«Παίκτης για μεγάλη ομάδα ο Πρίντεζης!»

«Παίκτης για μεγάλη ομάδα ο Πρίντεζης!»

«Παίκτης για μεγάλη ομάδα ο Πρίντεζης!»
Οι δύο πρώην προπονητές του στη Μάλαγα, Αϊτο Ρενέσες και Τσους Ματέο, εξηγούν στο gazzetta.gr γιατί ο Γιώργος Πρίντεζης απέτυχε στην Ισπανία και θεωρούν ότι είναι έτοιμος για το ΝΒΑ!

Το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Συριανός φόργουορντ έλεγε “όχι” στην πρόταση ανανέωσης του Ολυμπιακού κι έβαζε την υπογραφή του στο τριετές (2+1) “ηγεμονικό” (1,1 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως) συμβόλαιο που του πρόσφερε η ομάδα της Ανδαλουσίας, οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο “Πριντ” έκανε τη σωστή επιλογή, διαλέγοντας το ισπανικό πρωτάθλημα για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Η πρώτη χρονιά με τη φανέλα της Ουνικάχα, τόσο στην Ευρωλίγκα (μ.ο. 11,7π. & 4,2ρ. με 53,6% στα διπ. και 42,1% στα τριπ.) όσο και στην ACB (μ.ο. 9,8π. & 3,1ρ. με 56,2% στα διπ. και 81,3% στις βολ.) όχι απλά ήταν κακή, αλλά άφησε υποσχέσεις για μία καλύτερη συνέχεια. Η δεύτερη σεζόν του, όμως, μεσούσης της οποίας αποχώρησε ο προπονητής που τον έφερε στη Μάλαγα (Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες), χαρακτηρίστηκε από κατακόρυφη πτώση (μ.ο. 6,2π. & 2,0ρ. στην Ισπανία και 5,6π. & 2,8ρ. στην Ευρωλίγκα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή ο Γιώργος Πρίντεζης να τεθεί εκτός ομάδας λόγω έλλειψης φόρμας... Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή, με τον 27χρονο σήμερα διεθνή παίκτη, να επιστρέφει στον Πειραιά προς το τέλος της σεζόν, υπογράφοντας στον Ολυμπιακό για τα πλεϊ-οφ της περυσινής σεζόν και ανανεώνοντας για έναν χρόνο το συμβόλαιό του του περασμένο καλοκαίρι...

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 από τον Ολυμπιακό προσφέρεται σε απόδοση 1.825 στη vistabet

Ο αποκλεισμός του από την 18άδα της Εθνικής ομάδας τον πείσμωσε και όπως ο ίδιος δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, δεν πέρασε ούτε μία μέρα που να μην προπονηθεί στη διάρκεια των διακοπών του, με αποτέλεσμα, φέτος να δούμε τον πιο ώριμο και παραγωγικό Πρίντεζη όλων των εποχών, ο οποίος έμελλε να αναδειχθεί σε άνθρωπο της τελευταίας στιγμής, στον πρόσφατο τελικό της Ευρωλίγκα, που βρήκε τους “ερυθρόλευκους”, με δικό του σουτ στην εκπνοή, να επιστρέφουν στην κορυφή της Ευρώπης, μετά από 15 χρόνια. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τους δύο πρώην προπονητές του στη Μάλαγα, τον Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες (ήταν παρών και στην Κωνσταντινούπολη) και τον Τσους Ματέο και σας παρουσιάζει τις απόψεις τους γύρω από την θεαματική βελτίωση του δυναμικού φόργουορντ του Ολυμπιακού και τους λόγους για τους οποίους δεν έπιασε στην Ισπανία...

Τσους Ματέο

«Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθε στη Μάλαγα, ήταν λίγο μπερδεμένος γιατί λόγω και του ψηλού συμβολαίου που είχε υπογράψει όλοι περίμεναν απ' αυτόν να είναι ο star της ομάδας! Αυτές οι υψηλές προσδοκίες, ίσως να τον δημιούργησαν υπερβολική πίεση και να τον αποπροσανατόλισαν, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να αποσυντονιστεί τελείως... Προσπαθούσε να δείξει ότι είναι ο ηγέτης της ομάδας, ενώ ουσιαστικά δεν είναι παίκτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά προικισμένο μπασκετμπολίστα, που είναι μαχητής στην άμυνα και το ριμπάουντ, μπορεί να τρέξει πολύ καλά το γήπεδο για το ύψος του και μπορεί να απειλήσει από μακριά σαν “τριάρι” και από κοντά σαν “τεσσάρι”! Στην Ελλάδα και σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, που δεν εξαρτώνται όλοι απ' αυτό, κατόρθωσε να βρει την αυτοπεποίθησή του και όλοι είδατε τι μπορεί να κάνει... Θυμάμαι είχα συζητήσει πολλές φορές μαζί του και μου έλεγε συνεχώς, ότι δεν μπορούσε να καταλάβει τι θέλει η ομάδα απ' αυτόν...Όπως και να 'χει πάντως, εδώ στη Μάλαγα, προπονούνταν πολύ σκληρά, ήταν πολύ συζητήσιμος και ειλικρινής και προσπαθούσε συνεχώς να βελτιωθεί... Απλά δεν του βγήκε... Ο Γιώργος είναι εξαιρετικό παιδί και χάρηκα πραγματικά για την θεαματική πρόοδο που έκανε στη διάρκεια της εφετινής σεζόν...»

Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες

«Στον Ολυμπιακό, ο Ίβκοβιτς βρήκε τον ιδανικό ρόλο για τον Γιώργο! Νομίζω ότι ο Πρίντεζης είναι κατάλληλος φόργουορντ για οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη! Λίγο-πολύ μπορεί να κάνει τα πάντα και όπως στην περίπτωση του Ολυμπιακού, ένας προπονητής είναι σε θέση να πάρει απ' αυτόν πολύ περισσότερα απ' όσα φαντάζεται, αν δεν τον φορτώσει με πίεση! Πάντα τον πίστευα σαν παίκτη και άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που τον πήρα στην ομάδα μου! Δεν έμεινα καθόλου έκπληκτος από την θεαματική βελτίωση που έχει κάνει φέτος και χάρηκα ιδιαίτερα που εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του τελικού... Αυτό του hook που έβαλε στο τέλος από την πάσα του Σπανούλη, είναι ένα σουτ το οποίο δοκίμαζε συχνά στο τέλος των προπονήσεων, ήταν το σήμα κατατεθέν του και όταν έβλεπα την τελευταία φάση του τελικού από τη θέση μου στο “Σιναν Ερντέν”, είπα από μέσα μου “κάπου το 'χω ξαναδεί αυτό σουτ”! Ήμουν σίγουρος ότι θα μπει και ευχαριστήθηκα πολύ με την επιτυχία του... Θεωρώ ότι το στυλ του ταιριάζει απόλυτα στο ΝΒΑ και πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει πολύ καλή καριέρα σαν ένας ποιοτικός αναπληρωματικός στις θέσεις των φόργουορντ στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου! Κρίμα που δεν κατάφερε να ταιριάξει στην Μάλαγα... Ίσως αν είχε έρθει με ένα πιο χαμηλό συμβόλαιο και δεν δημιουργούνταν τόσο υψηλές προσδοκίες, τότε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά...»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα