Πέμπτη και φαρμακερή

Gazzetta team
Πέμπτη και φαρμακερή

bet365

Ο Πανιώνιος νίκησε (88-71) τον Κολοσσό Ρόδου, έκανε το 2-2 στη σειρά των μικρών τελικών και έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο πέμπτο παιχνίδι που θα γίνει στη Ρόδο.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έδειξε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και την πήρε. Με κορυφαίους τους Μπάρλο, Ξανθόπουλο, Καββαδά και Νάτζφεϊ, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, πλην οκτώ λεπτών στο τρίτο δεκάλεπτο, είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση. Την Τρίτη (22/5) στις 16:00 θα διεξαχθεί το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς στην Ρόδο με την ομάδα που θα πάρει τη νίκη να τερματίζει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το ήθελε πολύ περισσότερο. Παρά το γεγονός πως η μάχη γίνεται περισσότερο για το γόητρο και το... γλυκό φινάλε, οι παίκτες του Πανιωνίου έδειξαν πως τους νοίαζει πάρα πολύ να τερματίσουν στην τρίτη θέση και γι' αυτό ακόμη και στα τελευταία δευτερόλεπτα πάλευαν στο 100%.

MVP: Ο τίτλος του πολυτιμότερου θα κοπεί... στα τρία και θα μοιραστεί στους Νίκο Μπάρλο, Βασίλη Ξανθόπουλο και Βασίλη Καββαδά. Οι τρεις Έλληνες του Πανιωνίου έκαναν σπουδαία δουλειά και βοήθησαν την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη με σχετική ευκολία. Ο Έλληνας πλέι μέικερ ήταν καταπληκτικός οργανωτικά (8ασ), ο Καββαδάς επιθετικά και στα ριμπάουντ (14π, 7ριμπ) το ίδιο και ο Μπάρλος (11π, 8ριμπ).

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Στιβ Πάνος. Ο φόργουορντ της ομάδας του Κολοσσού ήταν σε κακή μέρα και ουσιαστικά ήταν και αυτός που έκρινε, σε βάρος της ομάδας του, το παιχνίδι. Δεν κατάφερε ποτέ να βρει ρυθμό ούτε στην άμυνα, αλλά ούτε και στην επίθεση και έτσι έκανε μεγαλύτερο κακό παρά καλό στους "θαλασσί".

ΚΕΥ POINT: Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο τελευταίο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Κολοσσός μείωσε στο 28' σε 55-51, αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε μέσα σε 1:30'' να κάνει ένα επιμέρους 13-3 και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Κολοσσού, ο Στιβ Πάνος συγκεκριμένα, ήταν αυτός που...βοήθησε τον Πανιώνιο να ανοίξει τη διαφορά καθώς μετά το τρίποντο του Ντίμπλερ, η ομάδα της Ρόδου έχασε ένα ριμπάουντ με τον Πάνος να δέχεται τεχνική ποινή και τον Πανιώνιο να σουτάρει τέσσερις βολές και στη συνέχεια να βάζει και νέο τρίποντο.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 800 φίλοι του Πανιωνίου βρέθηκαν στο κλειστό της Νέας Σμύρνης και βοήθησαν την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη και το 2-2. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε φέτος μπροστά στο κοινό της γι' αυτό και ο κόσμος αποθέωσε στο τέλος του παιχνδιιού τους παίκτες του Πανιωνίου.

Δεκάλεπτα: 19-11, 44-35, 68-54,88-71

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 6 (1τριπ, 8ασ), Κιζ 9 (3τριπ,3ριμπ ), Αθανασούλας, Ντίμπλερ 11 (3τριπ), Καββαδάς 14 (7ριμπ), Σαρικόπουλος 10, Νάτζφεϊ 15 (3τριπ, 3ριμπ, 4ασ), Παραγυιός 3 (1), Μπάρλος 11 (8ριμπ).

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 19 (2), Χάτεν 14 (1τριπ,4ριμπ), Καλαϊτζής, Πάνος 2, Γεωργαλής 2, Ασημακόπουλος 3 (1τριπ, 3ριμπ), Μπόικιν 7 (7ριμπ), Χαρίσης 4 (6ριμπ), Τσάμης 6 (1τριπ, 5ριμπ), Χόπσον 14 (4ριμπ).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα