Περιμένει διαφορετικό παιχνίδι ο Μίσσας

Gazzetta team
Περιμένει διαφορετικό παιχνίδι ο Μίσσας
Ο Κώστας Μίσσας μίλησε για τη σειρά των τελικών της Α1, δεν τόλμησε να κάνει κάποια πρόβλεψη και τόνισε πως περιμένει να διεξαχθεί ένα διαφορετικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ (30/05, 7μ.μ.).

Ο Κώστας Μίσσας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM94,6» για τους τελικούς: «Προς το παρόν με τα δεδομένα αποτελέσματα που έχουμε, η σειρά κυλάει φυσιολογικά. Με την εικόνα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο παιχνίδι ήταν αναμενόμενο να πάρει προβάδισμα ο Ολυμπιακός, ωστόσο κάθε ματς είναι ξεχωριστό».

... για τον Ολυμπιακό που βγάζει περισσότερη ενέργεια: «Αναμφισβήτητα, ο Ολυμπιακός έχει ανοδική πορεία από την αρχή της χρονιάς και ειδικά με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, έχει ανέβει πολύ η ψυχολογία των παικτών. Το ρόστερ του έχει αρκετά νεαρά παιδιά που εμφανίζουν πολύ ενέργεια στο παιχνίδι τους, που από πλευράς Παναθηναϊκού είναι μειωμένη και χρειάζεται βελτίωση. Είναι αυτονόητο ότι και οι "πράσινοι" θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Η ενέργεια του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο θέμα διάθεσης, αλλά εκφράζεται και στην τακτική. Τόσο με τα επιθετικά ριμπάουντ, όσο και με το γρήγορο σχεδιασμό της άμυνας και της επίθεσης. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία συγκέντρωση στο τελευταίο παιχνίδι, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν πολλούς πόντους από δεύτερες επιθέσεις και είχαν και πιο γρήγορες επιστροφές».

... η πρόβλεψη του: «Αν δεις την εικόνα του τελευταίου ματς είναι εύκολο να πεις ότι ο Ολυμπιακός θα το πάρει. Είναι ριψοκίνδυνο να μην δίνεις τύχη σε παίκτες που έχουν καρδιά πρωταθλητή και εγωισμό. Δεν μπορείς να βασιστείς στο τρίτο παιχνίδι για την πρόβλεψη σου. Το επόμενο θα είναι διαφορετικό, στην έδρα του Παναθηναϊκού, με άλλη λογική».

Όσο για τους παίκτες που τον έχουν εκπλήξει θετικά: «Από Ολυμπιακό, σίγουρα οι Παπανικολάου και Πρίντεζης κάνουν εκπληκτική χρονιά. Αυτοί έχουν κάνει πραγματικά πολύ μεγάλα βήματα προόδου κι ακολουθούν οι υπόλοιποι. Παίζει πολύ καλό και όμορφο μπάσκετ ο Ολυμπιακός. Από Παναθηναϊκό, με έχει εκπλήξει αρνητικά ο Καλάθης. Όλοι περίμεναν περισσότερα πράγματα από τον Νίκο και το ίδιο περίμενε σίγουρα και ο Ομπράντοβιτς. Με τον τρόπο που αγωνίζεται το "τριφύλλι" είναι σημαντικό κάποιοι παίκτες να βρίσκονται σε καλή κατάσταση».

Τέλος για το τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να αντιστρέψει τα δεδομένα: «Για να μπορέσει να έχει τύχη και να μην είναι προβλέψιμος επιθετικά, αναμφισβήτητα πρέπει οι παίκτες του να δώσουν το κάτι παραπάνω, κυρίως από την περιφέρεια, με τους Σάτο, Περπέρογλου, Λόγκαν και Καλάθη. Αυτό είναι το κομμάτι όπου πρέπει να δούμε αν μπορεί να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός. Μέσα στη χρονιά, όταν έπαιρνε βοήθεια από την περιφέρεια, άλλαζε εντελώς η εικόνα του. Στην άμυνα πρέπει να συγκεντρωθούν σωστά και να βελτιωθούν κοντά στη ρακέτα και γενικότερα στη λειτουργία τους. Δεν μπορείς να περιμένεις μόνο τα τρίποντα, γιατί κάποιο βράδυ δεν θα μπουν, ενώ η άμυνα που θα παίξεις ελέγχεται».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα