Ένα βήμα πριν τον τίτλο!

Gazzetta team
Ένα βήμα πριν τον τίτλο!
Όλοι οι ειδικοί του μπάσκετ θεωρούν ότι το τρίτο παιχνίδι σε μια σειρά είναι το πιο κρίσιμο και απόψε (19:00, ΝΕΤ) στο ΣΕΦ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παλέψουν για τη νίκη που θα τους φέρει μια ανάσα από τον τίτλο.

Το γιατί το 3ο παιχνίδι της σειράς είναι το πιο σημαντικό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι όποια ομάδα πάρει τη νίκη πλέον στο επόμενο αγώνα θα έχει... match ball. Πόσο μάλλον αν αυτή η ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός που ακολουθεί παιχνίδι στην έδρα του. Από την άλλη ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το 2-1, να «κρατήσει» την έδρα του και να πάει χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, καθώς θα γνωρίζει ότι θα υπάρχει ακόμα ένα ματς στο ΣΕΦ.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού βρέθηκε κοντά στην ομάδα κατά την τελευταία προπόνηση. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, όπως κι ο αντιπρόεδρος της ομάδος, Γιώργος Σκινδήλιας, έδωσαν το «παρών» λίγες ώρες πριν ο Ολυμπιακός υποδεχτεί εκ νέου τον Παναθηναϊκό στο Σ.Ε.Φ., έπειτα το 1-1 του Ο.Α.Κ.Α. (81-79). Κανονικά στη διάθεση του Ντούσαν Ίβκοβιτς αναμένεται να είναι ο Έϊσι Λο που δεν αγωνίστηκε στους δύο πρώτους τελικούς λόγω ενός διαστρέμματος που τον ταλαιπωρεί από τον ημιτελικό της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, κάτι που ευελπιστεί να δει και στην πράξη με όλη τη σημασία, αφού δεν έχει πάρει απ' όλους όσα περίμενε. Το 1-1 πρέπει να έδιωξε το άγχος από μερικούς εξ αυτών και στο Σ.Ε.Φ. είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να το αποδείξουν. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός,Θανάσης Γιαννακόπουλος, βρέθηκε εκ νέου στο Ο.Α.Κ.Α. κατά την τελευταία προπόνηση της ομάδος ως ένδειξη στήριξης.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα