάσεις το νέο Παναθηναϊκό) και περιμένει την απάντησή της...

-Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής σου είπε ότι αυτό ήταν ίσως το τελευταίο του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και δήλωσε χαρούμενος που υπήρξε προπονητής δικός σου, του Διαμαντίδη και του Μπατίστ... Έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο;
«Ουάου... Σαν αποχαιρετισμός ακούγεται αυτό... Δεν ξέρω τι να πω, αν και ακόμη είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για τέτοια πράγματα! Έχουμε μπροστά μας τον 5ο τελικό που θα κρίνει το πρωτάθλημα και μετά θα έχουμε το χρόνο για να δούμε τι θα γίνει... Πάντως, αν ο coach φύγει, αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση δεν έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να τον κρατήσει... Ο Ζέλικο αγαπάει πολύ τον Παναθηναϊκό και έχει προσφέρει τόσα πολλά σε όλα αυτά τα χρόνια. Γι' αυτό και νομίζω ότι δικαιούται να ζητάει τις συνθήκες που αυτός κρίνει, έτσι ώστε η ομάδα να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και να συνεχίσει να διεκδικεί όλους τους τίτλους! Ό,τι και να γίνει νιώθω ευλογημένος που είμαι παίκτης του!»

-Πως είδες τον 4ο τελικό;
«Θεωρώ ότι παίξαμε πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο μέρος είμαστε πολύ νευρικοί, κυρίως επειδή για ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι, τα πράγματα δεν μας έρχονταν όπως τα θέλαμε... Χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια, τα οποία πρέπει να βάλουμε, αν θέλουμε να πάμε στο ΣΕΦ και να έχουμε ελπίδες για τον τίτλο!»

-Πως φαντάζεσαι τον αγώνα του Σαββάτου (02/06, 19.00);
«Θα γίνει... πόλεμος! Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά, εμείς είμαστε μεγάλοι μαχητές και τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες... Πάντα έτσι γίνεται και θα γίνεται στους αγώνες με τον “αιώνιο αντίπαλο”. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι...»

-Κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε είδαμε αρκετά εκνευρισμένο να προσπαθείς να εξηγήσεις κάποια πράγματα σε ορισμένους λιγότερο έμπειρους συμπαίκτες σου... Είναι κι αυτό μέρος του ρόλου σου στον Παναθηναϊκό;
«Έτσι είμαι εγώ... Μερικές φορές μου βγαίνει σε καλό, μερικές όχι! Δεν ήθελα με τίποτε να τελειώσουμε απόψε (σ.σ.: χθες) και να αποχαιρετήσουμε τη χρονιά, γι' αυτό και προσπάθησα με όλους τους τρόπους να βοηθήσω την ομάδα να ισοφαρίσει σε 2-2. Πλέον, ο τίτλος θα κριθεί σε ένα ματς, σε 40 λεπτά και όλα παίζονται...»

-Πολλοί σας θεωρούσαν ξοφλημένους...
«Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα! Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μία ομάδα μετράει 9 συνεχόμενα πρωταθλήματα μπορεί να θεωρείται τελειωμένη... Παίζουμε με τον μεγάλο μας αντίπαλο, που φέτος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και διεκδικούμε τον δέκατο σερί τίτλο μας, έχοντας το πλέον ισχυρό κίνητρο στους εφετινούς τελικούς...»

-Θα μπορούσες να πεις ότι είναι η πιο ανταγωνιστική σειρά πλέϊ-οφ στην οποία έχεις συμμετάσχει;
«Πολύ πιθανόν... Και οι εφετινοί αγώνες με την Μακάμπι για την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ ήταν πολύ συναρπαστικοί και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, ωστόσο, αυτοί οι τελικοί είναι παράλληλα και οι ποιοτικοί, γιατί παίζεται υψηλού επιπέδου μπάσκετ και σαν παίκτης, πραγματικά απολαμβάνω το κάθε ματς ξεχωριστά... Σ' αυτό έχουν συμβάλει και τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, γιατί μ' αυτό το δίχτυ που υπάρχει γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, δεν πέφτουν αντικείμενα μέσα στο παρκέ και δεν προκαλούνται διακοπές στα παιχνίδια... Είναι ίσως η καλύτερη ατμόσφαιρα τελικών που έχω ζήσει ποτέ στην Ελλάδα... Βέβαια, έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι κι ελπίζω αυτό να μην αλλάξει στον 5ο τελικό που θα γίνει το Σάββατο στο ΣΕΦ.»

-Ο Μπατίστ, πάντως, έδωσε αρκετές “απαντήσεις” απόψε (σ.σ.: χθες)...
«Ο Μάικ είναι μεγάλος μαχητής... Όλοι μεγαλώνουμε και δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τα πράγματα που κάναμε πριν από 1-2 χρόνια, αλλά τουλάχιστον το παλεύουμε... Και ο Μάικ ειδικά πάρα πολύ...»

-Από πλευράς τακτικής, ποιο ήταν το κλειδί για τις τρεις μεγάλες ανατροπές που κάνατε στο αποψινό (σ.σ.: χθεσινό) παιχνίδι, με αποκορύφωμα την τελευταία στην 4η περίοδο;
«Η πιο δύσκολη ανατροπή ήταν αυτή της 2ης περιόδου! Αν δεν κάνω λάθος, είμαστε πίσω στο σκορ 11 πόντους και χάναμε το ένα εύκολο καλάθι μετά το άλλο... Δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα για την ψυχολογία μίας ομάδας. Ευτυχώς στην 3η περίοδο, καταφέραμε να πετύχουμε ορισμένα λέϊ-απ και αυτό βελτίωσε σημαντικά την αυτοπεποίθησή μας... Η αξία του στόχου είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, οπότε βρήκαμε τον τρόπο και τα ριμπάουντ να πάρουμε και τα λάθη μας να περιορίσουμε...»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα